Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Brazīliešiem olimpiskajā finālā pievienojas Nikolai un Lupo

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brazīliešiem olimpiskajā finālā pievienojas Nikolai un Lupo
Paolo Nikolai uzbrukumā
Foto: rio2016.fivb.com

Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu pludmales volejbola turnīrā bija vērojams Eiropas čempionāta fināla atkārtojums. Uzvarētāja noskaidrošanai atkal vajadzēja trīs setus, kuros Eiropas čempioni, itāļi Paulo Nikolai un Daniele Lupo atkal pārspēja krievus Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasilņikovu.

Otrā pusfinālā tikās itāļi Paolo Nikolai/Daniele Lupo un krievi Konstantīns Semjonovs/Vjačeslavs Krasilņikovs. Pārliecinošāk šajā turnīrā izskatījušies Krievijas pludmales volejbolisti, kuriem gan par mata tiesu izdevās izbēgt no zaudējuma ceturtdaļfinālā pret Kubas pludmales volejbolistiem. Tikmēr itāļi ar katru spēli rāda arvien labāku sniegumu. Pēdējais smagais abu pāru duelis bija Eiropas čempionāta finālā, kad itāļi izcīnīja uzvaru trīs setu cīņā.

Spēli dueti sāka līdzīgi, bet tad Krasilņikovs pacēla vairākas bumbas aizsardzībā, izvirzot Krievijas pāri vadībā ar 7:4. Pēc tam jau Semjonovs atdūrās Nikolai blokā, sadeldējot rezultāta starpību. Ilgi nebija jāgaida, lai Semjonovs atbildētu ar to pašu, bet, tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, Krasilņikovs atkal vairākkārt nospēlēja aizsardzībā, panākot 13:7. Seta otrajā pusē krievi ne uz brīdi nepielaida pretiniekus tuvumā, gūstot panākumu ar rezultātu 21:15.

Otrā seta ievadā dominēja Itālijas duets. Nikolai labi spēlēja blokā, bet Lupo aizsardzībā, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 6:2. Krieviem atspēlēšanās nāca ārkārtīgi grūti, vien uz brīdi sadeldējot deficītu uz pusi, kad ar Semjonova servi netika galā Nikolai (9:11). Pēc tehniskā pārtraukuma itāļi izdzēsa jebkādu intrigu uz uzvarētāju setā. Lēnām turpināja augt rezultāta starpība, setam noslēdzoties ar rezultātu 21:16.

Tādējādi otri finālisti noskaidrojās trešajā setā. Jau tā sākumā strīdīga epizode izraisīja plašas diskusijas, uzkarsējot emocijas. Krievijas duets piespied kļūdīties Lupo, kurš centās izvairīties no Semjonova bloka un izsita autā (5:3). Brīdi vēlāk Lupo pieskārās tīklam pēc sava uzbrukuma, bet tiesneši pažēloja itāļus. Tas nevarēja neatstāt iespaidu uz Krievijas duetu. Itāļi lēnām pārņēma iniciatīvu un arī vadību (9:8). Krievi paņēma pārtraukumu, bet uzreiz pēc tā zaudēja vēl vienu punktu, kad Krasilņikova uzbrukumu atņēma Lupo, bet uzbrukumu realizēja Nikolai. Līdz seta beigām krievi izmisīgi centās atspēlēt deficītu, bet itāļi nospēlēja pietiekami pārliecinoši, lai saglabātu šo divu punktu pārsvaru. Līdz ar to lielajā finālā iekļuva tieši Itālijas duets, svinot uzvaru ar rezultātu 2-1 (15:21, 21:16, 15:13).

Līdz ar to lielajā finālā Nikolai un Lupo spēlēs pret mājinieku cerībām Alisonu un Brunu, bet Semjonova un Krasilņikova pretinieki cīņā par bronzu būs nīderlandieši Aleksandrs Brūvers un Roberts Mēvsens.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 08:35, pirms 8 gadiem
Brazīļu tiesneši ņoķārtoja mājiniekiem parocīgāku pretinieku!

     [+] [-]

, 2016-08-17 09:19, pirms 8 gadiem
Tiesneši rikojas nepareizi un atņema krievijas komandai punktus divas epizodes viena seta!!!Negodigi un divaini...kas zin kas butu finala,ja notiesatu savadak...

     [+] [-]

, 2016-08-17 10:06, pirms 8 gadiem
Tiesnesiem vajadzetu atnemt licenci

     [+] [-]

, 2016-08-17 10:11, pirms 8 gadiem
krimatorij33 rakstīja: Tiesneši rikojas nepareizi un atņema krievijas komandai punktus divas epizodes viena seta!!!Negodigi un divaini...kas zin kas butu finala,ja notiesatu savadak...
Neredzēju spēli. Ko savārīja tiesneši?

