Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Trillera cienīgs mačs Ogrē: Jonāts pēdējā sekundē izrauj uzvaru ''Jūrmalai''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Trillera cienīgs mačs Ogrē: Jonāts pēdējā sekundē izrauj uzvaru ''Jūrmalai''
Ervīns Jonāts
Foto Ivars Kezbers

Skaistā un emocionālā spēlē Ogres 1. vidusskolas sporta zālē uzvaru pār mājniekiem, BK ''Ogre'' basketbolistiem ar rezultātu 88:86 izcīnīja BK ''Jūrmala'', uzvaru nesošo metienu līdz ar spēles beigu sirēnu realizējot Ervīnam Jonātam.

Starta piecinieki

Ogre: Sirsniņš, Vītols, Dārgais, J. Antrops, Sīpoliņš.
Jūrmala: Jeromanovs, Strēlnieks, Pinete, Jonāts, Šeļakovs.

Veiksmīgāk spēli uzsāka mājnieki ogrēnieši, pa tālmetienam realizējot Sīpoliņam un Vītolam (8:3). Jūrmalnieki ar sekmīgiem caurgājieniem spēja rezultāta starpību sadeldēt, tomēr ''Ogre'' turpināja apšaudīt grozu no tālienes (16:9), kas ļāva pārsvaru saglabāt. Ceturtdaļas septītajā minūtē divus trejačus pēc kārtas trāpīja Lauris Mizis, turklāt Vītols ar soda metieniem panāca jau +10 savai komandai. Jūrmalas basketbolistiem gan ar metienu precizitāti tik labi nesekmējās, taču ceturksni izdevās noslēgt ar Pļavnieka metienu no groza apakšas (31:23).

Viesi savus uzbrukumus veidoja ļoti pacietīgi, tomēr jāuzteic mājnieku ciešā aizsardzība, kas nereti piespieda pretiniekus kļūdīties. Savu pārsvaru ātrumā pār Šeļakovu izmantoja Sīpoliņš, triecot bumbu grozā no augšas (35:25). ''Jūrmalas'' rindās grozam neprecīzi uzbruka gan Pļavnieks, gan Pinete, tomēr pēc vairākiem neveiksmīgiem ''Ogres'' uzbrukumiem ieilgušo sausumu savas komandas punktu krājumā ar tālmetienu pārtrauca Haralds Kārlis, liekot Artūram Visockim-Rubenim pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Otro reizi precīzs no trīspunktu līnijas bija Sīpoliņš, kuram otrās ceturtdaļas vidū jau desmit punkti. Viesi centās saraustīt pretinieku aizsardzību ar individuālām darbībām, tomēr nesekmīgi. Spēle kļuva arvien agresīvāka, basketbolistiem arvien biežāk stājoties uz soda metienu līnijas. Arī tur precīzāki bija ogrēnieši, Gintam Antropam panākot +15 savai komandai. Ceturtdaļas izskaņā viesi ar Pinetes un Jonāta pūlēm piecus punktus atspēlēja, tomēr ar tālmetienu atbildēja ''Ogres'' snaiperis Rinalds Sirsniņš (53:39).

Pēc pirmā puslaika mājniekiem piederēja pelnīts pārsvars uz tablo, pateicoties lielākam rezultatīvo piespēļu skaitam (11 pret 4), kā arī krietni mazāk kļūdām (3 pret 7). Līdzsvars vienīgi cīņā zem groziem - katrai komandai pa 17 atlēkušajām bumbām. Arī trešajā ceturtdaļā ogrēnieši turpināja mest grozā tālmetienus vienu pēc otra, izceļoties Mārcim Vītolam un Jānim Antropam. Tiesa, turpinājumā ogrēnieši sāka spēlēt arvien paviršāk, sasteidzot savus uzbrukumus un sagādājot iespējas pretiniekiem. Strēlnieks un Pinete ar metieniem no groza apakšas sadeldēja deficītu līdz -12 (61:49).

''Jūrmala'' sāka arvien agresīvāk strādāt aizsardzībā, pāris reižu arī piespiežot pretiniekus kļūdīties. Pēc Sīpoliņa kļūdas uzbrukumā Jonāts ar soda metieniem pievilka savu komandu viencipara skaitļa attālumā (61:52). ''Ogre'' vairs nespēja atkārtot pirmajā puslaikā demonstrēto rezultativitāti, kamēr Edgars Jeromanovs pievilka ''Jūrmalu'' vien divu precīzu metienu atstatumā (65:59). Kā ierasts, ļoti karstasinīgs laukuma malā bija viesu galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, kuru tiesneši atalgoja ar tehnisko piezīmi. Pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts 69:62 ''Ogres'' labā.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā ''Jūrmala'' palika bez Andreja Šeļakova, kurš nopelnīja piekto personīgo piezīmi, kurš gan nepilnās 19 uz laukuma pavadītās minūtēs paspēja atzīmēties vien ar pieciem punktiem un vienu atlēkušo bumbu. Sešus punktus pēc kārtas guva pieredzējušais Sirsniņš, atjaunojot desmit punktu pārsvaru mājniekiem (77:67). Viesi gan nelaida pretiniekus projām, savu komandu velkot uz priekšu Jeromanovam un Pinetem.

