Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" ciemos Jēkabpilī, Ogrē viesosies "baroni", LU uzņems "Valku/Valgu"

Andrejs Siliņš

"Jelgava" ciemos Jēkabpilī, Ogrē viesosies "baroni", LU uzņems "Valku/Valgu"
Dmitrijs Brizgalovs un Mārtiņš Berķis
Foto: facebook.com/bcvalga

Šodien “Aldaris” Latvijas Basketbola līgā norisināsies trīs spēles: 18:30 “Jēkabpils” uzņems “Jelgavas” komandu, pusstundu vēlāk sāksies mačs starp “Ogre/Kumho Tyre” un “Barons/LDz” komandām, bet 20:00 “Latvijas Universitāte” (LU) uzņems “Valku/Valgu”, un šo spēli tiešraidē demonstrēs LMT Straume.

Turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.VEF Rīga12380.0
2.Valmiera/Ordo22678.6
3.Ventspils21677.8
4.Liepāja/Triobet20871.4
5.Jūrmala/Fēnikss161355.2
6.Jēkabpils131252.0
7.Valka/Valga8947.1
8.Barons/LDz101638.5
9.Jelgava82028.6
10.Latvijas Universitāte42215.4
11.Ogre/Kumho Tyre42314.8

Jēkabpilieši pagājušajā nedēļas nogalē, zaudējot “Jūrmalai/Fēnikss”, atkāpās uz sesto pozīciju turnīra tabulā, bet šodien pat ar uzvaru pār “Jelgavu” nepietiks, lai atgūtu piekto vietu. Izdarīt to gan varētu būt sarežģīti, uz ko vedina domāt abu komandu iepriekšējās divas tikšanās reizes šajā sezonā.

7. oktobrī “Jelgava” izbraukumā svinēja uzvaru ar 78:73, bet 22. novembrī savā laukumā uzvarēja ar 80:74. Otrajā cīņā savu līdz šim produktīvāko spēli aizvadīja Kristaps Pļavnieks (+24 efektivitātes punkti). Pēdējā spēlē jelgavnieki gan piedzīvoja pamatīgu sakāvi pret “Valmieru/Ordo” (56:95), savukārt jēkabpiliešiem martā izdevies tikt vien pie vienas uzvaras četros mačos un arī turpmākais mēneša kalendārs nesola vieglas dienas (jāspēlē pret Valmieru, VEF, Liepāju un “Baronu”).

19:00 Ogres 1. vidusskolā turnīra debitante “Ogre/Kumho Tyre” uzņems citu tālu no “play-off” zonas esošo komandu “Barons/LDz”. Ogrēnieši, kuriem viens no mērķiem atlikušajā sezonā varētu būt nepalikt pēdējiem, priekšlaikus atvadījušies no amerikāņu centra Džuliusa Bruksa, kurš vidēji guva desmit punktus un bija labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām (6,2) komandā. Tāpat komandas pieteikumā vairs nav nereti starta pieciniekā gājušā Riharda Strauta vārds.

Ja Ogre zaudējusi četras spēles pēc kārtas, tad “Barons/LDz” izcīnījusi četrus panākumus pēc kārtas un šo sēriju mēģinās paturpināt. Pēc daudziem eksperimentiem ar sastāvu sezonas pirmajā pusē pēdējos mēnešos rīdzinieku sastāvs nostabilizējies un līdz ar to arī sniegums laukumā kļuvis daudz sakarīgāks. Galu galā šosezon reizi sagrauta spēcīgā Valmieras komanda, bet pavisam nesen, 6. martā, ar 75:69 savā laukumā tika uzveikta valsts vicečempione “Ventspils”.

Pēdējā šī vakara spēle sāksies 20:00 Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā, kad LU uzņems “Valkas/Valgas” komandu. Spēli tiešraidē demonstrēs LMT Straume, un izvēle rādīt šo cīņu labi saprotama. Proti, abu komandu pirmā cīņa 9. decembrī Valgā noslēdzās ar pavisam nelielu mājinieku pārākumu (76:72), lai gan vēl pirms pēdējām desmit minūtēm vadībā atradās studenti (62:60).

Tovakar pagalam neveiksmīga spēle Jurijam Aleksejevam, kurš ne tikai neiemeta visus četrus trīspunktniekus, bet arī nevienu (!) no astoņiem soda metieniem. Toties saspēles vadītājs Kristo Sāge iemeta visus sešus izmestos tālmetienus un pabeidza maču ar 23 punktiem. Atšķirībā no tā mača, gaidāms, ka šovakar spēlēs Jēkabs Rozītis, kurš pamazām atgūst formu pēc savainojuma izārstēšanas. Toties jau kopš decembra beigām komandai nevar palīdzēt saspēles vadītājs Kalvis Kūrmiņš, kuram nopietnas veselības likstas.

LU rindās tovakar 15 punktus iemeta Edgars Lasenbergs, kurš bija “Valkas/Valgas” kluba redzeslokā pirms sezonas. Lielākais spēles laiks toreiz Renāram Magonem, kurš nu jau pārgājis uz “Jēkabpils” komandu. Magone bija LU kapteinis un rezultatīvākais spēlētājs (12,5 punkti un 4,5 bumbas). Kopš Magones aiziešanas aizvadīta viena spēle LBL turnīrā, ar 70:88 piekāpjoties “Baronam/LDz”. Lai gan LBL turnīrā zaudējumi krājušies krietni straujāk nekā uzvaras, komanda labas emocijas ieguva Starptautiskajā Studentu līgā posmā Jekaterinburgā, kur nodrošināja vietu finālturnīrā.

     [+] [-]

, 2016-03-16 12:56, pirms 8 gadiem
Šķiet, ka šī pirmsmaču reportāža, aprakstot sen notikušas spēles, varētu būt garāka, nekā vakarā būs apraksti par šodienas mačiem

Varbūt kāds zinātājs ir informēts par iespējāmām problēmām komandu sastāvos šovaka? Kas ar Jelgavu? Būs tikpat mīksti kā pret Valmieru?