Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latvijas Valsts prezidents uzņem Komandu sporta spēļu asociāciju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas Valsts prezidents uzņem Komandu sporta spēļu asociāciju
Foto: president.lv

Šodien, 11.martā, Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas (LKSSA) pārstāvjiem, lai iepazītos ar aktualitātēm komandu sporta jomā un LKSSA priekšlikumiem par sporta pārvaldības reformām, informē mūsu valsts augstākās amatpersonas kanceleja.

Apkopojot situāciju komandu sporta jomā, LKSSA prezidents Edgars Štelmahers iezīmēja asociācijas nozīmi, kas apvieno 28 tūkstošus licencēto sportistu, kas ir aptuveni 90 % no visiem reģistrētajiem aktīvajiem sportistiem. Viņš arī īsi atgādināja par sasniegumiem, paaugstinot sabiedrības sportiskās attīstības līmeni, un norādīja arī uz vairākiem problemātiskiem jautājumiem šajā nozarē.

Sarunā tika uzsvērta sporta nozīme, veidojot veselu jaunatni un sabiedrību kopumā, vienlaikus arī norādot uz adekvāta finansējuma trūkumu, lai tas notiktu pēc iespējas veiksmīgāk. Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans kā piemēru minēja nepieciešamību radīt bērniem iespēju nodarboties ar hokeju līdz noteiktam vecumam bez maksas vismaz tām ģimenēm, kurās vecāku finansiālās iespējas ir īpaši ierobežotas. Tāpat LKSSA pārstāvji atzīmēja dažādo pašvaldību ieguldījumu sporta iespēju nodrošināšanā attiecīgajā pašvaldībā.

Sarunā LKSSA pārstāvji aicināja uz pārmaiņām šīs jomas vadīšanā un piedāvāja priekšlikumus par iespējamām sporta pārvaldības reformām. Tika uzsvērts, ka tik būtiskā jomā pārvaldei jānotiek daudz aktīvāk un arī ikdienas jautājumi jārisina augstākā līmenī, aicinot uz diskusiju un viedokļu apmaiņu valdībā un nozarē par labāko risinājumu. LKSSA pārstāvji sacīja, ka, ņemot vērā nelielo kopīgo finansējumu (16 miljoni latu gadā, tajā skaitā parādsaistības par infrastruktūras būvēm), sfērai jāmeklē arī papildu ceļi, ka piesaistīt finansējumu, tai skaitā no Eiropas Savienības līdzekļiem, situācijas uzlabošanai.

Valsts prezidents, runājot par finansējuma jautājumu, uzsvēra, ka esošā finansējuma loģiska un pēc iespējas veiksmīga izmantošana ir primārais uzdevums, kam jāpievērš atbilstoša uzmanība. Tikšanās laikā viņš bija vienisprātis ar LKSSA pārstāvjiem, ka finansējuma palielināšana vien uzreiz neradīs rezultātus, kas ir nozīmīgi sabiedrībai, tādēļ vispirms ir būtiski sakārtot jomas darbību.

Tāpat Andris Bērziņš sarunā izteica atbalstu idejai, ka sporta jomas veidošana ir pēc iespējas vairāk jāuztic pašvaldībām, kuras atbilstoši savām papildu iespējām, tradīcijām un infrastruktūrai var panākt daudz veiksmīgāku finansējuma izlietojumu, nekā tas iespējams tikai centralizēti. Sevišķi veiksmīgi tas būtu izmantojams bērnu un jauniešu sporta attīstībai novados un pilsētās.



Sarunā ar Valsts prezidentu piedalījās LKSSA prezidents Edgars Štelmahers, izpilddirektors Indriķis Putniņš, valdes loceklis, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, valdes loceklis, Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un valdes loceklis, Latvijas Basketbola Savienības prezidents Valdis Voins.

Izmantotie resursi:
president.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-03-11 16:06, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: Pie velna tos komandu veidus, vajag atbalstiit valstij tikai individuaalos veidus
Protams, saakot ar tavu miiljaako sporta veidu "litrabolu", un 100m sprintu, kur mums pasaules sportaa ir vislielaakie sasniegumi !

  +3 [+] [-]

, 2013-03-11 16:18, pirms 11 gadiem
Patīk tas ,ko Lipmans ierosina par hokeja treniņiem bezmaksas vismaz maznodrošinātām ģimenēm. Hokejs ir jāattīsta vismaz līdz tādam līmenim ,lai mēs būtu top 6 pasaulē. Tomēr pasaule mūs pazīst dēļ hokeja un dēļ mūsu faniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja