Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kāpēc LBS apžēloja uz mūžu diskvalificēto Suhanovu?

Kāpēc LBS apžēloja uz mūžu diskvalificēto Suhanovu?
Foto: Inga Nestere/f64

2014. gada martā Latvijas Basketbola savienība (LBS) par spēļu rezultātu ietekmēšanu piesprieda mūža diskvalifikāciju tobrīd 21 gadu vecajam Artūram Suhanovam, taču kopš šīgada 23. novembra basketbolists ir atgriezies laukumā, pārstāvot Latvijas Basketbola līgas (LBL) 3. divīzijas komandu BK "Krāslava". Lūkojām noskaidrot, kāpēc tā.

Vēl šodien, aplūkojot Suhanova profilu, sadaļā "informācija par spēlētāju" joprojām stāv rakstīts – "Ar 2014. gada 6. marta LBS valdes sēdes lēmumu uz mūžu anulēta spēlētāja licence". Par spīti tam LBL 3. divīzijas turnīrā viņš jau ir paspējis aizvadīt piecas spēles. Pirmajās četrās spēlēs pret "Talsiem", "Jaunpili", "Daugavpils novadu" un "Jelgavu/BJSS" Artūrs kopā guva 21 punktu, bet pēdējā mačā svētdien pret "Jaunpili" sameta 26 punktus, kas gan neglāba krāslaviešus no zaudējuma.

Izrādās, ka LBS valde pieņēmusi lēmumu atcelt Suhanovam piespriesto mūža diskvalifikāciju. LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, vaicāts par šāda lēmuma iemesliem, pēc garākas pauzes apsola nosūtīt rakstisku skaidrojumu.

"Ņemot vērā, ka A. Suhanovs trīsarpus gadus jau ir sodu izcietis un vairākkārtīgi vērsies LBS un LBS valdē ar lūgumu šo sodu mīkstināt, kā arī, ņemot vērā, ka A. Suhanovs ir nožēlojis izdarīto, LBS valde uzskatot, ka kaut kādām reabilitācijas iespējām ir jābūt arī smagu pārkāpumu gadījumā, nolēma nosacīti atcelt diskvalifikāciju," teikts izrakstā no LBS valdes sēdes protokola. "Atļauja spēlēt tiek izsniegta tikai attiecībā uz LBL 3. divīziju. Pēc gada jautājums tiks atkal skatīts valdē."

"Krāslavas" komandas galvenais treneris Raitis Timma uzskata, ka 25 gadu vecumā cilvēkam ir jāpiedod pagātnes kļūdas un jāļauj reabilitēties. "Jau toreiz, kad viņš tika diskvalificēts, manuprāt, sods bija pārāk bargs. Lietā bija iesaistīti vairāki cilvēki, bet viņš lielās mutes dēļ kļuva par vienīgo cietēju. Uzskatu, ka LBL 3. divīzijā viņam var ļaut spēlēt (pirms diskvalificēšanas Suhanovs spēlēja LBL 2. divīzijas komandā "RNS-D/Līvāni" – J.F.), turklāt viņam noteikts pārbaudes laiks."

Timmu nenomoka bažas par Suhanova iespējamo negatīvo ietekmi uz Krāslavas komandu. Treneris norāda, ka kāja paslīdēt var jebkuram. "Viņš vienkārši pārāk daudz runāja. Tikmēr citi klusēja. Vai tad arī 80 gadu vecumā viņam joprojām vajadzētu būt diskvalificētam no basketbola?"

Sporta totalizatora "11.lv" bukmeikers Toms Piliksers par šādu LBS lēmumu nebija dzirdējis. Viņš uzskata, ka diskvalifikācijas atcelšana sūta nepareizus signālus tiem, kuri nākotnē varētu izlemt nodarboties ar līdzīgām nelikumībām. "Var jau būt, ka sākotnējais lēmums tika pieņemts emociju iespaidā un bija pārāk bargs, bet tādā gadījumā turpmāk šādus lēmumus būtu jāizvērtē rūpīgāk. Saprotams, ka viņš kļuva par grēkāzi, jo muļķības dēļ rīkojās publiski. Tomēr žēl, ka tie cilvēki, kas nodarbojas ar krāpšanos, tagad redz, ka piespriestos sodus jebkurā brīdī var atcelt."

Vai piekrītat LBS lēmumam par mūža diskvalifikācijas atcelšanu Artūram Suhanovam?

