Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Durants pievienosies Kuksika klubam?

Durants pievienosies Kuksika klubam?
Kevins Durants
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) pēdējo divu sezonu rezultatīvākais spēlētājs Kevins Durants pašreiz nopietni izskata piedāvājumus no Eiropas klubiem, no kuriem viens interesi izrādošais ir Riharda Kuksika pārstāvētais Spānijas ACB līgas klubs "Valencia Basket".

Sestdien Kevins Durants piedalījās kārtējā draudzības spēlē, ko Dalasā rīkoja cits NBA spēlētājas Džošs Hovards, tādējādi aizpildot savu brīvo laiku ar basketbolu. Ap šo laiku NBA sezonai jau vajadzēja ritēt pilnā sparā, bet klubu īpašnieki joprojām nav spējuši vienoties ar spēlētājiem, tāpēc turpinās lokauts. Vairāki spēlētāji sāk kļūt nepacietīgi, tāpēc izskata iespējas spēlēt Eiropā, un viens no šiem spēlētājiem ir NBA superzvaigzne Kevins Durants. 23 gadus vecais basketbolists nav sajūsmā par pēdējo izteikto piedāvājumu no īpašnieku puses, tāpēc pašreiz apsver vairākus piedāvājumus no Eiropas klubiem.

Ja spēlētāji un īpašnieki nepanāks vienošanos tuvākajā laikā, Durants jau nākamajā nedēļā varētu parakstīt līgumu ar kādu klubu no Vecā kontinenta. Viņš apsver piedāvājumus no Izraēlas superkluba Telavivas "Maccabi", mazāk zināmā Vācijas kluba "BBC Bayreuth" (tajā šogad spēlē pagājušās sezonas "Ventspils" amerikāņu spēka uzbrucējs Brendons Hanters), kā arī viens no variantiem ir Spānijas ACB līgas klubā "Valencia Basket". Šīs komandas sastāvā ir arī Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Kuksiks. Jebkurš darījums Durantam atļautu iespēju pamest savu klubu līdz ar lokauta noslēgšanos.

Kā Durants atzinis, tad viņš nav tālu no tā, lai dotos pāri okeānam un spēlētu kādā no šiem Eiropas klubiem. Runājot par NBA atsākšanos, Durants uzskata, ka iespējas redzēt šo sezonu ir 50 pret 50. "Manī ir optimisms, bet, protams, visapkārt ir zināma nervozitāte. Jācer, ka kaut kas tiks panākts, bet pagaidām viss rit lēni. Cerams, ka tiks uzņemts temps, tāpēc redzēsim kas notiks. Gribētu, lai mēs spēlētu, bet viss ir daudz sarežģītāk."

Interesanti, ka pagājušās nedēļas vidū viens no Malagas laikrakstiem La Opinión de Málaga ziņoja, ka Durants no savas aģentūras puses piedāvāts arī vietējam "Unicaja" klubam, kurā spēlē Kristaps Valters. Malaga novērtēta kā pievilcīga vieta (patīkams klimats, stabils klubs, augsts līmenis ar ACB un Eirolīgu, utt) un Duranta nolīgšana "Unicaja" izmaksātu 750 000 eiro mēnesī. Kā jau Eiropā ierasts, šī summa būtu pēc nodokļiem un tāda lieluma mēneša alga pārsniegtu dārgākā "Unicaja" spēlētāja algu par visu sezonu. Tāpēc tikai saprotams, ka "Unicaja" atteicās no šī piedāvājuma, apzinoties savas reālās iespējas. Malagas kluba budžets šajā sezonā tiek plānots 16 miljonu eiro apmērā, kas jau lielā mērā aizpildīts, tāpēc Duranta variants vairs nav aktuāls.

Izmantotie resursi:
NBA on Yahoo! Sports - News, Scores, Standings,...
ACB.COM

  +3 [+] [-]

, 2011-11-13 13:22, pirms 13 gadiem
Labāk jau lai brauc uz Vāciju vai Izrealu, jo valencija viņam nav ko darit. Būs tikai Kuksika rezervists.

 +14 [+] [-]

, 2011-11-13 13:25, pirms 13 gadiem
Nu tad Kuksikam nespīdēs arī tās pašas 16 sekundes uz laukuma.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-13 13:28, pirms 13 gadiem
750k mēnesī nav nemaz ti ktraki priekš Duranta.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-13 13:35, pirms 13 gadiem
cik ir bijis ilgakaias spēles laisk Kuksikam?

     [+] [-]

, 2011-11-13 13:36, pirms 13 gadiem
tādas summas, kuras grib NBA melnīgsnējie, ir pilnībā neadekvātas Eiropas basketbolam. Viņiem ir jāsaprot eiropas tirgus cena, jo šeit nav US

  +5 [+] [-]

, 2011-11-13 13:39, pirms 13 gadiem
Nauda dzekiem galigi jau smadzenes saspiedusi...

  +6 [+] [-]

, 2011-11-13 13:44, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: 750k mēnesī nav nemaz ti ktraki priekš Duranta.
Tās summas jau augstākajā līmenī ir +/- vienādas. Vienīgi futbolā pa nedēļu top spēlētāji saņem 200 000 mārciņas(EPL), kas ir vēl vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 16:29, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Tās summas jau augstākajā līmenī ir +/- vienādas. Vienīgi futbolā pa nedēļu top spēlētāji saņem 200 000 mārciņas(EPL), kas ir vēl vairāk.
Nu paga nba zvaigznes tak arī saņem 24 miljoni sezonā, tas tak ir vēl vairāk

  +2 [+] [-]

, 2011-11-13 17:56, pirms 13 gadiem
Summas ir tik lielas, jo viņi iegūstot traumu, riskē ar savu līgumu NBA komandās. Teiksim Durants tagad iegūst traumu(teiksim 6 mēneši ārstēšanās process), bet beidzas lokauts, tad Thunder ir tiesīgi par šo sezonu algu nemaksāt!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-14 15:29, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Nu paga nba zvaigznes tak arī saņem 24 miljoni sezonā, tas tak ir vēl vairāk
Vai domu lasītājs zin, ka NBA algas raadaas pirms nodoklu apmaksas (apm50%) kamēr eiropā pēc nodoklu apmaksas
+ mārcina ir kudish vērtigāka par amīšu papīrīšiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja