Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis atstāj "Barons/LDz"

Andrejs Siliņš

Galvanovskis atstāj "Barons/LDz"
Agris Galvanovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kluba "Barons/LDz" vadība pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi darba attiecības ar galveno treneri Agri Galvanovski, Sportacentrs.com pastāstīja kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis. Sagaidāms, ka galvenā trenera pienākumus pārņems Guntis Endzels.

Trešdien "Barons/LDz" izbraukumā piekapās "Ogre/Kumho Tyre" vienībai (53:55), tomēr Pormalis uzsver, ka zaudējums pastarītei nav vienīgais iemesls sadarbības pārtraukšanai ar treneri: "Pie šāda iznākuma nonācām kopēji. Ar rezultātiem, kādi bija šajā sezonā, nebija apmierināts ne pats treneris, ne arī kluba vadība. Protams, pēdējā spēle arī atstāja iespaidu, bet uz to palēnām jau gāja un pēc šī mača vienojāmies uz abpusēji izdevīgiem nosacījumiem, ka pārtrauksim sadarbību."

Pormalis pateicās Galvanovskim par veikto darbu, bet turpmāk komandas vadība, visticamāk, tiks uzticēta Guntim Endzelam, kurš iepriekš veica konsultanta pienākumus. "Tas ir jautājums, ko atrisināsim šodien. Guntis Endzels ir mūsu kandidatūra. Protams, doma nav tikai aizlāpīt caurumu līdz sezonas beigām, bet vienoties par sadarbību arī uz nākamo sezonu," atklāja Pormalis.

"Šosezon jau esam pierādījusi, ka varam spēkoties un rādīt zobus arī stiprākām komandām. Vienubrīd jau bijām atraduši spēles garšu, izcīnījām četras uzvaras pēc kārtas ar raksturu un disciplīnu. Diemžēl pēc tam apmaldījāmies meistarībā," noskaņojumu komandā komentēja Pormalis, norādot, ka būtu svarīgi sezonu pabeigt uz pozitīvas nots. "Baroniem" vēl palikušas deviņas spēles regulārajā turnīrā un pirmā no tām 23. martā mājās pret "Jelgavu".

Agris Galvanovskis par "Barons/LDz" galveno treneri kļuva pagājušās sezonas vidū. Pirmajā sezonā izdevās iekļūt izslēgšanas turnīrā kā pēdējai sestajai vietai regulārajā sezonā. Ceturtdaļfinālā ar 0-3 sērijā tika atzīts "Liepājas/Triobet" pārākums. Šajā sezonā līdz šim izcīnītas desmit uzvaras 27 mačos, kas šobrīd tabulā dod astoto pozīciju.

44 gadus vecais Galvanovskis par galveno treneri strādājis kopš 2003. gada, trenējot Gulbenes "Bukus", "Ventspils", "Liepājas Lauvu" un ukraiņu "Mykolaiv" komandas.

 +10 [+] [-]

, 2016-03-18 12:36, pirms 8 gadiem
Galvanovskis bus diezgan savas akcijas pazeminājis trenējot Baronu, vienu brīdi likās, kad nu barons atkal sāks spelēt nopietni, bet beigās atkal problēmas

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 12:37, pirms 8 gadiem
Laikam šos sāka purināt par toto spēli Ogrē un šis gājiens ir uzmanības novēršanai. Vajadzēja paņemt pie dziesmas pirms gadiem trim, kad vispār bija visatļautība.

  +4 [+] [-]

, 2016-03-18 12:37, pirms 8 gadiem
Apnika , ka spēlētāji pārāk ar "interesantajām " spēlēm aizraujas ?

  +6 [+] [-]

, 2016-03-18 12:44, pirms 8 gadiem
Zonne vecākais par treneri!

  +6 [+] [-]

, 2016-03-18 12:46, pirms 8 gadiem
Vēl joprojām nesaprotu viņa loģiku stājoties pie Barons stūres? Barons noteikti nav vieta, kur viņam jābūt.

  +7 [+] [-]

, 2016-03-18 12:47, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Vēl joprojām nesaprotu viņa loģiku stājoties pie Barons stūres? Barons noteikti nav vieta, kur viņam jābūt.
Drošvien cerēja, jeb Zonne iestāstīja, kad cīniesies par medaļām, savadāk jau nebūtu tur gājis

  +5 [+] [-]

, 2016-03-18 12:49, pirms 8 gadiem
Bēdīgi par Agri: ka piekrita Barona piedāvājumam, ka nevienā sezonā nesasniedza mērķi, ka šobrīd paliek bez darba!
Smieklīgi: ka Agris izrādījās visvainīgākais pie rezultātiem nevis komplektācijas īpatnība un vadības izgājieni!

