Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ponkrašovs pastiprina "Lokomotiv", "Fenerbahce" meklē pirmo numuru

Andrejs Siliņš

Ponkrašovs pastiprina "Lokomotiv", "Fenerbahce" meklē pirmo numuru
Antons Ponkrašovs
Foto: Itar-Tass/Scanpix

ULEB Eirolīgas debitante Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" pastiprinājusi sastāvu ar krievu aizsargu Antonu Ponkrašovu, kurš sezonas pirmajā pusē pārstāvēja Samaras "Krasnie Krylya", savukārt Stambulas "Fenerbahce Ulker" šīs nedēļas laikā vēlas atrast saspēles vadītāju.

Krasnodaras komanda debijas sezonu Eirolīgā aizvada sekmīgi - šobrīd Top16 turnīrā komanda ar trim uzvarām sešās spēlēs ieņem ceturto vietu F grupā un reāli pretendē uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. VTB Vienotajā līgā "Lokomotiv" ar septiņiem panākumiem 13 mačos ir piektā A grupā un, visticamāk, arī iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Pēc divām Maskavas CSKA pavadītajām sezonām aizvadītajā vasarā 27 gadus vecais Krievijas izlases aizsargs Ponkrašovs noslēdza līgumu ar "Krasnie Krylya". 200 centimetrus garais basketbolists Samaras komandas labā VTB līgā vidēji guva 13,5 punktus, atdeva 4,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu. FIBA Izaicinājuma kausā Antoam 13,6 punkti, 4,0 bumbas zem groziem un 3,8 piespēles.

Sagaidāms, ka debiju Krasnodaras komandā Ponkrašovs, kurš karjeras laikā spēlējis arī Sanktpēterburgas "Spartak" un Maskavas apgabala "Khimki" vienībās, piedzīvos piektdien Minhenē Eirolīgas mačā pret vietējo "Bayern".

Tikmēr Top16 turnīra neveiksminiece "Fenerbahce Ulker", kas izcīnījusi divas uzvaras sešos mačos un ieņem sesto vietu E grupā, meklē jaunu saspēles vadītāju. Bo Makalebs uzlabojis savu sniegumu, taču joprojām tiek gaidīts vairāk no amerikāņu aizsarga. Jādomā, ka līdz ar jaunā spēlētāja ierašanos spēles laiks samazināsies jaunajam Kenanam Sipahi (vidēji 12,5 minūtes, 2,7 punkti).

Nesen sezona Ķīnā beigusies vairākiem aizsargiem ar lielāku vai mazāku NBA pieredzi - Džošam Akognonam, Ukrainas izlases saspēles vadītājam Jūdžinam Pū Džeteram, kā arī skaļākajam no visiem Delonte Vestam. Iespējams, "Fenerbahce" lūkojas uz kādu no šiem vīriem. Klubs sola jaunumus līdz šīs nedēļas beigām.