  • 170

  • 364


  +3 [+] [-]

, 2017-12-11 17:44, pirms 6 gadiem
Zīmulis nodrāztais..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2017-12-11 17:56, pirms 6 gadiem
Kādu diskvalificēšanas atcelšanu? Šitādu debilu par basketbola kropļošanu cietumā jāliek

  +5 [+] [-]

, 2017-12-11 17:57, pirms 6 gadiem
Ā, tad jau drīkst pierunāt komandas biedrus pairst spēles...
Slēpts komentārs: karlosm

  +5 [+] [-]

, 2017-12-11 18:25, pirms 6 gadiem
interesants lēmums. persona turpina aktīvi pārdot toto likmes. jāsecina, ka LBS vispār ļoti atbalsta totalizatorus, īpaši ņemot vērā sponsorus.

un arī R.Timma nekautrējās publiski twiterī lūgt "ieteikt kādu labu likmīti" ..

kauns

     [+] [-]

, 2017-12-11 18:38, pirms 6 gadiem
Ja spēlē uz uzvaru, man ir piekājas, cik ir uzlicis par savas komandas uzvaru.
Ja ir uzlicis uz zāģi, tad bez variantiem uz mūžu diskābelis bez tiesībām uz apžēlošanu, jo tas nav sports, bet gan apzināta sporta veida un godīgu spēlētāju karjeru bojāšana.

  +6 [+] [-]

, 2017-12-11 18:47, pirms 6 gadiem
archdevil rakstīja: Ja spēlē uz uzvaru, man ir piekājas, cik ir uzlicis par savas komandas uzvaru.
Ja ir uzlicis uz zāģi, tad bez variantiem uz mūžu diskābelis bez tiesībām uz apžēlošanu, jo tas nav sports, bet gan apzināta sporta veida un godīgu spēlētāju karjeru bojāšana.
Tu šo totalizatora jautājumu skati pārāk prastās kategorijās, t.i., uzvar-zaudē.

Ja viņš, piemēram, liek uz to, ka pēc puslaika komanda būs zaudētājos? Jā, maču uzvar, taču arī tā ir manipulācija ar spēli.

     [+] [-]

, 2017-12-11 18:48, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: interesants lēmums. persona turpina aktīvi pārdot toto likmes. jāsecina, ka LBS vispār ļoti atbalsta totalizatorus, īpaši ņemot vērā sponsorus.

un arī R.Timma nekautrējās publiski twiterī lūgt "ieteikt kādu labu likmīti" ..

kauns
Viņš ir parādā entajiem cilvēkiem, no kuriem izvairās, bet joprojām twitterī tajā toto kontā 24/7 mēģina ievilkt lētticīgos.
Gribetu zinat, kā beidzās šis:

https://twitter.com/pulks/status/72...

     [+] [-]

, 2017-12-11 19:28, pirms 6 gadiem
ThePower rakstīja: Viņš ir parādā entajiem cilvēkiem, no kuriem izvairās, bet joprojām twitterī tajā toto kontā 24/7 mēģina ievilkt lētticīgos.
Gribetu zinat, kā beidzās šis:

https://twitter.com/pulks/status/727757831760424960
Tas ir beidzies šādi: https://twitter.com/ASTipster

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 19:31, pirms 6 gadiem
Domāju, ka ar LBS viss kārtībā. Ja jau arī izlases direktors Jučmanis savulaik bija ļoti saistīts ar toto lietiņām (gan neesmu informēts par viņa iesaistīšanos spēļu sarunāšana, bet visādi citādi gan ir aktīvi darbojies), tad ko tur satraukties par kaut kādu Suhanovu?

     [+] [-]

, 2017-12-11 19:48, pirms 6 gadiem
Šitam cirvim... Twiterī taisa akcijas savam toto kontam

  -1 [+] [-]

, 2017-12-11 19:50, pirms 6 gadiem
kepka96 rakstīja: Ja jau Aivariņš vēl nav ietupināts, tad ko te vispār par tādiem sīkumiem kā Suhanovs var ņemties?
Sveiciens Martinsona un Jaunupa kungam no Aivara.

     [+] [-]

, 2017-12-11 20:10, pirms 6 gadiem
Ar LBS dalās, šiem piķis pietrūcis...

