Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Zībarts: "Maksimāla enerģija un komandas vienotība ir TTT stiprākie ieroči"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Zībarts: "Maksimāla enerģija un komandas vienotība ir TTT stiprākie ieroči"
Mārtiņš Zībarts un Šeja Pedija
Foto: Renārs Koris

"Sezonas sākumā komandai bija vairākas labas spēles – pret Maskavas "Dynamo", turku "Samsun Canik" un "Bešiktaš". Katrai cīņai gatavojamies atsevišķi un arī turpmāk gatavosimies tikai nākamajai spēlei," pēc pirmās uzvaras Eiropas kausa izcīņā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

“Saliedētība un saspēlētība ir mūsu komandas spēks. Varam panākt savu ar maksimālu enerģiju, labu fizisko sagatavotību un komandas spēli. Agresīvs sākums palīdzēja noturēt iniciatīvu līdz spēles beigām. Kad kļuvām lēnāki, spēle apstājās.

Nospēlējām daudz labāk kā komanda. Mūsu aizsardzība bija labāka – pirmajā ceturtdaļā ielaidām sešus punktus, visā spēlē 52. Uzvarējām pārliecinoši, neraugoties uz to, ka spēlētāju tirgū pretinieču leģionāres kotējas augstāk.

Iva Perovanoviča arī Turcijas čempionāta pirmajā spēlē pret Džukerovas komandu spēlēja kā piektais numurs, tāpēc viņas darbība centrā nebija pārsteigums. Grūtības radās trešajā ceturtdaļā, kad mūsu centri tuvojās piezīmju normai. Bijām spiesti izmantot īso sastāvu ar četrām mazajām spēlētājām.

Centāmies atrast un izmantot katras spēlētājas stiprās puses. Rezervistes nospēlēja ļoti labi – maiņas pastiprināja spēli, ļāva saglabāt mums labvēlīgu ātrumu. Veiksmīgi iznācieni bija Andai Eibelei un Katei Krēsliņai.

Šī ir ļoti svarīga uzvara, jo visas A grupas komandas ir spēkos līdzīgas. Redzot, kāda atmosfēra valdīja Polijas līgas spēlē starp Gožuvu un Polkovici, jārēķinās, ka 19. oktobrī mūs gaida ļoti grūts pārbaudījums. Arī nākamās spēles būs izbraukumos Grieķijā un Turcijā. Katrs punkts būs izšķirīgs.”