Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kristaps Valters Valmieras saistību ar spēļu sarunāšanu sauc par pilnīgām muļķībām

Andrejs Siliņš

Kristaps Valters Valmieras saistību ar spēļu sarunāšanu sauc par pilnīgām muļķībām
Kristaps Valters
Foto: Edgars Vaivads/ Bkvalmiera.lv

Latvijas basketbola vienības "Valmiera/Ordo"galvenais treneris Kristaps Valters vienības saistību ar spēļu sarunāšanu dēvē par pilnīgām muļķībām, aģentūrai LETA uzsvēra speciālists.

Novembra sākumā sociālo tīklu vidē parādījās informācija, ka "Valmiera"/ORDO varētu būt iesaistīta spēļu sarunāšanā, tomēr šobrīd šīs ziņas nav guvušas apstiprinājumu.

"Tas viss ir pilnīgākās muļķības. Nezinu, kam varētu rasties idejas ko tādu paziņot. Jābūt reālistiem - mēs fiziski nevaram izturēt divas spēles nedēļā. Pieredzējušie basketbolisti divreiz nedēļā nevar spēlēt pa 40 minūtēm mačā. Ir nepieciešama plašāka spēlētāju rotācija, tāpēc arī ir tādas rezultātu maiņas," izteicās Valters.

"Valmiera"/ORDO komandai tieši oktobra/novembra mija bija ļoti neveiksmīga, jo tā cieta zaudējumus visās piecās spēlēs, turklāt vairākos mačos piekāpās ar ievērojamu rezultāta starpību. Ņemot vērā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas un Baltijas Basketbola līgas čempionātus, šī komanda kopumā šosezon 13 spēlēs guvusi vien četras uzvaras.

Tiesa, "Valmiera"/ORDO šajā sezonā spēlē ar stipri atjauninātu sastāvu un tās pieteikumā ir vairāki vēl pilngadību nesasnieguši basketbolisti.

"Visi būs laimīgi, ja mums sezonas izskaņā izdosies iekļūt LBL izslēgšanas turnīrā. Šosezon uz to tiek likts uzsvars. Uz divām pēdējām "play-off" vietām pretendēs piecas komandas - mēs, "Latvijas Universitāte", "Jēkabpils", "Betsafe"/"Liepāja" un "Valka"/"Valga". Sezonas gaitā mums izdevās uzvarēt starp līderiem esošo "Ogri", turklāt neizslēdzu, ka "iekodīsim" vēl kādam," kaujinieciski noskaņots bija Valters. "Savukārt nesenajā mačā pret "VEF Rīga" mums vienkārši pietrūka resursu. Ja iekļūsim izslēgšanas turnīrā, arī tajā centīsimies pretiniekiem "iekost". Nedosimies prom bez cīņas."

Pašlaik 36 gadus vecais Valters par "Valmiera"/ORDO galveno treneri negaidīti tika iecelts šajā vasarā - vien neilgu brīdi pēc tam, kad viņš bija noslēdzis spēlētāja karjeru. Viņš gan nenoliedz, ka pašlaik vēl turpinās mācīšanās process un vēl dažiem gadiem būs jāpaiet, kamēr viņš jutīšoties kā zivs ūdenī.

"Noteikti šis bija pareizs lēmums, kā turpināt manu karjeru. Esmu tur, kur man jābūt. 20 gadus basketbolā biju kā spēlētājs, bet tagad jaunajiem varu iedot to, ko nevar daudzi, turklāt esmu spēlējis augstā līmenī. Man kā trenerim vēl ir jāaug. Pieredzes iekrāšanai vajadzīgi kādi 3-5 gadi, bet tad jau varēšu justies kā zivs ūdenī," uzsvēra Valters.

"Sezonas gaitā progress bijis liels gan komandai, gan man pašam. Tiesa, mums ir vajadzīgi vairāk spēlētāji, lai būtu lielāka rotācija. Tāpēc sniegumā arī gadās kāpumi un kritumi. Dažreiz treniņā nav pat desmit basketbolistu, bet pāris spēlētāji vēl nav gatavi spēlēt šajā līmenī," atklāja "Valmiera/Ordo" galvenais treneris.

Savos spēlētāja gados Valters bija pazīstams kā diezgan karstasinīgs cilvēks. Trenera arodā viņš cenšoties darboties mierīgāk.