  +2 [+] [-]

, 2016-03-18 12:51, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Vēl joprojām nesaprotu viņa loģiku stājoties pie Barons stūres? Barons noteikti nav vieta, kur viņam jābūt.
Stabili ikmēneša ienākumi. Būsim reāli - Galvanovskis ne tuvu nav elites līmeņa treneris pēc kura pakalpojumiem komandas stāv rindā un viena otru cenšas pārsolīt. Šajā gadījumā Barons bija vienīgā komanda, kura bija gatava viņu ņemt par galveno un maksāt algu. Kas tur tik nesaprotams?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 12:53, pirms 8 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Laikam šos sāka purināt par toto spēli Ogrē un šis gājiens ir uzmanības novēršanai. Vajadzēja paņemt pie dziesmas pirms gadiem trim, kad vispār bija visatļautība.
Paga, paga, tad Uzvara pār Ventspili un Valmieras sagraušana BBL spēlē bija loģiskāka nekā zaudējums izbraukumā pret Ogri? Tur arī bija TOTO pie vainas? Tas taču ir sports un visiem klubiem gadās melnās dienas un "ļoti baltās"!
Pagājušajā sezonā gan bija spēles par kurām kādu pie staba bija jākar!

  +9 [+] [-]

, 2016-03-18 12:53, pirms 8 gadiem
Jāatdzīst ka Agris trāpījās neīstā vietā neīstā brīdī ( Ukrainas notikumi) un tas arī noveda viņu šajā bedrē, bet tagad nomazgāsies, salaizīs brūces un pierādīs ka ir treneris ar vārdu...
Slēpts komentārs: Viva la Barca

  -2 [+] [-]

, 2016-03-18 13:04, pirms 8 gadiem
It kā normāls treneris , bet krietni zem savām iespējām šosezon spēlēja Barons. Beigās it kā saņēmās, uzvarēja pat Ventspili , bet nu Ogrē ... Tas toč uz trenera sirdsapziņas...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 13:04, pirms 8 gadiem
Kādu Vel Ventspili preško viņš vajadzigs ir Ventspili ja ir jau Muižnieks Fogelis un Čoders ?

  -3 [+] [-]

, 2016-03-18 13:06, pirms 8 gadiem
Elementrix rakstīja: Kādu Vel Ventspili preško viņš vajadzigs ir Ventspili ja ir jau Muižnieks Fogelis un Čoders ?
Klīst baumas , ka Muižnieku atlaidīs...

  +3 [+] [-]

, 2016-03-18 13:17, pirms 8 gadiem
Endzelam atkal būs iespēja praksē parādīt savas dotības, kuras viņš demonstrē ekspertu studijā, kritizējot citus trenerus!

  +2 [+] [-]

, 2016-03-18 13:20, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Stabili ikmēneša ienākumi. Būsim reāli - Galvanovskis ne tuvu nav elites līmeņa treneris pēc kura pakalpojumiem komandas stāv rindā un viena otru cenšas pārsolīt. Šajā gadījumā Barons bija vienīgā komanda, kura bija gatava viņu ņemt par galveno un maksāt algu. Kas tur tik nesaprotams?
Vecīt, tu laikam nenovērtē Galvanovski. Atceries, ko viņš ir trenējis pirms Ukrainas? Viņš bija BK Ventspils treneri, Liepājas, un mierīgi varēja būt kāda VTB līgas kluba vismaz asistents, vai arī tā paša Vefa treneris

  +5 [+] [-]

, 2016-03-18 14:00, pirms 8 gadiem
Niidermaiers rakstīja: Galvanovskis bus diezgan savas akcijas pazeminājis trenējot Baronu, vienu brīdi likās, kad nu barons atkal sāks spelēt nopietni, bet beigās atkal problēmas
Kā var vadīt komandu, ja tev jāspēlē uzbrukumā četratā,jo piektajam jādod spēlēt 35min.
Agrim jānāk atpakaļ uz Bukiem un komanda atkal jāieved Lbl.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-18 14:08, pirms 8 gadiem
piekapās

     [+] [-]

, 2016-03-18 14:14, pirms 8 gadiem
Jau sen to vajadzēja izdarīt! Vēl pirmajā sezonas pusē, nav viņā nekādas tādas īpašības, kuras nevar aizstāt!

