Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA izrauj uzvaru Stambulā, Barsa turpina perfekti

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

CSKA izrauj uzvaru Stambulā, Barsa turpina perfekti
Sonijs Vīmss šodien guva tikai trīs punktus, bet Maskavas CSKA izcīnīja piekto uzvaru sešās ''Top 16'' turnīra spēlēs. Foto: AFP/Scanpix

Šodien ULEB Eirolīgas ''Top 16'' turnīrā tika aizvadītas divas noslēdzošās sestās kārtas spēles. Smagu uzvaru Stambulā izcīnīja Maskavas CSKA, kas ar 74:71 pieveica vietējo ''Galatasaray''. Tikmēr uzvaru sēriju E grupā veiksmīgi turpināja ''Barcelona'', kas savā laukumā ar 80:70 prata pārspēt Milānas ''Emporio Armani''.

CSKA uzvar Stambulā

Mača gaitā Etores Mesinas trenētā komanda veica divus 13:0 izrāvienus, taču salauzt laukuma saimnieku sīksto pretestību Maskavas spēlētājiem izdevās tikai pašā mača galotnē, kad ''Galatasaray'' bija izdevība ar precīzu trejaci panākt pagarinājumu. Nespējot bumbu nogādāt snaiperiem, izšķirošo tālmetienu nācās mest britu centram Mensā-Bonsū, taču viņa metienu pāris sekundes pirms finālsvilpes bloķēja amerikānis Hainss, pierakstot CSKA piekto uzvaru sešos mačos - 74:71.

Uzvarētāju labā 24 punktus (2p. - 11/14) guva serbu centrs Nenads Krstičs, bet amerikānis Kails Hainss izcēlās ar 11 punktiem un 11 bumbām zem groziem. Mājiniekiem ierasti produktīvs bija saspēles vadītājs Karloss Arojo (16 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles), bet brits Pops Mensā-Bonsū noformēja ''double-double'' - 12 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Uzvara pār ''Galatasaray'' ļauj ''armijniekiem'' ar bilanci 5-1 nostiprināties F grupas līderpozīcijās, dalot pirmo vietu ar Madrides ''Real'' un Telavivas ''Maccabi''.

Barselona mājās uzvar Milānu

Citā spēlē pie uzvaras tika ''Barcelona'', kas savās mājās aizvadīja veiksmīgu ceturto ceturtdaļu un ar 80:70 pieveica Milānas ''Emporio Armani''. Spāņi savā laukumā metienus no spēles izpildīja ar augstu precizitāti (2p. - 59.5%, 3p. - 35%) un pēdējā ceturtdaļā, pateicoties astoņiem bezatbildes punktiem un svarīgam tālmetienam Nahbara izpildījumā, prata uzvarēt ar desmit punktu pārsvaru.

Katalonijas kluba labā 17 punktus guva amerikāņu aizsargs Breds Olsons, bet 16 ači horvātu centram Antem Tomičam. Milānas sastāvā rezultatīvākie bija amerikāņi Kīts Lengfords (18) un Samardo Semjuelss (14).

Barselona ir vienīgā komanda, kas Eirolīgas ''Top 16'' kārtā līdz šim nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu šosezon, ieņemot pārliecinošu pirmo vietu E grupā. Otrie ar bilanci 4-2 ir Pirejas ''Olympiacos'', bet no trešās līdz piektajai vietai sarindotas ''Armani'', ''Panathinaikos'' un ''Unicaja'' vienības (visām bilance 3-3).

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

     [+] [-]

, 2014-02-15 06:34, pirms 10 gadiem
CSKA neizrāva uzvaru, tur kontrolēja visu laiku, tikai Galatasaray mazliet paspīdēja ar 3p