Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Janičenoka līdera dotības atnes "VEF Rīga" uzvaru pār "Jūrmalu"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Janičenoka līdera dotības atnes "VEF Rīga" uzvaru pār "Jūrmalu"
Kristaps Janičenoks
Foto: Mikus Kļaviņš

Kārtējo aizraujošo spēli "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) aizvadījušas "VEF Rīga" un "Jūrmalas" komandas. Līdzīgi kā iepriekšējos divos mačos nedaudz labāki bija "VEF Rīga" basketbolisti, svinot uzvaru ar rezultātu 69:60.

"VEF Rīga" līdz šim uzvarējusi 14 spēles pēc kārtas, rādot gana labu sniegumu, lai varētu šobrīd tikt uzskatīti par galvenajiem favorītiem. Nav gan noslēpums, ka neliels atslābums no pašreizējo Latvijas čempionu puses var dot iespējas jebkuram. "Jūrmala", kas pirms nedēļas tika pie Baltijas Basketbola līgas sudraba godalgām un LBL izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas, noteikti bija gatava paņemt uzvaru pret rīdziniekiem, ja rastos tāda iespēja. To pierāda arī abu komandu iepriekšējās savstarpējās spēles, kurās "VEF Rīga" uzvarēja attiecīgi ar 75:71 (pagarinājumā) un 86:82.

Spēle sākās ar aktīvu spēli aizsardzībā abu komandu izpildījumā. Jūrmalnieki piespieda pretiniekus ātri pieļaut divas kļūdas, bet Andrejs Šeļakovs sekmīgi uzbrukumā spēlēja pret Iļju Gromovu, izvirzot savu komandu vadībā ar 3:0. Komandas demonstrēja ātru, bet ne visai rezultatīvu basketbolu. Ceturtdaļas vidū bumbu grozā no augšas trieca Kaspars Bērziņš, izvirzot savu komandu minimālā vadībā, bet otra laukuma galā Deniss Krestiņins uzreiz situāciju laboja par labu savai komandai (8:7). Nākamajā pusotrā minūtē ļoti labi uzbrukumā nospēlēja viesi, pie rezultāta 15:7 liekot "VEF Rīga" ņemt pārtraukumu. Pēc tā ar diviem tālmetieniem izcēlās Arnolds Helmanis, kurš līdz tam LBL bija trāpījis tikai četrus, bet punktu ceturtdaļai ar precīzu tālmetienu lika Kaspars Vecvagars, izvirzot "VEF Rīga" vadībā - 19:18.

Otro ceturtdaļu ar diviem precīziem tālmetieniem un 6:0 izrāvienu sāka "Jūrmala". "VEF Rīga" pirmo punktu ceturtdaļā guva vien pēc sešām minūtēm un 12 sekundēm, kad pie deviņu punktu deficīta Aleks Perezs realizēja vienu no diviem soda metieniem. Kristaps Janičenoks divos nākamajos uzbrukumos guva piecus punktus, sadeldējot rezultāta starpību līdz trīs punktiem (25:28). Rīdziniekiem izdevās arī izlīdzināt rezultātu, bet šoreiz uz vairākām minūtēm iestrēga viesu uzbrukums. Kendriks Brauns ar precīzu tālmetienu izvirzīja mājiniekus vadībā, bet Haralds Kārlis atbildēja ar to pašu. Jūrmalnieki noturēja nelielo vadību un uzvarēja pirmo puslaiku ar rezultātu 35:31 pēc Jonāta precīzā metiena pēdējā sekundē.

Pēc lielā pārtraukuma komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem, bet pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm "VEF Rīga" atjaunoja līdzsvaru uz tablo (38:38). Pēc nonākšanas iedzinējos "Jūrmala" paņēma pārtraukumu, pēc kura izdevās apturēt pretinieku izrāvienu. Aizsardzība turpināja dominēt par aizsardzību. Klāvs Čavars ar trīs punktu gājienu izvirzīja mājiniekus vadībā, bet ar to pašu atbildēja arī Krestiņins. Pēdējās divās minūtēs abas komandas pabija vadībā, bet pēc 30 spēlētām minūtēm divu punktu pārsvars "VEF Rīga" - 51:47.

