Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Vasiļjeva iekļūst pusfinālā, Lukaševska zaudē čempionei

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Vasiļjeva iekļūst pusfinālā, Lukaševska zaudē čempionei
Tatjana Vasiļjeva
Foto: Lauris Bērziņš

Sofijā (Bulgārija) notiekošajā 2011. gada Eiropas snūkera čempionātā Latvijas spēlētāja Tatjana Vasiļjeva sasniegusi pusfināla atzīmi. Bet otra mūsu snūkeriste Inese Lukaševska ceturtdaļfinālā bija spiesta atzīt pašreizējās čempiones Vendijas Jansas pārākumu un sacensības noslēdza dalītā 5. vietā.

Jau iepriekš ziņojām, ka abas mūsu snūkeristes savās apakšgrupās ieņēma 2. vietas, pārliecinoši kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Pirmajos play-off dueļos, kas tika aizvadīti otrdien, gan Lukaševska, gan Vasiļjeva bija favorītu statusā, un to izdevās apliecināt arī spēlē. Lukaševska ar 3:0 apspēlēja Evelinu Pislevsku no Polijas, bet Vasiļjeva ar identisku rezultātu pārspēja Francijas pārstāvi Lindu Laso.

Ceurtdaļfinālā Lukaševskai pretim stājās 2010. gada Eiropas čempione un arī šīgada čempionāta galvenā favorīte Vendija Jansa (Beļģija). Diemžēl nekādi brīnumi nenotika un mačā ar 4:0 pārāka bija beļģiete. Līdz ar to Lukaševska čempionātu pabeidza dalītā 5. vietā.

Savukārt Vasiļjevai ceturtdaļfinālā pretiniekos trāpījās sīkstā vācu snūkeriste Diana Statečnija.

Pēc aizvadītiem četriem freimiem abu starpā rezultāts bija neizšķirts – 2:2. Mača 5. freima sākums sekmīgāks bija Statečnijai, un viņa izvirzījās nelielā vadībā (23-2). Taču pavisam drīz sekoja Vasiļjevas atbilde – 48 punktu breiks. Pēcāk mūsu spēlētāja bija veiksmīgāka arī freima galotnē un nonāca soļa attālumā no pusfināla.

Arī 6. freima sākums veiksmīgāks izdevās vācietei – ar 30 punktu sēriju viņa panāca 42-9 savā labā. Tomēr turpinājumā ar vairākām nelielām sērijām Vasiļjevai izdevās pietuvoties, bet pašās beigās ar pēdējo melno bumbu nodrošināt uzvaru partijā ar 63-55, bet visā spēlē ar 4:2.

Līdz ar izcīnīto uzvaru Vasiļjeva iekļuvusi pusfinālā un garantējusi jau vismaz bronzas medaļu. Iepriekš šāds panākums bija padevies otrai mūsu snūkeristei Lukaševskai, kura finišēja 3. vietā 2009. gada čempionātā.

Vasiļjevas sāncense cīņā par vietu finālā būs Roberta Kutajāra no Maltas. Spēles sākums ceturtdien, plkst. 13:00.

2011. gada EBSA Eiropas čempionāts snūkerā

Astotdaļfināls

SpēlesRezultāts
Inese Lukaševska – Evelina Pislevska3:0
Tatjana Vasiļjeva – Linda Laso3:0

Ceturtdaļfināls

SpēlesRezultāts
Inese Lukaševska – Vendija Jansa0:4
Tatjana Vasiļjeva – Diana Statečnija4:2

Izmantotie resursi:
esnooker.pl

  +3 [+] [-]

, 2011-06-15 23:18, pirms 13 gadiem
Tā jau LV ir snūkera lielvalsts, ja jau EC ceturdaļfinālā iekļuva pat divas mūsu pārstāves ))

  +1 [+] [-]

, 2011-06-16 11:51, pirms 13 gadiem
lamnis rakstīja: Tā jau LV ir snūkera lielvalsts, ja jau EC ceturdaļfinālā iekļuva pat divas mūsu pārstāves ))
Nav šaubu. Meitenes riktīgi rullē !

     [+] [-]

, 2011-06-16 21:52, pirms 13 gadiem
malači meitenes, bet par snukera "lielvalsti" mēs varētu saukties ja arī mūsu veči spēlētu eiropas čem. finālā. Lai kā arī būtu tomēr vīriešu snukers kotējas daudz augstāk un pēc tā arī nosaka snukera lielvalstis