"Treniņos vairāk skaidroju, pieeju lietām mierīgāk. Brīžiem sanāk uzvilkties, jo šad un tad man nav saprotamas dažas lietas, ko dara jaunie basketbolisti. Spēlēs gan emocijas ir augstas. Ar to tieku galā, ar katru maču jūtos arvien labāk. Redzu arvien vairāk detaļu. Notiek mācīšanās process," pauda Valters.

Vasarā Valters ar "Valmiera/Ordo" parakstīja līgumu uz trim sezonām.

Februārī Valters pievienojās "Valmiera/Ordo" komandai kā spēlētājs, bet tās rindās aizvadīja tikai divas spēles. Jau iepriekšējās divas sezonas Valters paralēli aktīvā spēlētāja gaitām strādāja kā jauno basketbolistu individuālais treneris.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-12-13 10:43, pirms 6 gadiem
Ko tad viņš teiks - jā, mēs brīvajā laikā starp puslaikiem ejam uz toto kantori?

  -4 [+] [-]

, 2017-12-13 10:52, pirms 6 gadiem
Turies, Kristap! Joprojām sportacentrs.com netrūkst idiņu, kuri basketbolā vairs neredz oranžo bumbu, bet tikai toto likmes un banknotes... Nožēlojami cilvēki!

     [+] [-]

, 2017-12-13 10:55, pirms 6 gadiem
Sandri lai nav tukš.d. gaidu prūfus šeit, ja nē tātad esi kārtējais d.ejs

  +1 [+] [-]

, 2017-12-13 11:35, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Turies, Kristap! Joprojām sportacentrs.com netrūkst idiņu, kuri basketbolā vairs neredz oranžo bumbu, bet tikai toto likmes un banknotes... Nožēlojami cilvēki!
arī ārpus šī portāla gan jau tādi, vispirms jau toto kantoru darbinieki. Viņiem vismazāk patīk, ka tiek aptīrīti, tā kā skaidrs, ka ziņos par dīvainībām. Laiks rādīs, kas ir kas

  -3 [+] [-]

, 2017-12-13 11:42, pirms 6 gadiem
Es domāju, ka Valmieras sakarā toto galīgi nav aktuāla lieta, zinot sastāvu tiešām no tā neko labu nevar gaidīt un lielas rezultātu svārstības, smagas sagrāves šim sastāvam ir tikai pašsaprotama lieta. Šoreiz pilnībā piekrītu Valteram. Lai tik Valters un džeki turpina visi kopā strādāt, augt un attīstīties.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-13 11:42, pirms 6 gadiem
pieradīt toto ir ļoti grūti... ne jau pats Valters vai kāds no komandas tur iet un krāmē... caur 3,4 cilvēkiem tas viss iziet. ja iziet protams... un pats licējs nemaz nezin, kas naudu dod un cik....Pieķert pie rokas ir nereāli...

     [+] [-]

, 2017-12-13 11:50, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Es domāju, ka Valmieras sakarā toto galīgi nav aktuāla lieta, zinot sastāvu tiešām no tā neko labu nevar gaidīt un lielas rezultātu svārstības, smagas sagrāves šim sastāvam ir tikai pašsaprotama lieta. Šoreiz pilnībā piekrītu Valteram. Lai tik Valters un džeki turpina visi kopā strādāt, augt un attīstīties.
bet Tu paskaties no otras puses... jauni čaļi neko no viņiem gaidīt nevar.... kādam uzkrīt un miers.. ka šinī gadījumā ar ogri..kaut kādas mahinācijas jau tur moš ir

     [+] [-]

, 2017-12-13 12:06, pirms 6 gadiem
kepka96 rakstīja: My nigga! Pienāks laiks, kad arī Ādolfs pērs lemberdzēnus kā savulaik Valdiņš ar bročiem!
Kaut kā atmiņā ir palicis ka Ventspils pēra Bročus 3-5 gadus pēc kārtas un tavi Valteri psihoja laukumā.Kur tagad starp citu ir tavi Broči,oi aizmirsu viņi tak nobankrotēja,bet Ventspils jau pastāv 20 gadus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-12-13 12:30, pirms 6 gadiem
1. Ja kluba spēlētāji nevar izturēt divas spēles nedēļā, varēja arī nepieteikties BBL turnīram.
2. Ja treniņā nav pat 10 basketbolistu, tad kur bija komandas menedžeris septembrī? Daži spēlētāji vēl bija pieejami, kamēr bija neskaidrība par Jūrmalu.