Pēc ilgāka pārtraukuma atkal precīzs bija teicamu maču aizvadošais Guntis Sīpoliņš, tomēr Jeromanovs ar tālmetienu panāca jau 79:76. Ar precīzu trejaci atbildēja arī Vītols, tomēr Ervīns Jonāts guva divus punktus ar sodu. Uzbrukumā kļūdījās ogrēnieši, un nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Pļavnieks ar tālmetienu panāca neizšķirtu - 82:82. Pēc Denisa Krestiņina soda metieniem vadībā jau jūrmalnieki (82:84).

Sirsniņš divus punktus atguva, turklāt ogrēnieši piespieda pretiniekus kļūdīties, ''Jūrmalai'' pārtērējot uzbrukuma laiku. 21 sekundi līdz pamatlaika beigām Gints Antrops no soda līnijas panāca izlīdzinājumu (86:86). ''Jūrmala'' pēdējo uzbrukumu izspēlēja pacietīgi, gaidot iespēju. Tiesa, aizsardzībā cieši spēlēja ogrēnieši, piespiežot Jeromanovu izpildīt samocītu tālmetienu. Bumba neaizlidoja līdz grozam, taču to lidojumā pārtvēra Ervīns Jonāts, no gaisa raidot bumbu grozā līdz ar beigu sirēnu! Tiesneši gan devās skatīties video atkārtojumu, tomēr tas nebija nepieciešams - punkti gūti pareizi, fantastisku uzvaru izcīnot ''Jūrmalai'' - 88:86.

BK ''Ogre'' - BK ''Jūrmala'' 86:88 (31:23;22:16;16:23;17:26)

Ogre: Sirsniņš 21 (1p 10/10), Sīpoliņš 19 (2p 6/6, 6ab, 4kļ), Vītols 12, G. Antrops 11, J. Antrops 9, Mizis 7, Dārgais 4 (6rp, 5pp), Niedra 3, Atelbauers.
Jūrmala: Jeromanovs 20 (4rp), Pinete 18 (8ab), Jonāts 16, Kārlis 10, Pļavnieks 10, Krestiņins 7 (8ab), Šeļakovs 5, Strēlnieks 2, Dilevka, Saulītis; Žvīgurs.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils20195.2%
2.VEF Rīga15288.2%
3.BK Jūrmala15575.0%
4.BK Ogre14863.6%
5.Valka/Valga5838.5%
6.Betsafe/Liepāja81534.8%
7.BK Jēkabpils71729.1%
8.Latvijas Universitāte61725.0%
9.Valmiera/Ordo42116.0%

  +2 [+] [-]

, 2018-03-10 19:09, pirms 6 gadiem
Sirsniņš kārtējo reizi norok beigas ar saviem "es Karijs, puļīšu no vienas kājas" Uzvara ir cool, bet noteikti nepelnītākā šosezon. Katastrofāls 1.taims.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-10 19:37, pirms 6 gadiem
Ogre braši nocīnījās bez Pozņaka un Zēberga (Jūrmalai nespēlēja Žvīgurs), bet sakrājās piezīmes. Abi Ogres "resnīši" pa diviem iemeta sešus trijniekus, pārējie pievienoja vēl astoņus (komandai 14 no 36), bet ar to tomēr nepietika.

Tomēr jau gribas teikt, ka Ogres spēle ir vairāk balstīta uz veiksmi (metienos vai kad kādam atsevišķam spēlētājam ir lielā diena) nekā Jūrmalas, tāpēc iznākums un pozīcija tabulā abām komandām likumsakarīga.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-10 20:44, pirms 6 gadiem
Speli zaudeja Visotskis-Rubenis,bet palidzeja vinam Vitols ar metienu 20 sekunde garam grozam un Niedras vienreizigi debila spele.Loti zel ka treneris nelauj spelet Mizim.Sodie as spele tiesi Lauris butu izvilcis uzvaru,bet laukuma bija tikai tie kas to noraka.Uzskatu ka Mizi netaisnigi neiesaista komandas spele.Lauris 100 procenti labak un rezultativak spele par Dargo,kurs no 3p linijas Dargo nometatu vienos vartos,un tiesi ar Darga paradisanos komanda .....komandas spele pajuka.Ernests aizgaja no komandas lai speletu Lauris.....Visockis ir slikts treneris.Vins turpina ceret uz Darga progresu 5 gadu ceribu atdimsanas iespejam kuras vairs neatgriezisies.Dargais ...vairs neatgriezisies,Niedra....paliks Latvijas 2 divizijas limena speletajs

  -1 [+] [-]

