Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Jaunajā sezonā Virslīgas oficiālā bumbiņa - "Crater"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Pateicoties Latvijas Florbola savienības (LFS) sadarbībai ar florbola inventāra veikalu "Florbolam.lv", jaunajā sezonā Latvijas čempionāta vīriešu Virslīgā tiks spēlēts tikai ar Unihoc ražotajām "Crater" bumbiņām.

"Crater" modeļa bumbiņas visos savos rīkotajos turnīros izmanto Starptautiskā Florbola federācija (IIF). Pavasarī mūsu vīriešu Virslīgas finālspēlēs ar šādām bumbiņām spēlēja "Lielvārde" un "Ķekava", bet vasaras nogalē tās tika izmantotas starptautiskajā florbola turnīrā "Latvian Open".

LFS un florbola inventāra veikala "Florbolam.lv" vienošanās paredz, ka katra vīriešu Virslīgas klubam kopumā tiks piešķirtas 100 "Crater" bumbiņas – 50 gab. sezonas sākumā, bet vēl 50 gab. – līdz 2013.gada 15.janvārim. Līdz ar to būs obligāta prasība visas vīriešu Virslīgas spēles aizvadīt tikai ar šādām bumbiņām.

LFS prezidents Ilvis Pētersons, komentējot Florbola savienības noslēgto vienošanos ar "Florbolam.lv", uzsvēra, ka no tās būs divi būtiski ieguvumi. Pirmais – mūsu florbolisti Latvijas čempionāta spēlēs pieradīs darboties ar tādām pašām bumbiņām, ar kādām būs jāspēlē pasaules čempionātos un kausa izcīņas turnīros. Otrais – florbola klubiem, lai nodrošinātos ar "Crater" tipa bumbiņām, nebūs papildus materiālo izdevumu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv