Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Lugano: "Ir jābūt iekšām, lai izdarītu to, ko izdarīja Suaress"

Agris Suveizda

Lugano: "Ir jābūt iekšām, lai izdarītu to, ko izdarīja Suaress"
Luiss Suaress un Patriss Evrā
Foto: AFP/Scanpix

Luiss Suaress daudz ticis kritizēts par to, ka pirms nesenās spēles pret Mančestras "United" nepaspieda roku Patrisam Evrā. Tomēr Urugvajas izlases kapteinis Djego Lugano aizstāvējis tautieti un savā mājaslapā sacījis, ka bija nepieciešama drosme, lai to izdarītu. Tikmēr franču mediji baumo, ka Lugano un Suaress nākamsezon varētu būt komandas biedri ne tikai izlasē - L'Equipe vēsta, ka Suaress būšot PSG prioritāte vasaras transfēru periodā.

"Suaress ir izgājis cauri dažiem mēnešiem, kurus viņš nebija pelnījis," Suaresu aizstāvēja Djego Lugano. "Ikviens futbolā zina, ka tas ir liels cirks. Jāņem vērā, ka Anglija vēsturiski ir koloniāla valsts un ka rasisms ir jūtīgs temats, taču visi zinām, ka tam nav nekāda sakara ar to, kas notika starp Luisu un Mančestras ["United"] spēlētāju [Patrisu Evrā]. Tas ir futbola strīds, un daudzi viltus morālisti un liekuļi no tā ir guvuši labumu, un Luiss ir vienīgā nevainīgā puse šajā situācijā. Ir jābūt iekšām, lai izdarītu to, ko Luiss izdarīja sestdien. Viņš sekoja saviem principiem. Mēs dzīvojam demokrātijā, un, ja jūs nevēlaties ar kādu sasveicināties, jūs to nedarāt. Un jo īpaši, ja šī persona jums likusi piedzīvot nepatīkamus mirkļus."

Presē daudz ticis runāts, vai "Liverpool" pēc rasisma skandāla un tam sekojošās rokas nepaspiešanas nevajadzētu šķirties no Suaresa. Tikmēr L'Equipe rīcībā esošā informācija vēsta, ka PSG, kas pēc neveiksmēm janvāra transfēru periodā joprojām ir pasaules klases uzbrucēja meklējumos, prioritāte vasarā būšot tieši Suaresa iegāde. Tāpat pēdējās dienās franču presi pāršalkušas baumas par "Lille" spīdekļa Edena Azāra nākotni. Beļģu pussargs nākamsezon, visticamāk, vairs nespēlēs Francijā un acīmredzot pārcelsies uz Angliju.

Medijos parādījās ziņas, ka Azārs jau panācis mutisku vienošanos ar "Tottenham Hotspurs", tomēr pats Azārs vēlāk to noliedza. ""Tottenham"? Tas ir iespējams. Bieži esmu teicis, ka vēlētos pārcelties uz Angliju. Redzēsim...Šobrīd tās ir tikai baumas un neesmu neko parakstījis," sacīja Azārs. 21 gadu vecais beļģis, kurš līdz šim visu profesionālo karjeru pavadījis Lillē, teica, ka, protams, sapņojot arī par abiem Spānijas grandiem, tomēr viņa vecumā Anglija, viņaprāt, viņam būtu piemērotākais variants: "Tas ir čempionāts, kurā, domāju, varēšu sevi pierādīt vislabāk. Tas ir čempionāts, kurā arī varēšu vairāk iemācīties.

Ir grūti izskaidrot, kāpēc. Tas ir sajūtu jautājums. Spēļu līmenis, atmosfēra stadionos. Protams, neesmu arī pret šo ideju [pārcelties uz "Real" vai "Barcelona"]. Kāpēc nesapņot par to? Taču esmu pārliecināts, ka, vismaz šobrīd, man ideālā būtu Anglija. Ļoti labi apzinos, ka manā vecumā būtu ļoti sarežģīti iekļūt pamatsastāvā kādā no abiem spāņu grandiem."

Izmantotie resursi:
Diego Lugano :: Sitio Oficial | FansClick.com
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...

Vai, jūsuprāt, Suaresam vajadzēja paspiest roku Evrā?

  • 76

  • 137


  +6 [+] [-]

, 2012-02-16 14:26, pirms 12 gadiem
Evrā un Nani divi gailīši. Tieši tādi paši kā Tevess un Pepe

 +14 [+] [-]

, 2012-02-16 14:32, pirms 12 gadiem
Suaresam Francijaa buutu ljoti gruuti, jo visaas komandaas gandriiz visi ir melnaadainie.
Slēpts komentārs: dr.hauss

 +54 [+] [-]

, 2012-02-16 14:37, pirms 12 gadiem
pilnīgs stulbums tas rasistisms, esi nēģeris un esi, par ko apvainojies???
tev kauns no sevis vai?
priecājies, ka esi bagāts nēģeris un neuzvedies kā balta princese

  +3 [+] [-]

, 2012-02-16 14:40, pirms 12 gadiem
Paies kāds laiks, un atkal sveicināsies. Tas ir normāli. Malacis Suaress!

  -2 [+] [-]

, 2012-02-16 14:47, pirms 12 gadiem
Un, kas Suaress ir baigais baltais? Pats izskatās pēc čigāna.
Visa šī situācija ir smieklīga. Tas ir tas pats, kas japānis teiks japānim, ka tas esot šķībacainais un japānis iesūdzēs tiesā japāni par rasisma izpausmēm.