     [+] [-]

, 2017-12-11 20:22, pirms 6 gadiem
maikls19 rakstīja: Sveiciens Martinsona un Jaunupa kungam no Aivara.
Gan jau Aivars vēl pagūs pasēdēt ērtā kamerā

     [+] [-]

, 2017-12-11 20:31, pirms 6 gadiem
Tās diskvalifikācijas ir tik smieklīgi sodi, salīdzinājumā ar to, ka parastiem krāpniekiem ir REĀLI sodi un brīvības atņemšanas.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 20:34, pirms 6 gadiem
kepka96 rakstīja: Ja jau Aivariņš vēl nav ietupināts, tad ko te vispār par tādiem sīkumiem kā Suhanovs var ņemties?
pilnīgi pareizi! Un uzskatu, ka žurnālists un bukmeikers arī ir sacēluši baigo vētru! smiekli nāk!

     [+] [-]

, 2017-12-11 20:40, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Gan jau Aivars vēl pagūs pasēdēt ērtā kamerā
Da kurš viņam dos, kamēr šeit tiesas postpadomju stilā. Ne jau sagadīšanās pēc tādi kā viņš mūžīgi izsakās draudzīgi krievijai, pret nato, Eiropu, ne jau aiz lielas dzimtenes mīlestības viņam katrā otrajā teikumā jāpiemin šausmīgais Soross
Jo, ja būtu te civilizētas tiesas, šams jau sen sēdētu, skaidrs, ka viņam to nevajag Un nevienam padomju blēdim nevajag.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 20:42, pirms 6 gadiem
Sen atpakaļ, joka pēc nopirkām likmes, divus/trīs gadus atpakaļ. Suhanovs sacīja, ka būs sešas stabilās, kuras iekļautas tajā cenā (cik atceros, 50 eiro) , bet pēc otrās likmes jau prasīja atkal naudu.
Ko LBS izdarīja, galīgi garām, nedrīkst šādas lietas pieļaut un atkārtot. Neatbalstu.

Suhanov, Tu droši vien lasi tekstu, nu tad padomā ar galvu divreiz ko tu dari!
Trenera, Timmas sacītais nav objektīvi vērtējams, džeks tak pie viņa jaunatnes komandās spēlēja, kāda vēl tur diskusija var būt... smieklīgi!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-11 20:45, pirms 6 gadiem
reklamējiet 11.lv???? Kādā sakarā tas bukmeikers te minēts??? Cik maksā par reklāmu?

     [+] [-]

, 2017-12-11 20:53, pirms 6 gadiem
vēl aptauju ielikuši cik par un cik pret! Smieklīgi, Freimani!

     [+] [-]

, 2017-12-11 20:59, pirms 6 gadiem
Reāli tā ir mistika, kā LBS var būt vienalga, džeks reāli turpina darboties!

Pārdod tālāk un meklē jaunus klientus, kurus tāpat apčakarēt! Tas nav normāli, kas te Latvijā notiek!!! Banānu valsts esam?
Tak jebkuram normālam cilvēkam (ceru, ka tādi vēl lbs ir), tas ir skaidrs, ka šādā vecumā darīs vēl un vēl!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 21:18, pirms 6 gadiem
Basis09 rakstīja: Reāli tā ir mistika, kā LBS var būt vienalga, džeks reāli turpina darboties!

Pārdod tālāk un meklē jaunus klientus, kurus tāpat apčakarēt! Tas nav normāli, kas te Latvijā notiek!!! Banānu valsts esam?
Tak jebkuram normālam cilvēkam (ceru, ka tādi vēl lbs ir), tas ir skaidrs, ka šādā vecumā darīs vēl un vēl!!!
Baidos, ka LBS pati ir tajā iesaistīta. Protams, ne jau Suhanova bērnu spēlītēs, bet plašāk. Ja LBS gribētu, sen jau būtu rīkojušies. Bet kā gan tas izskatīsies, ja šķietami cienījamus Latvijas basketbola tēlus, kuri pēc spēlētāja karjeras beigām strādā par treneri, publiski pakārs aiz olām? Kā jau te minēja, tagad retāk ir tik nesplēpta maukošanās kā iepriekšējos gados. Nogrūž kādu puslaiku, ceturtdaļu, paspēlējas ar totālu.

Nez, ka jūtas tie Wolmāra daudz pieminētie 16 gadīgie puikas tajā klaunādē. Vienā mačā pretinieks klūp, krīt un gandrīz vai met savā grozā (pēdējais piemērs mačs pret Kalev/TLU), bet nākamajā jau pašu komandas biedriem iestājusies prāta un fiziskā mazspēja, un kļūda kļūdas galā un klusie metieni.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 21:31, pirms 6 gadiem
Atbildot uz Damokla zobens atbildi:

Protams, ka Valmiera ir tik ļoti slidīga, es to pašu pamanīju spēlē pret KALEV/TLU, bet nu LBS ir par mīkstu. Tas ir ļoti aizdomīgi, ka viņi (lbs) atceļ šādu sodu, pilnīgi nepamatoti... Es jau pirms nedēļas pamanīju Suhanova basketba profilu, kā arī pieteikšanu lbl3.

