Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB grib ''Žalgiri'' un, iespējams, mainīs turnīra formātu

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

VTB grib ''Žalgiri'' un, iespējams, mainīs turnīra formātu
VTB līga arī turpmāk zem sava karoga grib pulcināt labākās Lietuvas komandas. Foto: vtb-league.com

Lietuvas mediju rīcībā esošā informācija liecina, ka VTB Vienotā līga vasarā varētu piedzīvot pamatīgas pārmaiņas, kas attieksies uz turnīra formātu un komandu iedalījumu konferencēs. Par izmaiņām no VTB puses tiek domāts, lai panāktu Kauņas ''Žalgira'' atgriešanos sacensībās, kā arī lai novērstu Viļņas ''Lietuvos Rytas'' plānoto izstāšanos no līgas.

Lietuvas superklubs Kauņas ''Žalgiris'' no VTB līgas izstājās aizvadītajā jūlijā, bet šomēnes ar līdzīgu ieceri nāca klajā Viļņas ''Lietuvos Rytas'', kas iztrūkstošo spēļu skaitu sezonas gaitā plāno kompensēt ar četru apļu aizvadīšanu pašmāju LKL čempionātā. Lietuvas mediji vēsta - reaģējot uz baumām par ''Rytas'' nākotnes plāniem, VTB līga un tie paši cilvēki, kuri vēl pērnajā vasarā nicinoši kritizēja ''Žalgiri'' par izstāšanos no čempionāta un atgriešanās gadījumā apsolīja Kauņas klubam trīs sezonas bez prēmijām, patlaban meklē veidus, kā abus Lietuvas klubus pierunāt spēlēt zem VTB līgas karoga.

Ievērojamākais no priekšlikumiem, kā turnīru padarīt pievilcīgāku Rietumvalstu komandām, sevī ietver plānu, kas kardināli mainītu turnīra reglamentu. Proti, ideja, kas ceļo VTB gaiteņos, ir sadalīt turnīru divās konferencēs, no kurām vienā spēlētu komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Čehijas, Slovākijas un Bulgārijas, bet otrā grupā cīnītos komandas, kuru valsts nav Eiropas Savienības dalībvalsts (Krievija, Ukraina, Kazahstāna, Baltkrievija). Izslēgšanas spēļu turnīrs aizritētu pēc NBA Austrumu - Rietumu principa. Viens no šāda sacensību iedalījuma pamatojumiem balstās uz to, ka mūsu reģiona komandām vairs nevajadzēs uztraukties par laiku, kas tiek pavadīts ceļā uz tālākām Krievijas pilsētām kā Krasnojarska, Krasnodara, Volgograda.

Izmantotie resursi:
Krepšinio naujienos, NBA, LKL, krepšinio...

Kurš turnīra formāts šķiet simpātiskāks?

  • 12

  • 70


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-14 19:59, pirms 10 gadiem
Žalgirim ir laba iespēja ieņemt pozu un pasūtīt visu VTB līdz Vladivostokai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-14 21:45, pirms 10 gadiem
doma teorijā laba, leiši raxta scenāriju neklātienē

  -1 [+] [-]

, 2014-02-14 21:50, pirms 10 gadiem
Uh! Labs šis ir ideāls variants!