     [+] [-]

, 2016-03-18 14:21, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Vecīt, tu laikam nenovērtē Galvanovski. Atceries, ko viņš ir trenējis pirms Ukrainas? Viņš bija BK Ventspils treneri, Liepājas, un mierīgi varēja būt kāda VTB līgas kluba vismaz asistents, vai arī tā paša Vefa treneris
Galvanovskim jāstrādā ar Jaunatni.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-18 14:25, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Kā var vadīt komandu, ja tev jāspēlē uzbrukumā četratā,jo piektajam jādod spēlēt 35min.
Agrim jānāk atpakaļ uz Bukiem un komanda atkal jāieved Lbl.
tas būtu episki, bet baidos, ka tajā reģionā vnk nav iespējams nekādu budžetu izveidot

  +4 [+] [-]

, 2016-03-18 14:38, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Vecīt, tu laikam nenovērtē Galvanovski. Atceries, ko viņš ir trenējis pirms Ukrainas? Viņš bija BK Ventspils treneri, Liepājas, un mierīgi varēja būt kāda VTB līgas kluba vismaz asistents, vai arī tā paša Vefa treneris
Nesaku, ka Galvanovskis ir slikts treneris. Problēma bija tajā, ka pēc Ukrainas vidusmēra kluba vadīšanas viņam īsti nebija kur iefiltrēties par galveno - nav viņš tādas klases, lai nopietni klubi, ieraugot, ka Agris brīvs, pārkārtotu plānus, budžetus un visu pārējo, lai tik viņu dabūtu pie sevis. Tad nu nācās ņemt to kas ir - Baronu. Teorētiski viņš no šī laika, ko pavadīja "zem Zonnes", neieguva neko, bet no otras puses - vai labāk būtu bijis atteikt, dzīvot bez algas un gaidīt, kad nāks kāda cita(labāka) kluba piedāvājums? Tik pat labi tāds arī varētu nepienākt...

  +2 [+] [-]

, 2016-03-18 15:01, pirms 8 gadiem
Lai cik tas nebūtu skumīgi, bet šī versija neskatoties uz citiem aspektiem ir vistuvāk patiesībai, vismaz daudzas reizes agrāk tāda definīcija ir izskanējusi
Dāvja tētis rakstīja: Laikam jānomierina visi baumotāji, pastāstot kā bija patiesība.

Ēdam vakar McDonalda ar puiku, viņš netipiski skumjš par savu Happy Meal, jautāju, kas noticis, viņš nesaka, mudinu izstāstīt, nu labi - esot sajūta, ka Agrim viņš vairs nepatīkot, lai arī puika ir komandas labākais piespēļu devējs. Saku, nu traki, bet Agra vadībā bija piecas nezaudētas spēles pirms Ogres. Puika vēl bēdīgāks paliek, tad saka man, tēti, kam Tu to komandu uzturi uzvarām vai manam ceļam uz NBA?

Tā nu man nebija vairs argumentu, piedod Agri, ir prioritātes, lai veicas turpmākajos darbos!

Tētis

  +7 [+] [-]

, 2016-03-18 15:13, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Kā var vadīt komandu, ja tev jāspēlē uzbrukumā četratā,jo piektajam jādod spēlēt 35min.
Agrim jānāk atpakaļ uz Bukiem un komanda atkal jāieved Lbl.
Kas tad tur spēlēs? Veselovs, Ciprus, Bankevics, abi Gabrāni... basi atsāks spēlēt Brūniņš, Timmijs un Graudiņš? Rauza?
';

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 17:01, pirms 8 gadiem
sanmezgls rakstīja: Kas tad tur spēlēs? Veselovs, Ciprus, Bankevics, abi Gabrāni... basi atsāks spēlēt Brūniņš, Timmijs un Graudiņš? Rauza?
Agris pa spēlējošo treneri un vēl Dreiškens no bobsleja pildītu policista funkcijas.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-18 17:31, pirms 8 gadiem
Uz Valmieru Robim par palīgu!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-18 17:32, pirms 8 gadiem
Agris ir vidusmēra līmeņa treneris, kura griesti ir Latvija, Igaunija un iespējams kāda Lietuvas lejas gala komanda, tas arī viss. Nu nevilka pat Baronu, lai kādi spēlētāji tik nespēlēja un beigās jau džekam širmis arī sāka vērties ciet. Sevišķi jau treniņu laikā. Tā kā loģisks solis no kluba vadības puses.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 18:03, pirms 8 gadiem
Viva la Barca rakstīja: Klīst baumas , ka Muižnieku atlaidīs...
un tāpēc nebaumo

  -1 [+] [-]

, 2016-03-18 18:03, pirms 8 gadiem
vai vētra baronā

     [+] [-]

, 2016-03-18 18:06, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Endzelam atkal būs iespēja praksē parādīt savas dotības, kuras viņš demonstrē ekspertu studijā, kritizējot citus trenerus!
labi teikts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-03-18 18:57, pirms 8 gadiem
Jau kādu laiku atpakaļ bija zināms ka dosies uz Vroclavas "Slask". Nākamsezon...

     [+] [-]

, 2016-03-18 21:35, pirms 8 gadiem
Galvanovska vienigais plus sis sezonas CV, ja par to ta var uzskatit, ir Auseja pavilksana no viduveja stritbolista lidz LBL virsligas basketbolistam. Un tas ari viss... Sapurgata sezona.