     [+] [-]

, 2016-08-17 12:15, pirms 8 gadiem
Žēl, SAM/ŠMĒ šos abus pārus ir apspēlējuši iepriekš.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-17 12:38, pirms 8 gadiem
Faktors nr.1
Krasiļņikova nepiespiestās kļūdas
Faktors nr.2
Tiesneši nozaga 3 punktus krieviem 3. setā. nevietā strīds piešķirts un viens nepamatoti neapmierināts challenge
Faktors nr.3
Uz otro setu izgāja ar smaidiņu

     [+] [-]

, 2016-08-17 12:39, pirms 8 gadiem
krimatorij33 rakstīja: Tiesneši rikojas nepareizi un atņema krievijas komandai punktus divas epizodes viena seta!!!Negodigi un divaini...kas zin kas butu finala,ja notiesatu savadak...
6-3 (7-3) jau ir cits pārsvars nekā 5-4

     [+] [-]

, 2016-08-17 12:40, pirms 8 gadiem
asusasus rakstīja: Tiesnesiem vajadzetu atnemt licenci
Tiesneši izskatījās pēc sētmalas domino licējiem

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 12:45, pirms 8 gadiem
kastenuteik rakstīja: Neredzēju spēli. Ko savārīja tiesneši?
2 epizodēs, kur punktam acīmredzot bija jābūt Krieviem pēc video atkārtojuma iedeva punktu Itāļiem.
1. 3. seta sākumā viens no Itāļiem ar uzbrukumu jau bija raidījis bumbu tīklā, bet zemē krītot krievs aizķēra tīklu. Epizode Itāļiem jau bija 100% zaudēta, bet dabūja punktu
2. Itāļi acīmredzami aizskāra tīklu, bet pa cik pirmais video atkārtojums bija neveiksmīgs, tad šo epizodi nevarēja challangeot.

Lieki piebilst, ka visa tiesnešu brigāde bija no Brazīlijas.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-17 12:50, pirms 8 gadiem
kastenuteik rakstīja: Neredzēju spēli. Ko savārīja tiesneši?
1. Lupo iesit tīklā. tīkla vēders uzsitas Krasiļņikovam. tiesneši fiksē krievam kļūdu. čelendžs pierāda itāļu kļūdu, bet tā vietā lai punktu no ITA pārliktu uz KRE, iedod strīdu, plus vēl atņem čelendža iespēju
2. Ķrievi prasa čelendžu savlaicīgi par acīm redzamu troses aizskārumu no Lupo, tiesneši pasaka, ka neredz skārienu.

     [+] [-]

, 2016-08-17 12:54, pirms 8 gadiem
Tikko noskatījos atkārtojumu, pilnībā jāpiekrīt par tiesnešu atklāto neprofesionalitāti un vienpusējību video atkārtojumu vērtēšanā. Pilnam "komplektam" vēl tikai vajadzēja, lai krievs paprasa video atkārtojumu par skartu tīklu, bet tiesnesis parāda "bumba iekšā vai ārā", pēdējo gan visbiežāk klasiskajā esmu novērojis, kad neveiksmīgi traktē no trenera.

     [+] [-]

, 2016-08-17 14:29, pirms 8 gadiem
Kols rakstīja: Tikko noskatījos atkārtojumu, pilnībā jāpiekrīt par tiesnešu atklāto neprofesionalitāti un vienpusējību video atkārtojumu vērtēšanā. Pilnam "komplektam" vēl tikai vajadzēja, lai krievs paprasa video atkārtojumu par skartu tīklu, bet tiesnesis parāda "bumba iekšā vai ārā", pēdējo gan visbiežāk klasiskajā esmu novērojis, kad neveiksmīgi traktē no trenera.
sētmalā domino licēji pat labāk notiesātu

  +2 [+] [-]

, 2016-08-17 14:49, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: 1. Lupo iesit tīklā. tīkla vēders uzsitas Krasiļņikovam. tiesneši fiksē krievam kļūdu. čelendžs pierāda itāļu kļūdu, bet tā vietā lai punktu no ITA pārliktu uz KRE, iedod strīdu, plus vēl atņem čelendža iespēju
2. Ķrievi prasa čelendžu savlaicīgi par acīm redzamu troses aizskārumu no Lupo, tiesneši pasaka, ka neredz skārienu.
Par pirmo epizodi varētu piekrist - ja soģis uzskatīja, ka tīkls uzleca virsū krasiļņikovam un nevis otrādi, droši vien ka punkts bija jādod krievam.
Par otro epizodi - noskatījos pāris atkārtojumus - neredzu, ka itālis būtu aizskāris tīklu. Tas, ka roka ir pāris milimetrus no tīkla, vēl nenozīmē, ka itālis būtu iebraucis tīklā. Tā ka pareizs tiesnešu lēmums.
Kopumā itāļi uzvarēja tāpēc ka bija stiprāki. Krievs var vainot soģus, ja viņam tā patīk, taču ne jau soģi izšķīra spēli.

     [+] [-]

, 2016-08-17 16:28, pirms 8 gadiem
Paldies!