Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Oriemma: "ASV nekad neatvainosies par savu izcilību basketbolā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Oriemma: "ASV nekad neatvainosies par savu izcilību basketbolā"
Džīno Oriemma
Foto: AFP/Scanpix

"Mēs dzīvojam Trampa ērā, kad skaitās pieņemami būt seksistam un noniecināt cilvēkus, kuri ir labi, tikai tāpēc, ka viņi pieder pretējam dzimumam. Mēs esam, kas mēs esam. Mēs nekad neatvainosimies par to, ka esam tik labi," pirms spēles pret Kanādu teica ASV sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Džīno Oriemma (Geno Auriemma).

Amerikāņi uz Rio atveduši visu laiku dominējošāko sieviešu komandu. Grupas turnīra spēlēs amerikānietes pretinieces sagrāva ar vidēji 41,0 punkta pārsvaru, kamēr vīrieši pret Serbiju un Franciju bija pārāki ar trīs punktiem, vidēji pieveicot sāncenšus ar 23,4 punktiem.

Oriemma pēc uzvaras pār Kanādu atgādināja par komandas dziļumu. "Manuprāt, spēlētājām patīk fakts, ka viņām jāspēlē nedaudz vairāk par 20 minūtēm, nevis 35 minūtes, kuras viņām tiek savās komandās mājās. Viņām tas patīk, jo ļauj vienmēr būt svaigām. Man ir tik ļoti paveicies, jo tā ir ASV komandu priekšrocība.

Katras komandas starta piecinieks Rio ir labs, katrs. Nav neviena komanda ar sliktu starta piecinieku. Mūsu gadu gaitā baudītā priekšrocība ir mūsu sestā, septītā, astotā, devītā, desmitā, vienpadsmitā, divpadsmitā spēlētāja. Viņas ir citā līmenī nekā konkurentes. Mūs šķir dziļums, dziļuma kvalitāte. Nav tā, ka mums ir daudz spēlētāju, mums ir izcilas spēlētājas, kuras nāk laukumā no soliņa.

Ja tu atrodies šajā komandā, tas ir tāpēc, ka kāds nolēmis, ka tev jābūt šajā komandā. Un to parasti nosaka, cik daudz punktu tu iemet savā komandā. Kad vervē spēlētājas no vidusskolas, neviena no viņām nekad nesaka, "Es gribu spēlēt "UConn", jo vēlos kļūt par gada labāko spēlētāju aizsardzībā." Tas notiek tāpēc, ka tu vēlies samest 1000 punktus. Tāpēc, ja atrodies šajā komandā, tu saproti, ka spēle notiek abās laukuma pusēs. Vienīgais, par ko jāpārliecina, ir, ka mēs izmantojam vajadzīgo aizsardzību, nespēlējam pārāk sarežģīti, darām lietas, kuras neaizņem daudz laika.

Pārējo nosaka, cik ļoti viņas grib spēlēt. Skaisti, ja tavā rīcībā ir 12 tādas spēlētājas un tu vari pateikt, "Vienosimies tā: ja jūs spēlējat aizsardzībā, ja jūs smagi strādājat – un tā ir pirmā lieta, ko saku pirmajā treniņu dienā – jūs visas tiksiet pie spēles laika." Tāpēc jūs esat šajā komandā. Cik daudz un cik kvalitatīvas minūtes jūs spēlēsiet, būs atkarīgs, cik smagi strādāsiet aizsardzībā. Un viņas visas grib spēlēt."

Ziņu aģentūras "Associated Press" žurnālists Dags Feinbergs (Doug Feinberg) pirms spēles pret Kanādu uzdeva Oriemmam sekojošu jautājumu: cilvēki jautā, vai ASV dominance ir slikta basketbolam, taču nesaka to par vīriešu komandu. Kādas ir jūsu domas par to?

