Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Hjūzs: "Premjerlīgas treneri zaudē uzticību tiesnešiem"

Andrejs Siliņš

Hjūzs: "Premjerlīgas treneri zaudē uzticību tiesnešiem"
Marks Hjūzs un Alekss Fergusons ir vienisprātis - tiesnešu lēmumi pēdējā laikā ir īpaši diskutabli
Foto: AFP/Scanpix

Pēc zaudējuma ar 0:2 līdervienībai "Manchester United" Anglijas Premjerlīgas futbola kluba "Queens Park Rangers" (QPR) galvenais treneris Marks Hjūzs izteicies, ka strīdīgo lēmumu dēļ līgas treneri sākuši zaudēt uzticību tiesnešiem.

Spēlē pret Mančestras komandu no laukuma par pārkāpumu pret Ešliju Jangu tika noraidīts QPR kapteinis Šons Derijs. QPR gatavojas iesniegt protestu par šādu soģa Lī Meisona lēmumu, pamatojot to ar faktu, ka Jangs mirkli pirms pārkāpuma atradās aizmugurē. Nākamās 75 minūtes QPR nācās spēlēt mazākumā, un šajā laikā arī tika ielaisti abi vārti, kas lika piedzīvot neveiksmi.

"Mums vajadzētu būt pārliecinātiem, ka tiesneši pieņems pareizos lēmumus izšķirošos mirkļos. Pēdējā laikā daudzi treneri ir zaudējuši ticību,ka tā notiks," sarūgtināts par Meisona lēmumu piešķirt sarkano kartīti Derijam bija QPR galvenais treneris Marks Hjūzs. "Šobrīd mēs vairāk uztraucamies par lēmumiem, kas tiek pieņemti pret mums, bet tā tam nevajadzētu būt. Tev jābūt par simt procentiem drošam, pieņemot konkrētu lēmumu. Tas ir sarežģīts darbs. Tev jābūt spēcīgam un taisnīgam. Šobrīd cilvēki cer, ka tiesneši pieņems pareizus lēmumus. Tā tas notika arī šoreiz."

Zināmā mērā sava kolēģa sacītajam piekrita arī "Manchester United" leģendārais treneris sers Alekss Fergusons: "Ešlijs tajā situācijā bija aizmugurē par kādu jardu, un es saprotu, kāpēc Marks ir dusmīgs. Pēdējās nedēļās bijuši daudzi tamlīdzīgi lēmumi." Tai pašā laikā Fergusons norādīja, ka pretinieku palikšana mazākumā nav nākusi par labu "United" vienībai: "Tas mums nepalīdzēja itin nemaz. Biju daudz pārliecinātāks pirms šī noraidījuma tāpēc, ka mūsu ātrums un bumbas kustība bija ļoti laba. Pēc tam mēs jau bijām komforta zonā."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-09 17:42, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: 2 laukuma tiesnešus un miers
2 laukuma tiesnešus + uz vartu līnijām tiesnešus

  +7 [+] [-]

, 2012-04-09 17:43, pirms 12 gadiem
kamēr futbolā neieviesies tādu pašu fīču kāda ir ameriķāņu futbolā kurā katrā no puslaikiem trenerim ir dota viena iespēja apstrīdēt tiesneša lēmumu izmetot uz laukuma sarkano karogu, tiesnesim šī epizode obligāti ir jānoskatās atkārtojumā un tad jāpieņem vai maina savu lēmumu vai nē. Šāda iespēja puslaiku paildzinātu par maksimums 2-3minūtēm, jau tagad tiesnešiem austiņās ir mikrofoni, tāpēc ceturtajam tiesnesim noskatīties atkārtojumu un paziņot par lēmumu nebūtu problēmu.... Sarkanos karogus laukumā varētu mest tikai par aizmugures stāvokļiem pēc kuriem ir gūti vārti, par piešķirtiem vai nepiešķirtiem 11m soda sitieniem... Tas būtu tik elementāri, jo tā pat, visās top līgu spēles tiek filmētas un nekādas dārgas izmaksas šīs jaunieviesums neprasītu... Tieši šīs fīčas dēļ ir interesanti skatīties amerikāņu futbolu, jo tiesnesis noskatoties atkārtojumu diezgan bieži maina savu lēmumu

  +1 [+] [-]

