Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Rauls karjeru turpinās Katarā

Andrejs Siliņš

Leģendārais Rauls karjeru turpinās Katarā
Rauls (centrā) jau apmeklējis jaunās komandas spēli
Foto: AFP/Scanpix

34 gadus vecais spāņu uzbrucējs Rauls, kuram aizvadītā bija pēdējā sezona Vācijas Bundeslīgas kluba "Schalke" rindās, nolēmis turpināt karjeru un uz vienu sezonu pievienosies Kataras Zvaigžņu līgas futbola vienībai "Al Sadd".

Lielāko daļu karjeras 34 gadus vecais Rauls aizvadīja Madrides "Real" vienībā, kļūstot par kluba visu laiku labāko vārtu guvēju ar 323 precīziem raidījumiem. Tāpat ar 71 vārtu guvumu Rauls ir visu laiku labākais UEFA Čempionu līgas snaiperis. 2010. gadā vasarā trīskārtējais Čempionu līgas uzvarētājs Rauls pameta "Real", jo nevēlējās būt tikai trešais vai ceturtais uzbrucējs trenera izvēlē. Jūlija izskaņā Rauls pievienojās vācu vienībai "Schalke", parakstot ar klubu līgumu uz divām sezonām.

Gelzenkirhenes komandas rindās Rauls guva savus 400. vārtus karjerā, palīdzot komandai izcīnīt Vācijas kausu un Superkausu. Šī gada aprīlī Rauls pavēstīja, ka pēc sezonas turpinās karjeru, taču tas nenotiks Eiropā. Nu kļuvis zināms, ka spāņu uzbrucējs vienojies par nākamās sezonas pavadīšanu Katarā "Al Sadd" vienības sastāvā. Rauls būs piektais leģionārs komandā.

102 spēles Rauls aizvadījis Spānijas valstsvienībā, palīdzot tai ar 44 vārtu guvumiem, kā arī veicot kapteiņa pienākumus, taču izlasē nav aicināts kopš 2006. gada. Piecas reizes Rauls atzīts par Spānijas labāko futbolistu, nevienam citam tik bieži tas nav izdevies.

"Al Sadd" 12 reizes ir triumfējusi Kataras Zvaigžņu līgā. Aizvadītajā sezonā komanda palika ceturtajā vietā, kas bija pēdējā, lai garantētu dalību ne vien Kataras Kroņprinča kausa izcīņā, bet arī Āzijas Čempionu līgā. Kataras Zvaigžņu līgā spēlē 12 komandas, kas aizvada divu apļu turnīru, līdz ar to sezonas laikā sanāk vien 22 mači. Jauno sezonu paredzēts uzsākt septembrī.

Izmantotie resursi:
Al-Sadd Sports Club

  +6 [+] [-]

, 2012-05-13 17:32, pirms 12 gadiem
nopelnīs normālu kāpostu karjeras norietā

  +3 [+] [-]

, 2012-05-13 17:34, pirms 12 gadiem
Kurš maksā naudu, tas pasūta mūziku!

  +6 [+] [-]

, 2012-05-13 17:55, pirms 12 gadiem
Kaut ka pēdējā laikā pārāk agri futbolisti sāk domāt par karjeras beigām. 34 gadi nav nekas, vēl varētu jebkurā lielajā kluba uzspēlēt.

  +4 [+] [-]

, 2012-05-13 18:37, pirms 12 gadiem
Spēlēs "Zvaigžņu līgā", pelnīs labu $$$ un viss būs uz paplātes. Ko vēl vairāk var vēlēties.

     [+] [-]

, 2012-05-14 10:41, pirms 12 gadiem
Es viņa vietā nodarbotos ar labdarību - uzspēlētu kādā mazā līgā (piemēram Latvijas), lai spodrinātu futbola tēlu un popularizētu sportu, veselīgu dzīvesveidu utml!

Bet nē, viņš ņems un spēlēs Katarā!