Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ģirts Bricis sesto reizi uzvar Latvijas čempionātā šķēršļu pārvarēšanā

Ģirts Bricis sesto reizi uzvar Latvijas čempionātā šķēršļu pārvarēšanā
Ģirts Bricis
Foto: LJF

Sporta centrā "Kleisti" 15. un 16. augustā notika Latvijas Republikas nacionālais čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, poniju jāšanā un amatieriem. Sesto reizi par Latvijas čempionu galvenajā, pieaugušo konkurencē kļuva Ģirts Bricis, šoreiz ar zirgu Carlord.

Sacensības visās deviņās konkurences grupās notika divas dienas, un rezultāti tika vērtēti abu summā. Pieaugušo konkurencē sportistiem un zirgiem pirmajā dienā bija jāveic ātruma maršruts ar 140 augstiem šķēršļiem, kur pirmās trīs vietas izcīnīja: Ģirts Bricis ar Carlord – 0 soda punktu, Ģirts Bricis ar otru zirgu Camparo – 2,16 s.p, Aigars Bregže ar Callacado – 4,27. Otrajā dienā sportiskajiem pāriem bija jāveic klasiskais konkūrs ar 145 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu. Pamatdistanci veicot tīri, saīsinātajā sacentās tikai divi sportisti, katrs ar diviem zirgiem. Atkārtoti nekļūdīgs bija tikai Ģirts Bricis ar Carlord – bez soda punktiem 39,92 sekundēs. Otrajā vietā Ģirts ar otru zirgu Camparo – 4 s.p./42,15 s, trešais bija Andis Vārna ar KS Coradina – 8/36,45.

Latvijas nacionālā čempionāta kausus un medaļas kopvērtējumā pieaugušo konkurencē ieguva

1. Ģirts Bricis ar Carlord (RJSK "Sport de Lux") 0 s.p.
2. Andis Vārna ar KS Coradina (SK "Quattro") 4,74 s.p.
3. Aigars Bregže ar Callacado (z/s "Lielceri") 16,27 s.p.

Iepriekš Ģirts Bricis Latvijas čempiona titulus izcīnījis: 2004. gadā ar zirgu Liberato H, 2007. gadā ar Avis, 2010. gadā ar Kongo, 2011. gadā ar Chandra H, 2013. gadā ar Emilie Jolie.

Latvijas 2015. gada čempions Ģirts Bricis: "Sergejs Šakurovs bija sastādījis izcili labus maršrutus. „Grand Prix” bija tehnisks un atbilstoši augsts, čempionāta cienīgs maršruts. Bija interesanti startēt, jo Andis Vārna piedalījās ar savu labāko zirgu KS Coradina, un par uzvaru kopvērtējumā vajadzēja krietni pacīnīties. Prieks, ka visi mani zirgi nostartēja labi, ne tikai galvenajā maršrutā, un visi godam cīnījās. Čempionāts bija organizēts valsts galvenajām sacensībām atbilstošā līmenī, ar sajūtām, kādām šādās sacīkstēs vajadzētu būt, ar cienīgiem maršrutiem, balvām un organizācijas līmeni."

Čempiona zirga Carlord īpašniece Kate Ansone: "Carlord ir mans mīļākais zirgs, un tas to labi zina. Tāpat kā bērnam, cenšos dot viņam labāko. Zirgs to saprot, zina, ko viņš man nozīmē... Viņš ir talantīgs zirgs, viņam piemīt visas īpašības, kas nepieciešamas starptautiskas klases sacensību zirgam – strādīgs, ambiciozs, akurāts, bezbailīgs, un ir īsts cīnītājs kopā ar sportistu. Runājot par čempionāta konkurenci, jāteic, ka, lai gan nestartēja atsevišķi spēcīgi sportisti, bija jāizlec ļoti labi, lai uzvarētu."

Sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis: "Ļoti vēlētos uzteikt Ģirtu Brici, un pat ne tāpēc ka viņš uzvarēja "Grand Prix" maršrutā. Sportists ir parādījis produktīvu darbu ilgākā laika posmā, un jau sesto reizi kļuvis par Latvijas čempionu. Viņa augstie rezultāti vairākās konkurencēs panākti kopā arī ar zirgu īpašnieku Aleksandru Vasiļjevu. Domāju, ja vairāk Latvijā būtu šādu zirgu saimnieku, mūsu sporta veids attīstos straujāk. Tāpat esmu pārliecināts, ka tad, ja Ģirtam būtu starptautiska līmeņa sponsors, viņš varētu sasniegt augstus rezultātus pasaules arēnā. Darbs ir labi padarīts, un šie panākumi nav vienreizējs veiksmes stāsts. Tāpat ļoti nopietni ar zirgiem strādā un augstus panākumus gūst Andis Vārna, šoreiz tas vainagojās ar uzvaru jaunzirgu konkurencē, kā arī citām godalgotām vietām. Uzvaru bērnu, kā arī junioru un jauno jātnieku konkurencē izcīnīja Mārtiņš Ernests Pilders, kas ir augsts panākums. Jāteic, ka to viņam palīdzējusi sasniegt prasmīga trenere Maira Leja, un tas vēlreiz apliecina, cik ļoti nozīmīga ir trenera loma jauno sportistu sagatavošanā. To varam teikt arī par Mārītes Pintes paveikto, kuras audzēknes guva godalgas poniju jāšanā."

Latvijas čempionāta godalgoto vietu ieguvēji kopvērtējumā

Startā ar pirmās grupas ponijiem

1. Helēna Šaule (Saldus JSS) 50 p.
2. Heidija Krastiņa (Saldus JSS) 42 p.
3. Amanda Otto (Saldus JSS) 34 p.

Startā ar otrās grupas ponijiem

1. Diāna Lasmane (Saldus JSS) 46 p.
2. Madara Pētersone (JSK "Princis") 41 p.
3. Aleksandra Voitenko (JSS "Kleisti") 37 p.

Zirgiem līdz 5 g. v.

1. Dainis Ozols ar Akvelīnu (LPJSK) 46 p.
2. Nikolajs Zaicevs ar Cool Boys (SIA "Burtnieku ZA") 39 p.
3. Andis Vārna ar For Sale (SK "Quattro") 39 p.

Zirgiem līdz 6/7 g. v.

1. Andis Vārna ar KS Emerton (SK "Quattro") 43 p.
2. Dainis Ozols ar Crystal (LPJSK) 38 p.
3. Gustavs Mazbērziņš ar Irwind Wind (JSS) 34 p.

Bērni līdz 16. g. v.

1. Mārtiņš Ernests Pilders (z/s "Zāgkalni") 43 p.
2. Emīlija Elizabete Zandere (z/s "Tīraines staļļi") 41 p.
3. Karolīna Koročkina (JSK "Temperaments") 39 p.

Juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v.

1. Mārtiņš Ernests Pilders (z/s "Zāgkalni") 41 p.
2. Beāte Laseviča (JSS) 39 p.
3. Monta Pareiza (Saldus JSS) 37 p.

Amatieri, pirmā grupa

1. Ellada Kazašvili (JSK "Gaita") 42 p.
2. Kitija Līniņa (Saldus JSS) 39 p.
3. Kristiāna Ozoliņa (Saldus JSS) 31 p.

Amatieri, otrā grupa

1. Kristīne Baradovska (JSK "Temperaments") 50 p.
2. Aija Grēna (LPJSK) 37 p.
3. Signe Melkina (JSK "EquiLat") 21 p.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests