Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Titulu iegūst Jansa, Vasiļjevai Eiropas sudrabs

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Titulu iegūst Jansa, Vasiļjevai Eiropas sudrabs
Tatjana Vasiļjeva
Foto: Lauris Bērziņš

2011. gada Eiropas snūkera čempionātā sudraba medaļu ieguvusi Latvijas spēlētāja Tatjana Vasiļjeva. Viņa cīņā par čempiones nosaukumu tomēr bija spiesta piekāpties daudz titulētākajai sāncensei, beļģietei Vendijai Jansai – 1:5.

Vasiļjeva un Jansa šī čempionāta ietvaros jau reizi bija tikušās. Viņas spēlēja vienā apakšgrupā, un savstarpējā mačā sīvā cīņā ar 3:2 pārāka bija beļģiete. Otrreiz abas samēroja spēkus jau finālā līdz pieciem uzvarētiem freimiem.

Mača sākums sekmīgāks izdevās Jansai, un 1. freimā viņa uzvarēja pārliecinoši – 57-18. Savukārt jau nākamajā norisinājās daudz līdzīgāka cīņa. Vadībā izvirzījās Vasiļjeva, ieguva nepieciešamo pārsvaru, taču atstāja vēl iespējas pretiniecei atspēlēties ar snūkera palīdzību. Piespiest mūsu spēlētāju kļūdīties Jansai gan neizdevās un, raidot lūzā pēdējo rozā bumbu, Vasiļjeva nostiprināja panākumu partijā (78-55) – 1:1.

3. freimā Vasiļjeva nonāca lielos mīnusos, taču nepadevās un centās atgūt zaudēto ar snūkeru palīdzību. Ar to izveidošanu sekmējās pat ļoti labi, un trīs reizes Jansa zaudēja punktus. Tomēr vēl reizi sagaidīt beļģietes neveiksmi neizdevās. Nepaveicās pašai Vasiļjevai, kad pēc viņas sitiena lūzā iekrita baltā bumba, un freimā nācās piekāpties.

Cīņas turpinājumā samērā daudz neizmantotu iespēju bija abām spēlētājām, bet mazliet veiksmīgāk pie galda darbojās Jansa, un viņa uzvarēja arī trijos nākamajos freimos un tika pie sava sestā Eiropas čempiones titula.

Neskatoties uz zaudējumu, Vasiļjevas iegūtais sudrabs kļuvis par šobrīd labāko sasniegumu Latvijas snūkera vēsturē. Atgādinām, ka pirms diviem gadiem Inese Lukaševska Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas godalgu; šogad viņai dalīta 5. vieta.

2011. gada EBSA Eiropas čempionāts snūkerā

Fināls

SpēlētājasF1F2F3F4F5F6F7F8F9Rezultāts
Tatjana Vasiļjeva187842302840---1
Vendija Jansa575568597854(35)---5

Izmantotie resursi:
esnooker.pl

  -1 [+] [-]

, 2011-06-17 17:04, pirms 13 gadiem
No vienas puses, panākums milzīgs. No otras puses, ja Lielbritāniju pieskaitām Eiropai, tad neviena no spēcīgākajām Eiropas snūkeristēm šim turnīram nebija ne tuvumā un, droši vien, par to nekā nav pat dzirdējušas.

     [+] [-]

, 2011-06-17 17:09, pirms 13 gadiem
Dzirdējušas gan jau ir, bet laikam viņām nepatīk braukāt apkārt. Uz pēdējo pasaules amatieru čempionātu no Anglijas bija viena dalībniece (Hanna Džounsa), gadu iepriekš vispār nevienas.
Visdrīzāk, ka viņām pietiek ar sezonu vietējos WLBSA rīkotajos turnīros.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-06-18 11:01, pirms 13 gadiem
Kas pa sporta veidu? Pools?