Ceturtajā ceturtdaļā līdzīga spēkošanās turpinājās, bet tad piecus punktus īsā laikā guva Kristaps Janičenoks, palielinot rezultāta starpību līdz astoņiem punktiem (56:48). Jūrmalnieki nepieļāva tālāku izrāvienu, bet paši pietuvoties rezultāta izlīdzināšanai vairs nespēja. Ceturtdaļas vidū Janičenoks trāpīja vēl vienu tālmetienu, dodot savai komandai astoņu punktu pārsvaru (62:54). "Jūrmalai" turpinājās problēmas uzbrukumā, kas izšķīra mača likteni. Mārtiņš Gulbis pirmo reizi laukumā sūtīja pēdējos divus mačus lieliski aizvadījušo Dāvi Klegeri un komandas veterānu Jāni Dilevku. Nekāda saasinājuma mačā vairs nebija, "VEF Rīga" basketbolistiem svinot uzvaru ar rezultātu 69:60.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem, realizējot četrus no pieciem tālmetieniem, bija Kristaps Janičenoks, bet 10 punkti Aleksa Pereza kontā. "Jūrmalas" labā attiecīgi 12 un 11 punktus guva Ivars Rihards Žvīgurs un Ervīns Jonāts, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas.

"Olybet" LBL, 11. aprīlis

"VEF Rīga" - "Jūrmala" 69:60 (19:18, 12:17, 20:12, 18:13)

"VEF Rīga": Janičenoks 17 (3pts 4/5), Perezs 10, Brauns 7 (5 rp), Helmanis 7, Vecvagars 6, Ate 5, Mejeris 5 (8 ab), Bērziņš 4, Čavars 3, Kārters 3, Gromovs 2 (9 ab), Misters.
"Jūrmala": Žvīgurs 12, Jonāts 11 (7 ab), Kārlis 9, Krestiņins 9 (7 ab), Jeromanovs 8, Šeļakovs 4, Pļavnieks 4, Strēlnieks 3, Dilevka, Klegeris, Saulītis.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils24292.3%
2.VEF Rīga19290.5%
3.BK Jūrmala19676.0%
4.BK Ogre17965.4%
5.Valka/Valga61037.5%
6.Latvijas Universitāte81929.6%
7.Betsafe/Liepāja81929.6%
8.BK Jēkabpils82127.6%
9.Valmiera/Ordo42513.8%

  -1 [+] [-]

, 2018-04-11 21:25, pirms 6 gadiem
Paldies par super spēli, vienalga kā tā izveidojās!!!
Bet nu šī spēle parādīja, ka Jūrmala nevar skrieties ar VEF....Mani vairāk izbrīnīja, ka Šeļakovs nespēja dominēt pār Gromovu, kurš labāk nospēlēja un produktīvāk.

  +4 [+] [-]

, 2018-04-11 21:31, pirms 6 gadiem
Krisītis un beigās Peress izvilka VEFu aiz ausīm. Bet Jūrmala cienīgi turējās!

     [+] [-]

, 2018-04-11 21:52, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Paldies par super spēli, vienalga kā tā izveidojās!!!
Bet nu šī spēle parādīja, ka Jūrmala nevar skrieties ar VEF....Mani vairāk izbrīnīja, ka Šeļakovs nespēja dominēt pār Gromovu, kurš labāk nospēlēja un produktīvāk.
Skrieties jau var..pagaidām tik nevar vēl noskriet,bet perspektiva tam ir!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 21:55, pirms 6 gadiem
Skatīties maču vajag! Abi iemeta troškas svarīgos brīžos, kad Jūrmala labi turēja aizsardzību, taču paši vairs nevarēja trāpīt...

     [+] [-]

, 2018-04-11 21:55, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: Skrieties jau var..pagaidām tik nevar vēl noskriet,bet perspektiva tam ir!
neredzu to perspektīvu, Jūrmala skrienoties savāca piezīmes un beigās bez diviem pamatsastāva spēlētājiem palika. Un tas arī ņemot to, ka VEF pirmajā puslaikā bija katastrofāla precizitāte. Nevar cerēt, ka katrā spēlē VEFam nekritīs un kļūdīsies 20 reizes

  -1 [+] [-]

