Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmahers pirmo reizi gūst trīs uzvaras pēc kārtas

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers pirmo reizi gūst trīs uzvaras pēc kārtas
Miks Šūmahers ar uzvarētāja kausu Nirburgringā
Foto: Twitter.com/schumachermick

Leģendārā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks aizvadītās nedēļas nogalē parādīja sava tēva savulaik cienīgu sniegumu, spējot izcīnīt trīs uzvaras pēc kārtas Eiropas F3 čempionāta posmā Nirburgringā. Vācietis tagad ievērojami uzlabojis izredzes kļūt par 2018. gada čempionu.

Pirmajā braucienā 19 gadus vecais Miks Šūmahers startēja otrais, bet apdzina kvalifikācijas uzvarētāju Robertu Švarcmanu, kurš ir "Ferrari" protežē, un vadību neatdeva līdz finišam. Otrajā un trešajā braucienā Šūmahers abas reizes startēja un finišēja pirmais.

Šī ir pirmā reize 2018. gada sezonā, kad kādam no pilotiem izdevies uzvarēt visās sacīkstēs viena posma ietvaros.

Sezonas līderis Dens Tiktams, kurš ietilpst "Red Bull" jauno sportistu programmā, šoreiz sacensībās ieguva trešo, trešo un ceturto vietu. Šūmahers tikmēr tagad no ceturtās pozīcijas pacēlies jau uz otro un britam zaudē vairs tikai trīs punktus.

Pašlaik kopvērtējumā augstu atrodas arī abi Eiropas F3 čempionātā startējošie Igaunijas piloti. Jūri Vipss, lai gan šoreiz aizvadīja samērā neveiksmīgas sacīkstes, labākajā no tām finišējot sestajā vietā, pašlaik ir ceturtais, kamēr Ralfs Arons, kurš divreiz finišēja piektais un vienreiz - astotais, ir piektais punktu tabulā. Abiem ir labas iespējas cīnīties par pirmo trijnieku sezonas kopvērtējumā.

Līdz sezonas izskaņai vēl jāaizvada vairs tikai divi posmi jeb seši braucieni. Nākamās sacīkstes notiks Austrijā, "Red Bull Ring" trasē, kamēr finālposms risināsies Vācijā, Hokenheimringā.