     [+] [-]

, 2017-12-13 12:33, pirms 6 gadiem
Bagatskis arī trenera karjeru nesāka Valmierā?

  -2 [+] [-]

, 2017-12-13 12:34, pirms 6 gadiem
host22 rakstīja: 1. Ja kluba spēlētāji nevar izturēt divas spēles nedēļā, varēja arī nepieteikties BBL turnīram.
2. Ja treniņā nav pat 10 basketbolistu, tad kur bija komandas menedžeris septembrī? Daži spēlētāji vēl bija pieejami, kamēr bija neskaidrība par Jūrmalu.
Kas tieši bija pieejams komandai, kura pirms sezonas jau bija lielos mīnusos? Valmieras sporta skola, kur gatavi bez maksas spēlēt + ja nu VEF kaut ko iešķiebj īrē.

     [+] [-]

, 2017-12-13 12:35, pirms 6 gadiem
kukanols rakstīja: Bagatskis arī trenera karjeru nesāka Valmierā?
Jū, tie tik bija laiki, kad W ar jaunajiem čaļiem fukāja Bagiju pie katras iespējas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2017-12-13 12:42, pirms 6 gadiem
K. Valters: "Jābūt reālistiem - mēs fiziski nevaram izturēt divas spēles nedēļā. Pieredzējušie basketbolisti divreiz nedēļā nevar spēlēt pa 40 minūtēm mačā."

Nominācija - desmitgades basketbola joks.

  -3 [+] [-]

, 2017-12-13 13:50, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: K. Valters: "Jābūt reālistiem - mēs fiziski nevaram izturēt divas spēles nedēļā. Pieredzējušie basketbolisti divreiz nedēļā nevar spēlēt pa 40 minūtēm mačā."

Nominācija - desmitgades basketbola joks.
Tavs koments ir desmitgades joks. Tas, ka pieredzējušiem spēlētājiem vajag atpūsties, ir normāli!

  +4 [+] [-]

, 2017-12-13 13:59, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Tavs koments ir desmitgades joks. Tas, ka pieredzējušiem spēlētājiem vajag atpūsties, ir normāli!
Jū, pilnīgi vai līdz pensijas vecumam aizspēlējušies - Iļins (26), Kaufmanis (28), Elksnis (27).
Bet 2 spēles nedēļā nevar nospēlēt? Lol, vasarā dzerstīties mazāk vajag. 2 spēles nedēļā normālam sportistam kā reiz ir pats minimums. Saprastu, ja vēl par 16gadīgajiem ietu runa, kuriem ir skola + nepieciešami treniņi izaugsmei.

     [+] [-]

, 2017-12-13 14:24, pirms 6 gadiem
Pārāk daudz aizdomīgu spēļu LBL. Par piedalīšanos TOTO būtu REĀLI jāliek torbā!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-13 14:29, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jū, pilnīgi vai līdz pensijas vecumam aizspēlējušies - Iļins (26), Kaufmanis (28), Elksnis (27).
Bet 2 spēles nedēļā nevar nospēlēt? Lol, vasarā dzerstīties mazāk vajag. 2 spēles nedēļā normālam sportistam kā reiz ir pats minimums. Saprastu, ja vēl par 16gadīgajiem ietu runa, kuriem ir skola + nepieciešami treniņi izaugsmei.
Ir atšķirība, vai spēlētājs spēlē 2 x nedēļā pa 25 minūtēm, vai arī 2 x pa 40 minūtēm, turklāt reizēr darot gan savu darbu, gan piesedzot mazāk pieredzējušo kolēģu kļūdas!

  +2 [+] [-]

, 2017-12-13 14:50, pirms 6 gadiem
Teikt, ka puiši zem 30 nevar nospēlēt 2 spēles nedēļā, principā, nozīmē tikai to, ka tas tad arī parāda viņu spēju maksimālo līmeni, LBL.

     [+] [-]

, 2017-12-14 05:25, pirms 6 gadiem
Dirsēju nekur netrūkst. Vesels klans ar troļļiem, kam visur toto rādās, savairojies. Latvijas zudusī paaudze...