, 2018-04-11 21:56, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Skatīties maču vajag! Abi iemeta troškas svarīgos brīžos, kad Jūrmala labi turēja aizsardzību, taču paši vairs nevarēja trāpīt...
Tā nav izlikšana, VEF lēnām jau no trešās ceturtdaļas otrās puses audzēja to pārsvaru...Man izvilkšana būtu, ja pēdējā minūtē būtu sametuši. Bet nu tas mans viedoklis tik. Tikpat labi vari teikt arī Kārters, kurš vienīgie metienu trāpīja svarīgā brīdī.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-11 22:00, pirms 6 gadiem
Līdera dotības Janičam ir tikai "mīlēt" aizņemtās Ventspils sievas

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 22:05, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: neredzu to perspektīvu, Jūrmala skrienoties savāca piezīmes un beigās bez diviem pamatsastāva spēlētājiem palika. Un tas arī ņemot to, ka VEF pirmajā puslaikā bija katastrofāla precizitāte. Nevar cerēt, ka katrā spēlē VEFam nekritīs un kļūdīsies 20 reizes
OK..Cik cilveku,tik viedoklu..es neteiktu,ka Jurmalai baigi krita šodien,un ka Jurmala ar savu sastavu rada zobus VTB klubam un LBL cempionam,parada tikai komandas raksturu un perspektīvu nakotne!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-11 22:07, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šeļakovs nespēja dominēt pār Gromovu, kurš labāk nospēlēja un produktīvāk.
Nezinu, ko Tavos laukos ekrānā rādīja, bet no laukuma malas Šelis pilnībā dominēja pār Gromovu. Jautājums vairāk par Denisu, kā nu tā nosēdies pēdējās nedēļās, ka nemaz pa grozu negrib mest.

     [+] [-]

, 2018-04-11 22:13, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nezinu, ko Tavos laukos ekrānā rādīja, bet no laukuma malas Šelis pilnībā dominēja pār Gromovu. Jautājums vairāk par Denisu, kā nu tā nosēdies pēdējās nedēļās, ka nemaz pa grozu negrib mest.
Vizuāli jā, bet kopumā ne īpaši, punktos līdzīgi 2 un 4, bet Gromovs, atšķirībā no Šeļakova vairāk bumbas vāca un tam pašam Šeļakovam traucēja, lai gan to es vairāk uz pašu Šeļakovu norakstītu, jo pret Čavaru arī īsti neko neparādīja...Bet arī vizuāli, viņam labākā bija pirmā ceturtdaļa, kad Gromovs ātri piezīmes savāca, bet pēc tam jau diezgan normāli atstrādāja savu laiku

     [+] [-]

, 2018-04-11 22:13, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: OK..Cik cilveku,tik viedoklu..es neteiktu,ka Jurmalai baigi krita šodien,un ka Jurmala ar savu sastavu rada zobus VTB klubam un LBL cempionam,parada tikai komandas raksturu un perspektīvu nakotne!
Tur jau tā lieta - Jeris lika garām ikdienas metienus. Haris aizlika garām 4 no 5 pilnīgi brīvajiem truļiem, lai gan brīvos liek >50%. Tāpat šodien nebija Uģis, arī Dilveka vēl nav gatavs spēlēt.
Nevienā brīdī nedomāju, ka Jūrmala uzvarēs, arī pie +7 3/4 vidū, bet nevajag jau stāstīt apkārt, ka VEF ar vienu roku apspēlēja. Skaidrs, ka motivācija nav, saprotams. Tiklīdz Peress ieslēdza ugunsrobā, tā beigas bija. Janičenoks jau tikai noslēdza Peresa meistarību.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-11 22:15, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tur jau tā lieta - Jeris lika garām ikdienas metienus. Haris aizlika garām 4 no 5 pilnīgi brīvajiem truļiem, lai gan brīvos liek >50%. Tāpat šodien nebija Uģis, arī Dilveka vēl nav gatavs spēlēt.
Nevienā brīdī nedomāju, ka Jūrmala uzvarēs, arī pie +7 3/4 vidū, bet nevajag jau stāstīt apkārt, ka VEF ar vienu roku apspēlēja. Skaidrs, ka motivācija nav, saprotams. Tiklīdz Peress ieslēdza ugunsrobā, tā beigas bija. Janičenoks jau tikai noslēdza Peresa meistarību.
Kurš tev stāsta, ka VEF ar vienu roku apspēlēja? Es tik teicu to, ka noskriet es īsti perspektīvu neredzu Jūrmalai. Es viņiem dodu stabilu trešo vietu LBL un lielākas iespējas pret BKV PO stadijā redzu kā pret VEF.

