Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" turpmāk vadīs argentīnietis Nikolā, Buškevics paliek kā asistents

Andrejs Siliņš

"Rytas" turpmāk vadīs argentīnietis Nikolā, Buškevics paliek kā asistents
Marselo Nikola
Foto: solobasket.com

Trešdienas vakarā atlaistā Virgīnija Šeškus vietā Viļņas "Lietuvos Rytas" komandu turpmāk vadīs argentīniešu speciālists ar Itālijas pasi Marselo Nikola, bet latvietis Sandis Buškevics turpinās veikt trenera asistenta pienākumus.

Trešdien "Rytas" noslēdza ULEB Eiropas kausa Last32 turnīru ar pārliecinošu uzvaru pār beļģu "Telenet Oostend" (111:83), tomēr kluba vadība, acīmredzot, jau iepriekš bija nolēmusi atbrīvot no darba galveno treneri Virgīniju Šešku, kurš pie komandas stūres stājās tikai pirms šīs sezonas.

Šeškus vieta tukša nepaliek, un darbu kā galvenais treneris turpinās Argentīnā dzimušais Marselo Nikola, kuram ir arī Itālijas pilsonība. 43 gadus vecais Nikola trenera karjeru uzsāka neilgi pēc spēlētāja karjeras beigām, strādājot Trevīzo "Benetton" komandā. 2012.gadā Nikola kļuva par spāņu "UCAM Murcia" trenera asistentu. Pagājušās sezonas beigās Nikola tika iecelts par pagaidu galveno treneri Mursijas komandai, bet vasarā sadarbība netika turpināta.

207 centimetrus garais Nikola savulaik aizvadīja garu un spožu spēlētāja karjeru. 1993. gadā Hjūstonas "Rockets" rezervēja tiesības (50.numurs draftā) uz Nikola, tomēr līdz NBA spēlētājs nenonāca. Tā vietā Nikola spēlēja labākajos Eiropas klubos un līgās, pārstāvot gan Atēnu "Panathinaikos", gan "Barcelona", gan Trevīzo "Benetton" un Sjēnas "Montepaschi".

Argentīnas izlases sastāvā Nikola 1995. gadā izcīnīja FIBA Amerikas vicečempiona titulu.

Sandis Buškevics turpinās darbu "Rytas" klubā kā galvenā trenera asistents.

Nākamo maču "Rytas" aizvadīs svētdien, mājās uzņemot "Šiauliai" vienību. Lietuvas čempionātā Viļņas komanda ar 20 uzvarām 24 spēlēs ieņem trešo pozīciju tabulā. ULEB Eiropas kausa astotdaļfinālā "Rytas" divu spēļu summā centīsies uzveikt turku "Pinar Karšiyaka".

     [+] [-]

, 2015-02-12 16:36, pirms 9 gadiem
Diezgan divaini ir Rytas un Zalgiris strategija mainit trenerus ik pec 6men + vel darbu uzticet trenerim praktiski bez pieredzes pirms passam svarigakajam spelem, kuram ir slikta anglu valoda, komanda 99% speletaji ir Lietuviesi. Passi lietuviesi nesaprot so gajienu un Rytas ta jau apmekletaju skat ir krities tik drausmigi % ka nevienai citai eiropas komandai

  +2 [+] [-]

, 2015-02-12 16:37, pirms 9 gadiem
Lietuvā, izskatā, ka nav problēmu atlaist treneri, ja nevelk līmeni, kaut vai tiek Eirokausa izslēgšanas spēlēs!!!

Tikmēr Latvijā te ar dažiem kadriem auklējas pat, ja zaudē teju visu, un plejofos vispār netiek

     [+] [-]

, 2015-02-12 16:43, pirms 9 gadiem
Nav viegli būt par galveno treneri Lietuvā - Rytas, Žalgirī. Ierasta situācija, ka ātri tiek atlaists treneris, ja komandai kaut kas ne tā.

     [+] [-]

, 2015-02-12 16:54, pirms 9 gadiem
Tas jau ir par traku (visi treneri pēdējās sezonās, Wikipedia):

2012./2013.: Džikić, Maskoliūnas, Bauermann
2013./2014.: Bauermann, Petrović, Adomaitis
2014./2015.: Šeškus, Nicola

  +1 [+] [-]

, 2015-02-12 17:00, pirms 9 gadiem
BET365 rakstīja: Diezgan divaini ir Rytas un Zalgiris strategija mainit trenerus ik pec 6men + vel darbu uzticet trenerim praktiski bez pieredzes pirms passam svarigakajam spelem, kuram ir slikta anglu valoda, komanda 99% speletaji ir Lietuviesi. Passi lietuviesi nesaprot so gajienu un Rytas ta jau apmekletaju skat ir krities tik drausmigi % ka nevienai citai eiropas komandai
It īpaši, kad spēlētāji, kas ir pašlaik komandā, atbilst Šeška trenēšanas un spēles stilam, izņemot leģionārus.