Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Uzvarai bija nepieciešams raksturs"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Uzvarai bija nepieciešams raksturs"
Kārlis Muižnieks
Foto: bkventspils.lv

FIBA Eiropas kausa Last32 posma pirmo apli ar uzvaru noslēdza BK “Ventspils” basketbolisti, savā laukumā ar 77:69 pieveicot “Lukoil Academic”. Piedāvājam abu komandu treneru un spēlētāju komentārus par maču un situāciju apakšgrupā.

Kārlis Muižnieks, BK “Ventspils” galvenais treneris: “Protams, “Lukoil Academic” ir pazīstama komanda, kas regulāri spēlē Eiropas kausos, turklāt daļa no spēlētājiem ir ļoti pieredzējuši. Gatavojāmies ļoti nopietni, bet pirmais puslaiks, īpaši otrā ceturtdaļa, parādīja, ka “Lukoil” ir labāk sagatavojušies šai spēlei. Mēs nebijām tik gatavi, kā mēs gribējām būt. Tas bija saistīts gan ar mūsu pašu agresivitāti, gan arī to, ka viņi bija diezgan labi sagatavojušies spēlei pret mums. Bija dažādi pārsteigumi, kam mēs nebijām gatavi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Puslaikā veicām izmaiņas, spēlētāji arī savu raksturu pacēla vajadzīgā līmenī, kas ir nepieciešams šādās spēles. To vislabāk parāda tas, ka pārliecinoši uzvarējām cīņu par atlēkušajām bumbām. Tā pamazām pārņēmām iniciatīvu, parādījām to, ko gribējām, un katrs spēlētājs deva savu artavu. Varu pateikties spēlētājiem par viņu atdevi otrajā puslaikā, jo tas, ko viņi darīja, jau bija kvalitatīvs basketbols.”
Kas bija tas, ar ko bulgāri pārsteidz un kam nebijāt gatavi?
- Viņi bija diezgan labi izpētījuši mūsu spēli un uzbrukumā spieda uz vājajām vietām, uz nesaprašanos aizsardzībā, sevišķi pie pikenroliem. Lielāko daļu punktu pirmajā puslaikā guva garie spēlētāji, bet saspēles vadītājs, kurš iepriekšējās spēlēs nebija tik labs metējs, iemeta trīs tālmetienus. Devām par daudz vaļas gan viņam, gan garajiem spēlētājiem. Aizsardzībā viņi bija ļoti kustīgi, un mums bija grūti atrast brīvos metienus, ko esam pieraduši darīt. Parasti uzbrukums mums bijis kustīgs, ko šoreiz neļāva, tāpēc tas buksēja. Vajadzēja pieņemt ātrākus lēmumus, kam pirmajā puslaikā nebijām gatavi, tāpēc metām garām arī no izdevīgām pozīcijām.”

Džordži Davidovs, “Lukoil Academic” trenera asistents: “Jāapsveic “Ventspils” ar uzvaru, bet tās izskaidrojums ir pavisam vienkāršs. Mēs ļoti labi spēlējām pirmās divas ceturtdaļas, atpūtā devāmies ar 11 punktu pārsvaru, bet otrajā puslaikā laukumā devās jau pilnīgi citādāka komanda. Vislabāk tas redzams atlēkušajās bumbās. Mums ir 26, viņiem 44, turklāt 15 uzbrukumā. Tā ir liela starpība, un tā nedrīkstēja būt, ja gribam uzvarēt. Ļoti labu spēli aizvadīja 15. numurs (Ate - Aut.), no kura negaidījām tik daudz punktu. Viņš ir ļoti provokatīvs spēlētājs, bet tāds nu ir viņa darbs. Mūsu perimetra spēlētāji tam nebija gatavi. Maču izšķīra cīņa par atlēkušajām bumbām un mūsu sliktā spēle aizsardzībā otrajā puslaikā.”

Artis Ate, BK Ventspils aizsargs: “Pirmo puslaiku tiešām nospēlējām pasīvi, kas arī bija galvenais iemesls, kāpēc rezultāts bija mums negatīvs. Pēc pārtraukuma jau bijām vairāk noskaņojušies, spēlējām agresīvi un spējam panākt pozitīvu rezultātu.
Kas tur īsti notika, kad sākās kašķis ar Teiloru. Kāpēc tas vispār sākās?
- Es pat nezinu, kāpēc viņš man bruka virsū. Neko tādu nepateicu, bet kaut kas viņam nepatika. Varbūt tas, ka viņi sāka zaudēt, un tāpēc arī uzvilkās.

Filips Barovičs, “Lukoil Academic” centrs: “Vispirms gribu apsveikt “Ventspili” ar uzvaru, bet jāpiekrīt trenerim, ka aizvadījām ļoti labu pirmo puslaiku, darot visu, par ko vienojāmies pirms spēles, toties otrais puslaiks bija pavisam citādāks. Es nezinu iemeslu, bet tā notika, un atpakaļ ceļā uz mājām par to noteikti runāsim. Ļoti slikti, ka sāncenši tika pie 15 atlēkušajām bumbām uzbrukumā, jo, ja atdod tik daudz pie sava groza, uzvarēt maču ir grūti. Otrajā puslaikā arī tiesneši sāka darboties dīvaini, piešķirot tehnisko piezīmi mūsu saspēles vadītājam, kam tā bija ceturtā piezīme, tad noraidot spēlētāju, kurš arī ir no starta piecinieka. Šajā brīdī arī zaudējam spēli. Tomēr joprojām ceram izcīnīt vēl kādu uzvaru un iekļūt nākamajā kārtā.”

Noslēdzies pirmais aplis, kādas ir jūsu domas par komandu spēku samēru? Kuras divas komandas varētu tikt tālāk?
Muižnieks: Grupa ir ļoti līdzvērtīga, par ko liecina arī rezultāti. “Lukoil” savās mājās pārliecinoši uzvarēja “Nymburk”, bet pirms tam 20 punktus zaudēja Antverpenei, tā kā nekas nav prognozējams. Jāiet uz priekšu pa spēlei, jo svarīgas būs pilnīgi visas.

Davidovs: Spēlēsim spēli pēc spēles un cīnīsimies, lai mēs būtu vieni no tiem. Ticu mūsu spēlētājiem, tam, ka mums ir laba komanda, un esmu pārliecināts, ka spēle ar Ventspili mūsu laukuma būs pilnīgi citādāka. Šis zaudējums jau ir vēsture, jādomā par turpinājumu, jo skaidrs, ka katrs spēle un katra uzvara būs svarīga visām šīs grupas komandām.

Barovičs: Ļoti sarežģīts jautājums, jo šajā grupā visas komandas ir spēkos līdzīgas. Svarīga būs ne tikai katra spēle, bet pat katrs punkts spēlē. Protams, cerams, ka viena no šīm komandām būsim mēs, bet grūti pateikt, kura būs otra.

     [+] [-]

, 2016-01-14 00:24, pirms 8 gadiem
ir kaut kur spēles/momentu video?

  -1 [+] [-]

, 2016-01-14 00:41, pirms 8 gadiem
blackx rakstīja: ir kaut kur spēles/momentu video?
Vēlāk būs. Pašlaiks pieejams ir šāds video. https://www.facebook.com/Best4Sport...

  +1 [+] [-]

, 2016-01-14 01:25, pirms 8 gadiem
Atem te milzīgs nopelns par lūzumu + Gražuļa atlēkušās uzbrukumā, bet vispār ļoti svarīga komandas uzvara otrajā puslaikā.