Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ziemas čempionāta pirmajā posmā iejādē labākā Rozenberga

Krišs Upenieks

Ziemas čempionāta pirmajā posmā iejādē labākā Rozenberga
Terēze Rozenberga
Publicitātes foto

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā 12. un 13. martā risinājās Latvijas Ziemas čempionāta pirmais posms iejādē. Dalībnieku pieteicās tik daudz, ka vienā dienā paredzētā sacensību programma bija jāsadala divās dienās. Sacensību sarežģītākajai shēmai – Vidējai balvai II – bija sagatavojusies vienīgi Terēze Rozenberga (LSVK “Harmonija”) ar Jurim Mežniekam piederošo 14 gadus veco zirgu Kivi. Viņu rezultāts – 63,99%.

Terēze Rozenberga: “Jā, Vidējā balvā II piedalījos tikai viena, taču startējam ne jau citu dēļ, bet, lai pilnveidotu savu un zirgu meistarību. No šī viedokļa es un mana tagadējā trenere Guna Loja esam ļoti apmierinātas ar paveikto, – zirgs izdarīja precīzi visu, ko tam liku veikt, turklāt ar apdomu un bez uztraukuma. Jāturpina gatavoties, lai jau vasaras sākumā ar Kivi startētu Lielajā balvā, jo tas ir loģisks turpinājums. Savukārt Shēmā III, kur startēju ar Kvarc un ieguvu ceturto vietu, konkurence bija ļoti spēcīga, cīnījāmies par simtdaļām... Tas nozīmē, – ja pieaug konkurence un arī rezultāti, ejam uz augšu.”

Mazajā balvā pirmo vietu izcīnīja Marina Tarvida-Ščegoļeva ar zirgu Dimants (LSVK “Harmonija”) – 66,49%, otrajā vietā Olga Šakurova ar Pentagonu (RJSK) – 65,53%, bet trešā bija Agnese Kukaine ar Londay Light (JSK “Temperaments”) – 64,04%.

Marina Tarvida-Ščegoļeva: “Bija patīkami, ka mums, Mazajā balvā, bija salīdzinoši daudz dalībnieku, un no katras jātnieces varēja sagaidīt augstus rezultātus. Godīgi sakot, man uzvara šajā spēcīgajā konkurencē bija negaidīta, jo pēc gada pārtraukuma, kad Dimants startēja kopā ar citu sportisti, tikai kopš septembra sāku ar to trenēties. Paldies zirga īpašniecei Ainai Mainiecei, kura deva man šo iespēju un treniņos palīdzēja sagatavoties startiem. Izskatās, ka darbu izdevies paveikt visai veiksmīgi.”

Shēmā III, kur bija lielākais dalībnieku skaits no pirmās dienas sacensībām, uzvarēja Agnese Kukaine ar zirgu Eko (JSK “Temperaments” – 67,84%, viņai arī trešā vieta ar Funky – 67,25%. Otro rezultātu sasniedza Airisa Penele ar Landino (z/s “Lielceri”) – 67,30%.

Agnese Kukaine: “Liels prieks par Eko startu, viņš visu izdarīja bez kļūdām – ar labu atspērienu, ritmu, bija tikai kādas mazas neprecizitātes. Savukārt Funky pirmo reizi startēja trešajā grupā, turklāt lielajā manēžā, tāpēc viņam piedodams, ka nevarēja parādīt visu maksimālo, ko spēj, bet ceram uz sezonas turpinājumu. Šis bija pirmais starts pēc ilgāka pārtraukuma, turklāt neierastos apstākļos manēžā, kad zirgi jūt spriedzi, un tas bija redzams arī citu sportistu sniegumā.”

Uzvarētāji citās shēmās. Jaunie jātnieki. Aiga Silavniece ar Dionu Haleju (JSK “Temperaments”) – 65,97%. Juniori. Ilva Lazdiņa ar Koleru (LSVK “Harmonija”) – 66,96%. Bērni. Aleksandra Sīle ar Dinu (RJSK) – 68,26%. Shēma II, atvērtā klase. Inese Tomase ar Eldīvo (JSS “Kleisti”) – 65,92%. Shēma II, amatieri. Līga Ģīle ar Gundegu (JSK “Temperaments”) – 67,00%. Shēma I, atvērtā klase. Elza Zaķe ar Coco Chanel (SK “Drostalas”) – 67,17%. Shēma I, amatieri. Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V (z/s “Tīraines staļļi”) – 67,93%.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests