Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Perfekti sezonu sākusī "Valmiera" viesos pie "Jūrmalas"

Rolands Eliņš

Perfekti sezonu sākusī "Valmiera" viesos pie "Jūrmalas"
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Aldaris LBL šodien līdzjutējiem piedāvās divas spēles - "Jūrmala/Fēnikss" Lapmežciemā cīnīsies ar iespaidīgi sezonu sākušo "Valmieru/Ordo", bet "Jelgava" uzņems "Liepāju/Triobet". Abu spēļu sākums 17:00, un Jūrmalas un Valmieras cīņu būs iespējams vērot LMT Straumes tiešraidē.

Latvijas Basketbola līgā visai retas reizes, kad abi izsenie favorīti - "Ventspils" un "VEF Rīga" - piedzīvo zaudējumus pret kādu no pārējiem, taču šosezon abas LBL favorītes to paveikušas jau sezonas pirmajās divās nedēļās. "Ventspils" tieši pirms nedēļās zaudēja "Liepājai/Triobet", bet "Valmiera/Ordo" sezonas pirmajā mačā pieveica VEF. Šodien gan Liepājas, gan Valmieras komandas aizvadīs izbraukuma spēles, cenšoties nesabojāt iepriekš iekrāto uzvaru bilanci.

Ainara Zvirgzdiņa vadītā "Valmiera"/"Ordo" šīs sezonas sākumā palikusi vienīgā LBL, kura vēl nav cietusi zaudējumu, turklāt savu garastāvokli uzlaboja arī nedēļas vidū, Baltijas līgā ar 31 punkta pārsvaru sagraujot Igaunijas "Rapla". Iegūtais favorītes statuss būs jāpierāda šodien izbraukumā pret Arņa Vecvagara trenēto "Jūrmalu/Fēnikss", kurai divas uzvaras četrās spēlēs. Jāatgādina, ka tieši Zvirgzdiņš 2013./14. gadā bija Jūrmalas galvenais treneris un aizveda to līdz kluba vēsturē lielākajam sasniegumam, proti, pusfinālam un ceturtajai vietai.

Pie "Jūrmalas" šovakar viesosies vairāki tās bijušie spēlētāji - Aigars Šķēle, Mārtiņš Laksa un Ervīns Jonāts-, kamēr viņiem pretim stāsies bijušie "Valmieras" pārstāvji Māris Ziediņš un Edmunds Elksnis. "Jūrmalas/Fēnikss" rindās spēlē arī Endrū Šmits, kurš vasarā bija Latvijas izlases treniņnometnē kopā ar Haraldu Kārli. Statistiski sezonas sākums labāks izvērsies Šmitam, kurš vidēji guvis 12.3 punktus un savācis desmit atlēkušās, taču konkurenci viņam gatavs sastādīt Valmieras centrs Dāvis Rozītis, kurš LBL pirmo sezonas spēli vēl nav aizvadījis, taču BBL atklāšanas mačā sameta 24 punktus un savāca 15 atlēkušās bumbas.

Dienas otrajā spēlē, kura arī sāksies 17:00, "Jelgava" uzņems "Liepāju/Triobet". Jelgavnieki bija spējuši sākt sezonu ar divām uzvarām pēc kārtas, taču pirms nedēļās neprata pieveikt "Baronu/LDz" un palaida garām iespēju vismaz uz brīdi nostāties turnīra tabulas augšgalā.

Tikmēr Uvja Helmaņa vadītā komanda nobriedusi likt sevi pieskaitīt pie galvenajām favorītēm, un ne tikai iepriekšējā sezonā iegūtās trešās vietas dēļ. "Liepāja/Triobet" spēlē ar sabalansētu uzbrukumu, kurā septiņi dažādi spēlētāji šobrīd var lepoties ar vismaz 7.5 vidēji spēlē gūtiem punktiem. Stīvens Zeks ar 12.3 punktiem pagaidām ir rezultatīvākais, bet Mikus Sokolovs var lepoties ar vidēji spēlē izdalītām 3.8 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr "Jelgavai" izteikti labākais punktus guvējis ir Kristaps Gludītis (19.3 punkti), kurš jau paspējis iemest 12 tālmetienus, kas ir labākais rādītājs līgā. Klifam Kolimonam no "Barona/LDz" ir 11 precīzi trejači, bet Mārtiņam Laksam - deviņi.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-17 11:58, pirms 9 gadiem
Ja Valmiera sitīsies no 1. min., tad Valmierai lielām problēmām nevajadzētu būt! Par Valmieras uzvaru- jāturpina iesākto!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-17 13:08, pirms 9 gadiem
Ar nepacietību raugos uz Iļjins - Kušnirovs dueli soda laukumā!

     [+] [-]

, 2015-10-17 13:41, pirms 9 gadiem
Kad/ja satikšu Zvirgzdiņu, paspiedīšu viņam roku. Cepuri nost un visu cieņu!

     [+] [-]

, 2015-10-17 13:44, pirms 9 gadiem
Ļoti principiāls duelis, daudziem šajā spēlē būs ko pierādīt. Ļoti ceru, ka Valmiera jau no pirmajām spēles minūtēm spēlēs nopietni, nedodot pretiniekam handikapu.

     [+] [-]

, 2015-10-17 14:07, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: Kad/ja satikšu Zvirgzdiņu, paspiedīšu viņam roku. Cepuri nost un visu cieņu!
pacieties līdz pavasarim

     [+] [-]

, 2015-10-17 14:29, pirms 9 gadiem
egils34 rakstīja: pacieties līdz pavasarim
jo?

     [+] [-]

, 2015-10-17 16:14, pirms 9 gadiem
Vecie Valmierieši gribēs sevi pierādīt... tāpēc domāju ka spēle buus dikti skatāma