Oriemmas atbilde: "Mēs dzīvojam Trampa ērā, kad skaitās pieņemami būt seksistam un noniecināt cilvēkus, kuri ir labi, tikai tāpēc, ka viņi pieder pretējam dzimumam. Mēs esam, kas mēs esam. Mēs nekad neatvainosimies par to, ka esam tik labi. Mēs nekad neatvainosimies par sasniegto izcilību, kuru citi cilvēki vēlas sasniegt. Mums peldbaseinā ir puisis ar ASV peldcepuri, kuru neviens nevar uzvarēt. Un, ja viņš nebūtu peldēšanā, būtu daudz citu puišu ar zelta medaļām. Tā tas ir.

Pasaulei ir vajadzīgs laiks, kad izcilas komandas vai izcilas personības dara izcilas lietas, par kurām citi cilvēki var runāt un teikt, "Wow, vai nebūtu lieliski būt tajā līmenī?" Viņi ir olimpieši. Viņiem jāspēlē augstā līmenī, viņiem jāsarūpē izrāde, viņiem jāspēj izklaidēt. Ko tieši mums jādara? Jāiet laukumā un jāuzvar ar mazu pārsvaru? Mēs nenodarām kaitējumu sieviešu basketbolam, tāpat kā saku "UConn", mēs nenodarām kaitējumu sieviešu basketbolam.

Sieviešu basketbolam kaitējumu nodara brīdis, kad neviens nav izcils, jo var pateikt, "Zini, ko? Manuprāt, neviens īsti neprot spēlēt šo spēli." Manuprāt, cilvēki teiks, ka apkārt ir vairākas ļoti labas komandas, kurām savstarpēji ir ļoti labas spēles. Serbija atradās vadībā ar 20 punktiem pret Kanādu un zaudēja. Tādas spēles ir lieliskas. Sanācis, ka mēs atrodamies nedaudz citā vietā. Tas ir pieņemami, neiebilstu."

Izmantotie resursi:
Geno Auriemma: ‘We live in that Trumpian...
Additional Quotes: U.S. Olympic Women’s...
Additional Quotes: U.S. Olympic Women’s...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-08-16 16:00, pirms 8 gadiem
Var stulbi pateikt, un var stulbi iztulkot. Rezultāts - īsts žmurnālisma paraugraksts.

     [+] [-]

, 2016-08-16 16:05, pirms 8 gadiem
man liekas ka nav ne kāda jēga no sieviešu basketbola OS ja viena komanda visus vinne ar + 30 un vairak , tas pats attiecas uz OS sieviešu hokeju kur visam ļoti tālu priekša ir kanada un Amerika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-08-16 16:14, pirms 8 gadiem
Bimbambolistes mūsējās! Ja īsti veči ar bābām nesienās, tāpat īstas dāmas izbauda savstarpēju baudu! Un par to nevienam nav jāatvainojas! Nekad!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-16 16:14, pirms 8 gadiem
HuulijsRIO5 rakstīja: Nuu baskets un peldeshana ir sporti kur pilniba domine USA, nu tas neksiatot vinu pashu sportus beisbolu un jenku futeni

Kur vel vini domine???
Wrestlingā !!!

  +4 [+] [-]

, 2016-08-16 16:20, pirms 8 gadiem
Jeņķiem tiešām problēmas ar orientāciju pārējā pasaulē.Pie tam viņi tā apsēšti ar fisādām fobijām.
.

     [+] [-]

, 2016-08-16 16:37, pirms 8 gadiem
HuulijsRIO5 rakstīja: Nuu baskets un peldeshana ir sporti kur pilniba domine USA, nu tas neksiatot vinu pashu sportus beisbolu un jenku futeni

Kur vel vini domine???
Varbūt ne dominē, bet diezgan daudz sporta veidi viņiem ir ļoti augstā līmenī. Tas pats Eiropas futbols

  +3 [+] [-]

, 2016-08-16 17:52, pirms 8 gadiem
Par Trampu viņa izteikumi pilnīgi nejēdzīgi - var redzet ka neko nav sapratis tads cilvēks!