Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Vairāk nekā 50% uzvaru pirmajā aplī ir milzīgs sasniegums"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarts: "Vairāk nekā 50% uzvaru pirmajā aplī ir milzīgs sasniegums"
Mārtiņš Zībarts: uzvaras pār astoņu valstu komandām un ceturtais panākums Eirolīgā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Zinājām, ko gaidīt no pretiniecēm. Ielaidām no apakšas, bet nosedzām perimetru. Prieks, ka izturējām un izcīnījām uzvaru," pēc ceturtā panākuma FIBA Eirolīgā gandarīts bija basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Rīdzinieces sezonas pirmajos mēnešos ir apspēlējušas komandas no Itālijas, Turcijas, Francijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Nīderlandes un Krievijas (bilance 13-2). "Fenerbahce" ir pārspētā pretiniece ar visskaļāko vārdu – klubs, kura uzticamo sekotāju pulks ir viens no lielākajiem pasaulē.

Valerī Garnjē, "Fenerbahce" galvenā trenere

“Nevajadzīgs zaudējums. Sākām spēlēt tikai otrajā puslaikā. Par vēlu. Pirmajā puslaikā nepareizi izvēlējāmies metienus un mēģinājām mest no ārpuses – trāpījām tikai 1 no 13 trīspunktu metieniem. Mums vajadzēja iespēlēt bumbu iekšā, lai radītu labas situācijas.

Runājot par “Women`s EuroBasket 2019” (ar Francijas valstsvienību), gribam uzvarēt pirmajās trīs spēlēs Rīgā, lai automātiski kvalificētos ceturtdaļfinālam. Mums jāiet soli pa solim, jo domāju, ka Eiropas čempionātā būs ļoti sīva konkurence.”

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Apsveicu spēlētājas, kluba personālu, vadību, atbalstītājus un skatītājus – visus procesā iesaistītos. Ātrums un enerģija ir mūsu ieroči laukumā. Kad kritās intensitāte, punkti krājās daudz lēnāk. Prieks, ka izturējām un izcīnījām uzvaru.

Šodien septiņām spēlētājām bija liela slodze (četras spēlēja ilgāk par pusstundu). Sestdien, spēlējot Latvijas, Igaunijas, Lietuvas līgā, atpūtināsim trīs spēlētājas, svētdien vēl trīs. Tāda pieeja palīdzēs atjaunot spēkus līdz nākamajai Eirolīgas spēlei Šopronā.

Spēlē pret “Fenerbahce” bija vairāki uzstādījumi. Pirmkārt, spēle uz groza apakšu un cīņa ar pretinieču garajām spēlētājām. Otrkārt, snaiperu nosegšana. Zinājām pretinieču sadarbības – ielaidām no apakšas, bet nosedzām perimetru.

“Fenerbahce” līdz šodienai bija komanda, kura Eirolīgā uzbruka ar augstāko metienu precizitāti – guva vidēji lielāko punktu skaitu vienā uzbrukumā. Vienu spēli pirms apļa beigām esam otrajā vietā. Vairāk nekā 50% uzvaru pirmajā aplī ir milzīgs sasniegums.

Kalendārs nav viegls, priekšā divas ļoti smagas spēles Šopronā un Kurskā. Paradokss – pirms divām nedēļām Rīgā spēlējām pret vienu no ātrākajām Spānijas spēlētājām Keralu Kasas, bet nākamnedēļ satiksim viņu jau Ungārijā.

Nevaram uzvarēt spēlēs, koncentrējoties tikai uz vienu spēlētāju. Varam uzvarēt ar komandas aizsardzību un uzbrukumu. Kustinām bumbu, visu laiku meklējam brīvo spēlētāju. Aivija Slotere? Saņēma grūdienu mugurā. Sestdien atpūtīsies, domāju, ka būs gatava nākamajam izbraukumam.

Kate Krēsliņa ar pacietīgu darbu nopelna lielākas minūtes un gūst pieredzi šādā līmenī. Ar katru spēli cenšos viņu iespēlēt vairāk. Domāju, ka Kate ir mentāli stipra spēlētāja. Agrāk viņai mājas spēles bija sliktākas nekā izbraukumi, tagad visur spēlē labi. Lai iegūtu pārliecību, jāspēlē.

Ziemassvētkos vēlu visiem labu veselību.”