Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Jēkabpilij'' iespēja beidzot uzvarēt, Liepājā Kurzemes derbijs

Krišs Upenieks

''Jēkabpilij'' iespēja beidzot uzvarēt, Liepājā Kurzemes derbijs
Rinalds Sirsniņš un Igors Miglinieks
Foto: Lāsma Irša

''Aldaris'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas turnīrā šovakar norisināsies četras spēles. Pirmo uzvaru sezonā spēlē pret Latvijas Universitāti centīsies gūt ''Jēkabpils'', Kurzemes derbija ietvaros ''Liepāja/Triobet'' uzņems ''Ventspili, ''Barons/LDz'' viesosies pie ''Jelgavas'', bet ''Jūrmala/Fēnikss'' pārbaudīs, vai ''Ogre'' ir atguvusies pēc sagrāves Ventspilī.

Par galveno šīvakara spēli, visticamāk, jāsauc ''Liepāja/Triobet'' un ''Ventspils'' spēkošanās. Kārlis Muižnieks Ventspilī atgriezies, neradot nekādus jautājumus par sasniegtajiem rezultātiem - 85:65 pret ''Barons/LDz'', 89:62 pret ''Jēkabpili'' un pamatīgi nepatīkama spēle sagādāta turnīra debitantei ''Ogrei'', pret kuru galarezultātā sasniegts 53 punktu pārsvars (104:51). Liepājai sezonas ievadā izdevies iekrāt 2-1 bilanci. 92:73 pret ''Jēkabpili'', neliela uzvara pret ''Jūrmala/Fēnikss'' (71:65), bet vienīgais zaudējums piedzīvots pret ambiciozo ''Valmieru'' - 67:71.

BK "Ventspils" uz Liepāju dosies bez Iļjas Gromova, kurš ir pārcēlies uz BK "Jūrmala/Fēnikss" komandu, kā arī bez lietuvieša Sima Buterleviča, kurš devies atpakaļ uz dzimteni un pievienojies Akseļa Vairoga komandai BK "Lietkabelis".

''Liepāja/Triobet'' sastāvā par līderi vismaz sezonas sākumā izveidojies centra pozīcijas spēlētājs Stefans Zeks, kurš vidēji spēlē LBL guvis 14,3 punktus un izcīnījis 15 atlēkušās bumbas. Kvemeins Mičels ''Ventspilī'' ir labākais punktu guvējs (18 punkti spēlē), bet vislabāk zem groziem cīnās starpsezonas ieguvums Andrejs Šeļakovs, kuram vidēji 8,7 punkti. Pieredzējušais Kristaps Janičenoks ar 4,7 piespēlēm mačā ir viens no labākajiem līgā šajā rādītājā. Mača sākums Liepājā pulksten 17:00 un to tiešraidē rādīs ''LMT Straume''.

Jēkabpils sporta namā beidzot pirmo uzvaru centīsies izcīnīt ''Jēkabpils'', kurai ievadā trīs zaudējumi. Nepārliecina ne jēkabpiliešu leģionāri, ne vietējie spēlētāji, iepriekšējo spēli pret ''Jelgavu'' izlaida Pāvels Veselovs, komanda zaudēja ar 73:78, kas noteikti radīja pamatīgas pārdomas galvenajam trenerim Igoram Migliniekam. Pretiniekos šovakar mājiniekiem Latvijas Universitātes basketbolisti, kuriem arī šajā sezonās gados jauns sastāvs, kuram uzvaras, visticamāk, nāks sarežģīti, tomēr studenti allaž izcēlušies ar lielu vēlmi, cīņassparu, kas var palīdzēt pārsteigt spēlē pret ne tik pārliecinošo ''Jēkabpili''. Mača sākums pulksten 17:00.

Pulksten piecos vakarā šovakar pirmo mājas spēli Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) aizvadīs Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča trenētā ''Jelgava'', kas arī šajā sezonā ir ar vairākām izmaiņām sastāvā, bet ar to pašu enerģiju, vēlmi progresēt un gūt uzvaras. Pēc zaudējuma Jūrmalā komanda pēdējā spēlē itin droši apspēlēja ''Jēkabpili'' (78:73). Pretinieku komanda ''Barons/LDz'' šosezon trīs spēlēs guvusi vienu uzvaru. Izteiktu favorītu šajā spēlē nav, un Jelgavā gaidāma saspringta cīņa. Atcerēsimies, ka galvenā trenera karjeru jelgavnieku treneris Gulbis uzsāka tieši ''Baronā''.

Pēc lielākās sagrāves šajā sezonā šovakar sava psiholoģiskā gatavība būs jāpierāda ''Ogrei'', kura savā laukumā uzņems ''Jūrmala/Fēnikss'' basketbolistus. Abas komandas šogad guvušas pa uzvarai. Noteikti favorīti šajā cīņā būs jūrmalnieki, taču arī viņu sniegums līdz šim nav bijis spilgts. Jāņem gan vērā, ka vakar oficiāli vienībai pievienojās centra spēlētājs Iļja Gromovs un ārējās līnijas basketbolists Ivars Rihards Žvīgurs. Abi spēlētāji vērtējami par labu papildinājumu un noteikti spēs palīdzēt komandai. Ogrēnieši vienīgo uzvaru svinējuši tieši mājas spēlē, tādēļ sagaidāms, ka Ogrē ''Jūrmalai/Fēnikss'' nekas tāpat nedosies. Arī šī mača sākums pulksten 17:00.

Aldaris LBL, 10. oktobris

LaiksSpēle
16:00Liepāja/Triobet - Ventspils
17:00Jelgava - Barons/LDz
17:00Jēkabpils - Latvijas Universitāte
17:00Ogre - Jūrmala/Fēnikss

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2015-10-10 11:16, pirms 9 gadiem
Iepriekš iespējas nebija? Sarunātās speles bija?

     [+] [-]

, 2015-10-10 11:31, pirms 9 gadiem
Eu moš kāds zin. Tas žvīgurs vai tad kaukur iekš francē nespēlēja. Ko viņš fēnītī dara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-10 11:34, pirms 9 gadiem
markkomartins rakstīja: Eu moš kāds zin. Tas žvīgurs vai tad kaukur iekš francē nespēlēja. Ko viņš fēnītī dara
Jūrmalai pievienojies

‏@jurmalafenikss
Priecīgi paziņojam, ka esam noslēguši līgumu ar Rihardu Ivaru Žvīguru!
Līdz ar to ar nelielu novēlošanos šai sezonai esam nokomplektējušies!

  -3 [+] [-]

, 2015-10-10 11:37, pirms 9 gadiem
Nu šovakar arī daļēji redzēsim kas ir kas. Ja BKV atkal būs +20 tad par LBL viss būs skaidrs. Ja būs sīva cīņa vai pat BKV zaudēs tad būs interesanta sezona.

Btw, kad tad Vigins būs ierindā ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-10-10 12:55, pirms 9 gadiem
Žvīgura pirmais sapnis izsapņojies, tagad ar saviem čomiem Gludīti, Geku un Pļavnieku varēs rambāt LBL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-10 13:19, pirms 9 gadiem
Ko darit ar lmt.straumi? Jekabpils speli neradis ehh
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-10 14:11, pirms 9 gadiem
Daņila Fox rakstīja: jā ,varēs ar čomakiem book of fraa pagriezt
Ar savu trako BMW x5! Tēlo nba stāru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja