Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Nočioni: "Sapņojām, ka varam sakaut pasaules labākās komandas, un izdarījām to"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nočioni: "Sapņojām, ka varam sakaut pasaules labākās komandas, un izdarījām to"
Manu Džinobili un Andress Nočioni 2016. gada 13. augustā pēc uzvaras pār Brazīliju
Foto: AFP/Scanpix

Andress Nočioni (36) un Manu Džinobili (39) trešdien, 17. augustā, pēc zaudējuma ASV basketbolistiem noslēdza karjeras Argentīnas valstsvienībā.

Argentīnas basketbolisti 2002. gadā izcīnīja otro vietu FIBA Pasaules čempionātā ASV un 2004. gadā uzvarēja Atēnu spēlēs, bet 2008. gadā Pekinā izcīnīja trešo vietu. Par godu panākumiem, dzimtenē viņus nosauca par "Generación Dorada" – zelta paaudzi.

"Šis ir 20. gads kopš manas pirmās spēles valstsvienībā," teica Džinobili. "Esmu ļoti lepns. Tajā pašā laikā esmu priecīgs – bēdīgs un priecīgs, jo iespēja piedalīties šajā spēlē 39 gadu vecumā nav bieža parādība."

"Cik daudzi sportisti ir manā vecumā, īpaši basketbolisti?" turpināja Džinobili. "Man neticami veicies palikt veselam, spēlēt ar dažiem puišiem tik ilgi un sasniegt tik labus rezultātus ar manu komandu – tas bija neticams skrējiens. Esmu ļoti lepns par to."

Nočioni grupas turnīra cīņā pret Brazīliju aizvadīja rezultatīvāko spēli Argentīnas rindās, izceļoties ar 37 punktiem. "Arī es šodien atvaļināšos. Sapnis ir piepildījies. Ierados no mazas pilsētas. Būt šeit, blakus šiem milžiem, ir neiedomājami."

"Ceru, ka nākamā paaudze skatīsies uz augšu un noticēs, ka var sapņot. Mēs sapņojām, ka varam sakaut pasaules labākās komandas, un mēs to izdarījām. Bērni – viņiem jāiemācās sapņot un smagi strādāt, lai paveiktu, ko sasniedzām mēs. Manuprāt, mēs to varam izdarīt. Nešaubos, ka citi to var izdarīt pēc mums."

ASV galvenais treneris Maiks Kžiževskis un četrkārtējais Olimpisko spēļu dalībnieks Karmelo Entonijs pēc spēles uzrunāja Džinobili, apstiprināja spēlētājs. "Viņi mani apsveica. Viņi bija ļoti laipni, izrādīja cieņu. Kad basketbola leģendas izrāda cieņu, tam ir pievienota vērtība."

"Viņiem tas nebija jādara. Viņi varēja paspiest man roku un tad darīt savas lietas un domāt par Spāniju, taču viņi pataupīja dažus laipnus vārdus, cieņas pilnas vārdus. Es to novērtēju."

Džinobili karjeras laikā kļuvis par četrkārtēju NBA čempionu "San Antonio Spurs" sastāvā. Nākamajā sezonā viņš turpinās spēlēt Teksasas klubā kopā ar Toniju Pārkeru, Pau Gazolu un latviešu uzbrucēju Dāvi Bertānu. Arī Nočioni aizvadīja vairākas sezonas NBA, bet šobrīd pārstāv spāņu grandus "Real Madrid".

"Bija gandarījums dalīties visos šajos mirkļos ar Manu, Luisu (Skolu), Pablo (Pridžioni), viņi ir kā mani brāļi," teica Nočioni. "Bija labi būt kopā arī ar jaunajiem spēlētājiem. Tas sagādāja prieku, taču aplis ir noslēdzies."

Nočioni pirms 12 gadiem Atēnās piepildīja sapni sacensties Olimpiskajās spēlēs. "Esmu ļoti priecīgs, ka piedalījos vēsturiskajā ciklā. Tas šķita neiedomājami. Reiz iedomājos par būšanu Olimpiskajās spēlēs, tagad esmu piedalījies četrās un nav iespējams to racionāli izskaidrot."

Džinobili ir gandarīts par paveikto. "Lepojos par to, kā un cik ilgi spēlējām, par sasniegumiem, izveidotajām draudzībām un biedriskumu. Tātad lepojos ar daudzām lietām. Tas bija neticams laikmets. Dzīvē noslēdzies ļoti svarīgs laiks, kas daudz nozīmē. Tas liek domāt par daudzām lietām un liek man justies emocionālam."

Izmantotie resursi:It's over for Argentina greats Manu and Nocioni...

  +4 [+] [-]

, 2016-08-18 14:58, pirms 8 gadiem
Visu cieņu! Viņi tiešām izdarījuši milzīgu darbu un paveikuši neticamas lietas. Bet laiki mainās, visiem savs laiks dots... Bet tas nemazina viņu nopelnus, fantastiskās Atēnas paliks OS vēsturē ar zelta burtiem!

     [+] [-]

, 2016-08-18 15:59, pirms 8 gadiem
Skola un Delfino turpinās?

  +2 [+] [-]

, 2016-08-18 16:15, pirms 8 gadiem
Skola teica,ka ir gatavs pēc 4 gadiem pārstāvēt izlasi,ja viss būs labi.