  +8 [+] [-]

, 2012-02-16 14:47, pirms 12 gadiem
Dārgais autor! Hipokrāts bija ārsts, kura vārdā nosaukts zvērests, par "hypocrites" vienā svešvalodā dēvē liekuļus, un šīs lietas nevajadzētu jaukt.

viltus morālisti un hipokrāti - tas tomēr skan labi

  +6 [+] [-]

, 2012-02-16 14:49, pirms 12 gadiem
gravitons rakstīja: Suaresam Francijaa buutu ljoti gruuti, jo visaas komandaas gandriiz visi ir melnaadainie.
Nu nejau Evrā ir tik nevainīgs drošvien pats uzpelnijās!
Slēpts komentārs: NIPEM
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-02-16 15:57, pirms 12 gadiem
Sporta Eksperts rakstīja: Pretīgi ir visi tie komentētāji, kas aizstāv Suarezu. Tur nav nekā aizstāvāma - nožēlojams gailis izdarīja izlecienu un viss.
kas tu tāds?Nēģeru rasistu piekritējs?Suaress nav rasists,bet Evra ir.
Paskaties spogulī un pārbaudi,vai pats sev esi pretīgs?

  +1 [+] [-]

, 2012-02-16 16:06, pirms 12 gadiem
Rasistisms, kā te kolēģis raksta, jau nav par kaunu. Ja tevi viens dīvains cilvēks sāk lamāt tāpēc, ka tev ir cita ādas krāsa, nez vai to tā normāli uztversi. Un nez vai lamātājam ir taisnība un tiesības tā izturēties. Par laimi ne visi visu mēra naudā, bet ciena sevi pietiekami, lai protestētu pret tādiem izlēcieniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-02-16 16:45, pirms 12 gadiem
abi labi! katrā ziņā es neuzskatu, ka šajā incidentā viens būtu stipri vainīgāks par otru. abi divi emocionāli cilvēki un abiem diviem vienam otrs riebjas - lūk arī rezultāts!
piemēram - spēles laikā, kad emocijas sakāpinātas krievs mani nicinošu nosauktu par latvieti... nu es nezinu kam būtu jānotiek, lai es viņu tikpat nicinoši nenosauktu par krievu.

  +5 [+] [-]

, 2012-02-16 16:59, pirms 12 gadiem
Driiz jau sievieti nosaukt par sievieti buus seksuaalaa diskriminaacija

 +11 [+] [-]

, 2012-02-16 17:02, pirms 12 gadiem
interesanti - ja kāds melnādains futbolists baltādaino nosauktu par teiksim "balto pakaļu"tad ar varētu piesiet rasismu?

Man jau šķiet ka nē? Bet man nav saprotams kāpēc? Kāpēc mēs baltie esam tā apdalīti attiecībā uz šito tēmu? ? Kāpēc rasisms darbojas tikai vienā virzienā? Kad baltais apceļ kādu citu rasi, nevis otrādi? Jo sitiet mani kaut nost, bet par baltām pakaļām mūs daudzi citu rasu pārstāvji sauc, bet neesmu dzirdējis par rasisma skandālu šajā gadījumā Tas tāpēc, ka ja esi baltais tad automātā rasism nav iespējams, jo esi privileģēts? Manuprāt jau pašos pamatos skan pēc rasisms - aizsprieduma, kas balstīts uz ādas krāsu vai rasismu. tas tā... viela pārdomām...

     [+] [-]

, 2012-02-16 19:16, pirms 12 gadiem
oscarsq rakstīja: Kāpēc rasisms darbojas tikai vienā virzienā? Kad baltais apceļ kādu citu rasi, nevis otrādi? Jo sitiet mani kaut nost, bet par baltām pakaļām mūs daudzi citu rasu pārstāvji sauc, bet neesmu dzirdējis par rasisma skandālu šajā gadījumā
Nekādas pārdomas tur nav vajadzīgas- rasisms ir balstīts uz vēsturiskiem notikumiem (kad baltie verdzināja melnos), tapēc brīdī, kad kāds eiropietis nosauc melno par nēgeri, daudzi tajā saskata to, ka baltais tādējādi noniecina melno, cenšoties pateikt, ka redz ''es esmu pārāks par tevi''.
Tapēc arī pretējā virzienā tas nedarbojas...

  +1 [+] [-]

, 2012-02-17 00:00, pirms 12 gadiem
Īstie rasisti mūsdienās ir melnādainie...diemžēl.

     [+] [-]

, 2012-02-17 00:07, pirms 12 gadiem
wyll rakstīja: Viss beigsies ar to, ka baltais saimnieks sadusmosies un pasauks visus savus mellos atpakaļ uz plantācijām. Un nebūs vairs nekādas diskriminācijas un nesaprašanos
Nu, ja šitāds komentārs saņem entos plusus, tad skaidrs kā te daudziem ir ar to rasismu. riktīgi ārieši..

     [+] [-]

, 2012-02-20 19:55, pirms 12 gadiem
ir vai nav rasisms bet tāpat pieauguši cilvēki :d nevar atstāt šos incidentus aiz muguras un nemāžoties kā to darija suaress nepaspiežot roku evrā un kā evrā pēc uzvaras lēkājot suaresam acu priekšā
tas ir vienkārši skumji un bērnešķīgi