Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kristīne Vītola: "Jāuzmanās no visām "Fenerbahce" spēlētājām"

Ints Megnis
Ints Megnis

Kristīne Vītola: "Jāuzmanās no visām "Fenerbahce" spēlētājām"
Kristīne Vītola. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

"Ceru, ka mūsu fani būs skaļāki nekā "Fenerbahce" atbalstītāji. Turcijā viņi ir citā līmenī," pirms 13. decembrī paredzētās FIBA Eirolīgas spēles pret Stambulas klubu teica basketbola kluba "TTT Rīga" garā spēlētāja Kristīne Vītola.

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Stambulas “Fenerbahce” ir komanda ar ambīcijām uzvarēt Eirolīgā, vai vismaz spēlēt “Četru finālā”. Pagājušajā gadā, pirmo reizi septiņu sezonu laikā neiekļūstot “Final 4”, klubā notika lielas pārmaiņas – mainījās gan treneris, gan spēlētājas.

Komandā ir Itālijas divas labākās spēlētājas, Baltkrievijas labākā spēlētāja, četras amerikānietes, tai skaitā divas ar Čehijas un Francijas pasēm. Ierindā viena no Turcijas izlases ikonām Birsela Vardarli, plus Aise Čora un Tilbe Senjureka. Pēdējās spēlēs vērojams rezultātu progress – minimāls zaudējums Kurskā pret “Dynamo”, pirmā uzvara Turcijas derbijā pret Antākijas “Hatay”.

Trenere Valerī Garnjē izmanto līdzīgu stilu gan Francijas valstsvienībā, gan “Fenerbahce” – atšķiras tikai izpildītāji. Klubā ir jaunākas, aktīvākas un enerģiskākas centra spēlētājas Kia Vona un Kia Stouksa, kā arī ļoti izteiktas snaiperes Plama, Zandalasini, Sotana.”

Kristīne Vītola, TTT spēlētāja

“Katram trenerim ir savs stils, tāpēc “Fenerbahce” spēlē citādi nekā 2017. gada sezonā, kad tikos ar viņām, pārstāvot “Galatasaray”. Klāt nākušas ļoti labas spēlētājas. Gatavojoties spēlei, skatījāmies gan Eirolīgas, gan Turcijas čempionāta spēļu ierakstus.

“Fenerbahce” abos turnīros spēlē vienādi. Sastāvā ir daudz individuāli meistarīgu spēlētāju – viņas uz katru spēli iet ar domu parādīt labāko sniegumu. Stiprās puses – viņām ir ļoti labs metiens, ir spēlētājas, kurām patīk skriet. Labi centri. Jāuzmanās no visām spēlētājām visās pozīcijās.

Ceru, ka mūsu fani būs skaļāki nekā “Fenerbahce” atbalstītāji. Turcijā viņu fani ir ļoti skaļi – cits līmenis. Tas visvairāk palicis atmiņā no spēlēšanas tur.”