     [+] [-]

, 2018-04-11 22:20, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: OK..Cik cilveku,tik viedoklu..es neteiktu,ka Jurmalai baigi krita šodien,un ka Jurmala ar savu sastavu rada zobus VTB klubam un LBL cempionam,parada tikai komandas raksturu un perspektīvu nakotne!
Gulbja komandas visas tādas bijušas un tas raksturs ar perspektīvu, ies viņam līdzi, taču tas sastāvs ir kāds ir un attiecīgi meistarība. Visu cieņu Jūrmalai, viņi ir labi pretinieki un sīvs cīniņš vienmēr garantēts, bet vairāk es tur neko neredzu, īpaši, ja ņemam PO iespēju sakarā, tad tas pats Šeļakovs tak neizturēs to slodzi, jo Gailītis var ik pa trim minūtēm rotēt ar garajiem + lai dzīve vēl grūtāka, uzliek Kārteru, kā tas šodien bija, un tad uzreiz Gulbim viņš nost jārauj. Šeļakovs vairāk der, ja pretī līdzīgi centri, kuriem viņš īsti ātrumā nezaud un nav trīnis jāsedz

     [+] [-]

, 2018-04-11 22:38, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Paldies par super spēli, vienalga kā tā izveidojās!!!
Bet nu šī spēle parādīja, ka Jūrmala nevar skrieties ar VEF....Mani vairāk izbrīnīja, ka Šeļakovs nespēja dominēt pār Gromovu, kurš labāk nospēlēja un produktīvāk.
Kurā vietā Šeļakovs bija slitāks, tajās 2ās ātrājās piezīmēs, kur Gromovu nomainīja un pēc tam Čavaru ņēma priekšā, vai kur Gromovs iznāca uz savu uzreiz trešo ?

     [+] [-]

, 2018-04-11 22:47, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Cik reizes Šeļakovs apspēlēja Gromovu? Arī pie maiņām, kurš labāk tika mazākajiem līdzi? Vai, piemēram, atlēkušajās bumbās? Un es neteicu, ka sliktāks, es tikai norādīju, ka Šeļakovs nespēja dominēt, tas gluži nav viens un tas pats ar to, ko jūs man tagad sakiet. Es neteicu, ka Šeļakovs sliktāks bija.
Tās visas reizes, kamēr viņs bija laukumā, 3 piezīmes pret Šeļakovu. Un kur tu redzi, ka es runāju par kaut kādiem mazajiem, kuriem tika vai netika līdzi, nelasi tekstu tu

     [+] [-]

, 2018-04-11 22:49, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Cik reizes Šeļakovs apspēlēja Gromovu? Arī pie maiņām, kurš labāk tika mazākajiem līdzi? Vai, piemēram, atlēkušajās bumbās? Un es neteicu, ka sliktāks, es tikai norādīju, ka Šeļakovs nespēja dominēt, tas gluži nav viens un tas pats ar to, ko jūs man tagad sakiet. Es neteicu, ka Šeļakovs sliktāks bija.
Kā arī, apgalvojums, ka Gromovs nospēlēja labāk un produktīvāk par Šeli, tas nozīmē, ka Šeļakovs nospēlēja sliktāk, lasi ko drukā

     [+] [-]

, 2018-04-11 22:54, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Tās visas reizes, kamēr viņs bija laukumā, 3 piezīmes pret Šeļakovu. Un kur tu redzi, ka es runāju par kaut kādiem mazajiem, kuriem tika vai netika līdzi, tāpat textu nelasi kā es
Tas jau attiecas uz viņu abu spēli, jo nereti bija maiņas un viņiem līdzi bija jāiet...Gromovs divas piezīmes npelnīja pašā sākumā un trešo kaut kad trešajā ceturtdaļā un tas ir +/- 14 minūtēs Gromovs tikai vienu piezīmi pret Šeļakovu nopelnīja, nav labs rādītājs, jo pie tāds spēka pārsvara, izprovocēt spēles turpinājumā tikai vienu piezīmi un arī to, kad Šeļakovs, pārsteidzošā kārtā, devās caurgājienā, var nosaukt, par kaut ko ļoti labu