, 2018-03-10 22:30, pirms 6 gadiem
Spēli redzēt nesanāca, izrādās, riktīgs trilleris sanācis. Vispār jau, raugoties tīri teorētiski, Jūrmala ir spēcīgāka, arī kā treneris Gulbis noteikti ir labāks. Mizis... Gana talantīgs, taču paslinks spēlētājs, tāpēc arī nekur augstāk nav ticis, TAČU... komandas spēlē varētu būt noderīgāks par Därgo noteikti, tikai Ogres trenerim Kristaps ir viens no favorītiem, kuram pat visai nepamatoti reizumis tiek uzticēts mača liktenis izšķirošos brīžos. Jo stabila metiena no distances Dārgajam nav, bet caurgājienus līdz pat grozam - zinot Kristapa vienīgo trumpi - neviena normāla komanda viņam taisīt vienkārši neļauj.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-10 22:40, pirms 6 gadiem
zvaka gals rakstīja: Speli zaudeja Visotskis-Rubenis,bet palidzeja vinam Vitols ar metienu 20 sekunde garam grozam un Niedras vienreizigi debila spele.Loti zel ka treneris nelauj spelet Mizim.Sodie as spele tiesi Lauris butu izvilcis uzvaru,bet laukuma bija tikai tie kas to noraka.Uzskatu ka Mizi netaisnigi neiesaista komandas spele.Lauris 100 procenti labak un rezultativak spele par Dargo,kurs no 3p linijas Dargo nometatu vienos vartos,un tiesi ar Darga paradisanos komanda .....komandas spele pajuka.Ernests aizgaja no komandas lai speletu Lauris.....Visockis ir slikts treneris.Vins turpina ceret uz Darga progresu 5 gadu ceribu atdimsanas iespejam kuras vairs neatgriezisies.Dargais ...vairs neatgriezisies,Niedra....paliks Latvijas 2 divizijas limena speletajs
Ir viens BET - Mizis sev atvēlētajās 10:51 minūtēs sapelnīja piecas piezīmes...

  +2 [+] [-]

, 2018-03-10 23:58, pirms 6 gadiem
A Dargais?Netikai 5 p, bet ari tikai 4p un daudz sudigaka statistika,un loti izteikta individuala spele visas savas karjeras laika.Kadreizejais labakais dankeris ta ari nekluva par basketbola speletaju komanda.

     [+] [-]

, 2018-03-11 00:47, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ir viens BET - Mizis sev atvēlētajās 10:51 minūtēs sapelnīja piecas piezīmes...
Labs

  -3 [+] [-]

, 2018-03-11 07:54, pirms 6 gadiem
Jurmalai ir jaauzliek vismaz shampanietis Dargajam par izkaartoto uzvaru,mest nejeedziigu trijnieku,kuru vinhs nekad nav vareejis iemest,vairaak par stulbumu nosaukt nevar,jo no ta briizza saakaas Jurmalas uzvaras saakums ...
Zvaka gals te mineejis ,ka Rubenis likts treneris ,es arii taa uzskatu,tai pasha laikaa slavee Gulbi ,nu Gulbi var slaveet par trakoshanu laukuma malaa ,svismaz nav garlaiciigi skatiitaajiem,bet kaa treneri piedodiet vinhs veel neko nav pieraadijis,tas ir taapat kaa saukt Kraulinju par legjendaru teeneri ,tikai taas legjendas nav ( ja neskaita vinja neskaitaamaas intrigas)---

  +1 [+] [-]

, 2018-03-11 20:07, pirms 6 gadiem
norden rakstīja: Jurmalai ir jaauzliek vismaz shampanietis Dargajam par izkaartoto uzvaru,mest nejeedziigu trijnieku,kuru vinhs nekad nav vareejis iemest,vairaak par stulbumu nosaukt nevar,jo no ta briizza saakaas Jurmalas uzvaras saakums ...
Zvaka gals te mineejis ,ka Rubenis likts treneris ,es arii taa uzskatu,tai pasha laikaa slavee Gulbi ,nu Gulbi var slaveet par trakoshanu laukuma malaa ,svismaz nav garlaiciigi skatiitaajiem,bet kaa treneri piedodiet vinhs veel neko nav pieraadijis,tas ir taapat kaa saukt Kraulinju par legjendaru teeneri ,tikai taas legjendas nav ( ja neskaita vinja neskaitaamaas intrigas)---
Nu gan tu laid! Nepiekrītu ne par Gulbi, ne par Krauliņu. Pirmajam ir kaklā LBL bronza ar Motes komandu, un tas nebija viegls pasākums. Bet Krauliņš patiešām ir basketbola treneris - LEĢENDA, kura kontā daudz skaistu uzvaru gan ar Latvijas izlasi, gan ar dažādiem klubiem pasaulē. Ja to nezini, pameklē rakstos!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-11 20:08, pirms 6 gadiem
Atvainojos, Motes vietā domāju Zonni.