Ir sanācis ar viņu kontaktēties, arī satikties, tikai tas notika sākumā, kad vēl viņš nebija tik "pazīstams". Tur vairs nav ko runāt.
Viss ir skaidrs, te vajag kādas nopietnākas instances iesaistīt, LBS + TOTO kaut kā šķiet aizdomīgi. Protams, neviens vēl pie rokas nav pieķerts, bet basketbola sabiedrība ir sasmērēta, vēl atceroties 2011 (Timmas/Briča) BBL pēdējo grupas spēli. Nav dūmu bez uguns! Loģiski , ka Raitis Timma aizstāvēs Suhanovu, tomēr viens ciems, viena komanda.

Nu neko, cerēsim uz to labāko!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 21:32, pirms 6 gadiem
Starp citu, vai kāds zin, kas notika ar KapecTa? ko publiskoja par lv basketa virtuvi un toto lietām, un pirms solīta lielā iznāciena apklusa un nekas vairāk arī nav dzirdēts.

     [+] [-]

, 2017-12-11 21:44, pirms 6 gadiem
NunoGomes atbildot:

Nezinu ko publiskoja, bet atceroties pagātnes lietas, kuras notika saistībā ar toto lietām, tika iesaistītas LBL2 komandas (ieskaitot pat trenerus). Apakšā sēdēja Suhanovs, maksājot par atsevišķām spēlēm (ceturtdaļam), vairākiem tagadējiem LBL1 džekiem viņš rakstīja, vai nevar kaut ko sarunāt.
Par šīs sezonas Liepājas (2011 g. sezonu) , Valmieras (K.Valters), Valkas (Briča spēlēšanu), (3.sez atpakaļ Kambalas Baronu), tak jebkuram saistītam cilvēkam ar basketbolu ir tas skaidrs, ka tīri tas viss nenotiek. Ne no zila gaisa tādas lietas notiek! Džeki pārāk atklāti to dara.

Kā jau teicu, cerams viss ar laiku nokārtosies, jo sportisko līmeni tas necels. Koks ar diviem galiem, pelni naudu vai arī centies kļūt labāks un izsisties augstāk! Iesaku to otro variantu!

     [+] [-]

, 2017-12-11 22:46, pirms 6 gadiem
Pazistu vinu personi,kopa macijamies pretigs cilveks meligs zaglis, daudzus ir apkrapis,savus draugus, skolasbiedrus,pazinas... totali slims calis, visu laiku tik sola,ka naudu atdos velak par fixed likmem, NEUZKERATIES UN NETICAT.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 23:03, pirms 6 gadiem
Kādam cirvim ir jābūt, lai no viņa pirktu likmes? Internetā ir pilns ar labiem tipseriem, ar viņu bilancēm, kur ir kkādas vērtības/stabilitāte.

     [+] [-]

, 2017-12-11 23:24, pirms 6 gadiem
Atceros, ka pavasarī Valkas mērs Krauklis taisījās laikam pat tiesāties par toto lietām pret dažiem spēlētājiem, bet kaut kā viss noklusa.

Bet pa lielam viss šitais ir tukša runa, jo tāpat nekas nemainīsies, jo ir pārāk daudz iesaistīto un sistēma ir pārāk spēcīga.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 23:34, pirms 6 gadiem
Nezināju ka vainu nosaka balsojot.Bīstami dzīvot, ja nu kādam zobs uz mani un tiek ierosināta balsošana? Kirdik man... Bet ja Suhanovs bija/ir vainīgs pēc tiesas lēmuma, tad LBS var iet uz poda ar savu amnestiju.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-11 23:41, pirms 6 gadiem
"LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, vaicāts par šāda lēmuma iemesliem, pēc garākas pauzes apsola nosūtīt rakstisku skaidrojumu."

No šī brīža Šneps daudziem acīs būs kā nullīte! Bezmugurkaulnieks !!!

Sasmērēsi vēl vairāk to basīti!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-12 00:02, pirms 6 gadiem
Protams, J.Timma, taču Liepājas laikos arī lika toķiku, sencis par to nevarētu iebilst!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-12 08:46, pirms 6 gadiem
1. lēta reklāma totalizatoram 11.lv.
2. iemetiet ar akmeni viens otram, kuri ir bez grēka!