Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2510, Did:0, useCase: 3

papildināts Somijas un Krievijas hokejistes spēlēs par piekto vietu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Somijas un Krievijas hokejistes spēlēs par piekto vietu
Somijas hokejistes varēs cīnīties par piekto vietu pret Krieviju
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Soču olimpisko spēļu sieviešu hokeja turnīrā četras izlases devās laukumā, lai noskaidrotu, kuras cīnīsies par piekto, bet kuras par septīto vietu olimpiskajā turnīrā. Somijas izlase tikās ar Vāciju, izcīnot uzvaru ar 2:1, bet Krievija ar 6:3 pārspēja Japānu.

Vankūveras olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējas, Somijas hokejistes, ceturtdaļfinālā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedrijas izlasi (2:4). Līdz ar to somietēm vajadzēja turpināt cīņu par piekto vietu, sacenšoties ar Vācijas vienību.

Jau pēc spēlētas minūtes Somija tika pie skaitliskā vairākuma, kuru piecu sekunžu laikā realizēja Jenni Hīrikoski, atklājot mača rezultātu. Vācijas komandai izdevās izlīdzināt spēli, bet apņēmību iedragāja Mišeles Karvinenas vārtu guvums devītajā minūtē. Pirmā perioda turpinājumā spēle ritēja līdzīgi, vārtu guvumiem vairs nesekojot.

Otrā perioda pirmajā pusē nopietns pārsvars bija Somijas hokejistēm, bet kliboja momentu realizācija. Astotajā minūtē sekoja noraidījums, vācietēm tiekot pie pirmā vairākuma. Pagāja nedaudz vairāk kā minūte, kad pēc ļoti labas izspēles rezultāta starpību samazināja Betina Eversa. Vācijas komandai vēl bija pāris labas iespējas gūt vārtus, bet tās palika neizmantotas.

Līdzīgi kā divus pirmos, arī trešo periodu apņēmīgi sāka Somija, reālāko vārtu gūšanas iespēju nerealizējot Karvinenai, kurai ripa noslīdēja no nūjas lāpstiņas teju vai tukšu vārtu priekšā. Ar katru minūti Somija bija tuvāk uzvarai, kontrolējot cīņas gaitu. Punktu mačam divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām varēja pielikt Karolīna Rantamaki, kura izgāja viena pret vārtiem. Metiens nebija precīzs, kas vēl atstāja cerību vācietēm. Mačs gan noslēdzās ar Somijas uzvaru ar 2:1. Līdz ar to Somija spēlēs par piekto, bet Vācija par septīto vietu.

Par iespēju spēlēt pret Somiju mačā par piekto vietu otrajā šīs dienas spēlē spēkojās Krievijas un Japānas izlases. Abas šīs izlases jau tikās pirms piecām dienām, kad ar 2:1 pārākas bija krievietes. Nu Japānas komanda bija gatava revanšam.

Pirmā perioda pirmajā pusē neviena no komandām nespēja iegūt kontroli pār spēli, arī paliekot bez reālām vārtu gūšanas iespējām. Rezultātu 17. minūtes sākumā atklāja Anna Šukina, pirmajam periodam noslēdzoties ar rezultātu 1:0.

Otro periodu aktīvi iesāka Japānas hokejistes, tiekot pie skaitliskā vairākuma. Lai arī to neizdevās realizēt, septiņas sekundes vēlāk Rui Ukitas mestā ripa atrada ceļu vārtos - 1:1. Septītajā minūtē tika gūti vēl divi vārti. Pēc 30 sekundēm atkal vadību ieguva Krievija, bet vēl sešas sekundes vēlāk japānietes atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Uzreiz notika vārtsargu maiņa, Krievijas izlases vārtos Annas Prugovas vietā stājoties Jūlijai Ļeskinai.

Krievijas hokejistes nesamierinājās ar šādu situāciju, līdz 13. minūtei gūstot divus bezatbildes vārtus. Japānas komanda nepadevās, trešā perioda ievadā vienus vārtus atspēējot Čio Osavai (3:4). Mājinieces nedomāja atdot savas pozīcijas, perioda vidū Gaļinai Skibai gūstot savus otros vārtus mačā. Spēles liktenis līdz galam tika izšķirts mazliet vairāk kā četras minūtes līdz pamatlaika beigām, kad Tatjana Burina guva savas komandas sestos vārtus. Krievija uzvarēja spēlē ar 6:3 un varēs sacensties ar Somijas valstsvienību spēlē par piekto vietu.

Hokejs, sievietes, spēles par 5.-8. vietu

Somija - Vācija 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Vārti: 01:15 Hīrikoski (Valila) 1:0, 8:32 Karvinena (Valila, Tapani) 2:0, 28:59 Eversa (Goca) 2:1
Soda minūtes: 8:8
Metieni: 27:21
Vārtsargi: Noora Rati - Dženifera Hārsa

Krievija - Japāna 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Vārti: 16:12 Šukina (Šokina) 1:0, 26:14 Ukita 1:1, 26:44 Šokina (Smoļenceva) 2:1, 26:50 Toko (Kubo) 2:2, 27:33 Skiba (Gavrilova, Burina) 3:2, 31:32 Sosina (Smoļenceva, Šokina) 4:2, 42:23 Osava (Jamane, Hirano) 4:3, 49:39 Skiba (Burina, Gavrilova) 5:3, 55:42 Burina (Šibanova, Homiča) 6:3
Soda minūtes: 6:10
Metieni: 32:27
Vārtsargi: Anna Prugova (26:50 Jūlija Ļeskina) - Nana Fudžimito

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja