Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" konkurentu cīņā NBA čempions Kouls iemet 34 punktus pret "Nizhny Novgorod"

Rolands Eliņš

"Ventspils" konkurentu cīņā NBA čempions Kouls iemet 34 punktus pret "Nizhny Novgorod"
Noriss Kouls NBA aizvadījis 360 spēles. Foto: FIBA

Šovakar sācies FIBA Čempionu līgas grupu turnīrs, un pirmā spēle aizvadīta arī „Ventspils” pārstāvētajā A grupā, kur „Avellino” otrajā papildlaikā tomēr apspēlēja „Nizhny Novogord” (100:93). Savukārt trīs otrās kārtas spēles aizvadītas ULEB Eiropas kausā.

Čempionu līgā A grupā „Nizhny Novgorod” un Itālijas „Avellino” cīņā bija nepieciešami veseli divi papildlaiki. Pamatlaika pēdējā minūtē 75:75 izdevās panākt „Avellino” jaunpienācējam Norisam Koulam, taču pēdējās sekundēs viņam potenciālais uzvaras metiens neizdevās. Pirmā papildlaika pēdējā sekundē Kendriks Perijs ar tālmetienu glāba Ņižņijnovgorodas komandu no zaudējuma, taču otrajā papildlaikā izglābties vairs neizdevās un nācās zaudēt ar 93:100.

„Avellino” sastāvā 34 punktus guva Kouls, divkārtējais NBA čempions Maiami „Heat” sastāvā, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles. Savukārt Krievijas komandas sastāvā 25 punkti Kendrikam Perijam, kurš viens pats izpildīja 25 metienus no spēles.

„Ventspils” Čempionu līgas sezonu sāks rītdien ar maču pret Polijas „Anwil”.

Papildlaiks bija nepieciešams arī Paņevežā, kur vietājais „Lietkabelis” ar 87:91 piekāpās Beļģijas „Giants”. Lietuvas komandā ar 21 punktu izcēlās Pauļus Valinsks, taču viņam neizdevās pamatlaika priekšpēdējā sekundē trāpīt metienu, kas būtu devis komandai uzvaru.

D grupā Čempionu līgā savstarpējās spēles aizvadīja Eiropas basketbola lielvalstu klubi. „Tenerife” visnotaļ droši ar 87:68 pieveica Vācijas „Bonn”, 16 punktu pārsvaru iegūstot jau pirmajā ceturtdaļā, bet Venēcijas „Reyer” ar 69:59 tika galā ar PAOK. Itālijas kluba rindās 25 punktus Mičels Vats.

Savukārt ULEB Eiropas kausā Belgradas „Partizan” ar 89:82 savā laukumā pieveica „Zenit”, gūstot savu pirmo uzvaru, kamēr Sanktpēterburgas komandai pirmais zaudējums. „Zenit” neglāba arī Džeroda Uthofa 25 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Citā C grupas spēlē Francijas ASVEL ar 75:61 apspēlēja Itālijas „Trento”, un lietuvietis Mants Kalnietis Lionas komandas sastāvā izcēlās ar 15 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlē.

Bet D grupā Spānijas „Unicaja” neatstāja cerības Frankfurtes „Skyliners”, uzvarot ar 27 punktu pārsvaru.

Devītā oktobra spēles

ULEB Eirokauss

KomandasRez.
Partizan-Zenit89:82
ASVEL-Trento75:61
Unicaja-Frankfurt91:64

FIBA Čempionu līga

GrupaKomandasRez.
CLietkabelis-Antwerp87:91 P
ANizhny Novgorod-Avellino93:100 2P
DPetrol Olimpija-Strasbourg71:81
DBayreuth-Besiktas70:78
CDijon-Nymburk74:63
BTenerife-Bonn87:68
BVenezia-PAOK69:59