, 2012-04-09 17:44, pirms 12 gadiem
Lukstins88 rakstīja: 2 laukuma tiesnešus + uz vartu līnijām tiesnešus
tad laukumā tiesnešu būs vairāk kā spēlētāju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-04-09 17:57, pirms 12 gadiem
Romis555 rakstīja: kamēr futbolā neieviesies tādu pašu fīču kāda ir ameriķāņu futbolā kurā katrā no puslaikiem trenerim ir dota viena iespēja apstrīdēt tiesneša lēmumu izmetot uz laukuma sarkano karogu, tiesnesim šī epizode obligāti ir jānoskatās atkārtojumā un tad jāpieņem vai maina savu lēmumu vai nē. Šāda iespēja puslaiku paildzinātu par maksimums 2-3minūtēm, jau tagad tiesnešiem austiņās ir mikrofoni, tāpēc ceturtajam tiesnesim noskatīties atkārtojumu un paziņot par lēmumu nebūtu problēmu.... Sarkanos karogus laukumā varētu mest tikai par aizmugures stāvokļiem pēc kuriem ir gūti vārti, par piešķirtiem vai nepiešķirtiem 11m soda sitieniem... Tas būtu tik elementāri, jo tā pat, visās top līgu spēles tiek filmētas un nekādas dārgas izmaksas šīs jaunieviesums neprasītu... Tieši šīs fīčas dēļ ir interesanti skatīties amerikāņu futbolu, jo tiesnesis noskatoties atkārtojumu diezgan bieži maina savu lēmumu
Tieši tā! Nekas cits šo situāciju futbolā nevar mainīt kā tikai videoatkārtojumi. Esmu gatavs skatīties futbola spēli kaut vai 30 minūtes ilgāk, bet tā lai pēc spēles vairs nebūtu jādiskutē par tiesnešu darbu... Un videoatkārtojumu noskatīšanās atsevišķos gadijumos tiešām nepadarītu spēli daudz ilgāku par tiem gadījumiem, kad daudzi spēlētāji tēlojot pārkāpumus vaļājas pa zālienu Skaidrs, ka kamēr FIFA galvenajā krēslā sēdēs Blaters, tikmēr globālā līmenī šīs lietas netiks ieviestas. Bet ļoti ceru, ka EPL to tuvākajos pāris gados ieviesīs, un tad jau vilciens būs izkustējies un apturēt to vairs nevarēs...

  +2 [+] [-]

, 2012-04-09 18:03, pirms 12 gadiem
Romis555 rakstīja: tad laukumā tiesnešu būs vairāk kā spēlētāju
Bet vismaz nebūtu tik strīdīgi momenti
Nekas traks taču nav noticis, ka hokejā pievienoja vēl vienu galveno tiesnesi. Tā arī fūzī. Katru laukuma pusi pārvaldītu savs galvenais tiesnesis. Jo futbols ir tik dinamiska spēle, ka tiesnesis vnk nespēj visam izsekot.

Piemērs: Spēle norit pie vieniem vārtiem, galvenais tiesnesis atrodas turpat blakus, pie soda laukuma. Aizsargs dabū bumbu un raida to tālu prom no saviem vārtiem, kur to uztver uzbrucējs. Uzbrucējs atrodas vismaz 30-40 metrus priekšā tiesnesim un ''laižās prom'' no viņa. Uzbrucējs tiek nogāzts soda laukumā, bet tiesnesis neko neredz (vai pieņem neadekvātu lēmumu), jo pats knapi ticis pāri centra līnijai.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-09 18:04, pirms 12 gadiem
oilersbest rakstīja: Tā arī ir! Pedējā laika premjerlīga iedod sodu kur nav un neidod kur ir acīmredzams! Tas pats QPR vakar pret MU nu labi pendele bija bet sarkana jau nu noteikti nebija! Brīdi vēlāk un velvienreiz otrā puslaikā QPR spēlētāji nospēle ar acīm redzamām rokām soda laukumā un tur nekā neidod!
Tur jau tā lieta ka nekam tur nebija jābūt. Ne pendelei, ne kartītei, ne vārtiem. Jangs tīri atradās aizmugurē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-09 18:13, pirms 12 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Bet vismaz nebūtu tik strīdīgi momenti
Nekas traks taču nav noticis, ka hokejā pievienoja vēl vienu galveno tiesnesi. Tā arī fūzī. Katru laukuma pusi pārvaldītu savs galvenais tiesnesis. Jo futbols ir tik dinamiska spēle, ka tiesnesis vnk nespēj visam izsekot.

Piemērs: Spēle norit pie vieniem vārtiem, galvenais tiesnesis atrodas turpat blakus, pie soda laukuma. Aizsargs dabū bumbu un raida to tālu prom no saviem vārtiem, kur to uztver uzbrucējs. Uzbrucējs atrodas vismaz 30-40 metrus priekšā tiesnesim un ''laižās prom'' no viņa. Uzbrucējs tiek nogāzts soda laukumā, bet tiesnesis neko neredz (vai pieņem neadekvātu lēmumu), jo pats knapi ticis pāri centra līnijai.
UEFA ieviesa papildus tiesnešus aiz katriem vārtiem! Vai tu atceries kādu gadījumu, kad tas tiesnesis būtu palīdzējis galvenajam tiesnesim? Var jau būt, bet es kaut kā neatceros. Pat gadījumos, kad pārkāpums notiek tā papildus tiesneša acu priekšā, viņš klusē un nav saprotams, priekš kam viņi tur atrodas!

  -1 [+] [-]

, 2012-04-09 18:17, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: UEFA ieviesa papildus tiesnešus aiz katriem vārtiem! Vai tu atceries kādu gadījumu, kad tas tiesnesis būtu palīdzējis galvenajam tiesnesim? Var jau būt, bet es kaut kā neatceros. Pat gadījumos, kad pārkāpums notiek tā papildus tiesneša acu priekšā, viņš klusē un nav saprotams, priekš kam viņi tur atrodas!
Tu laikam futbolu ļoti reti skaties

  +1 [+] [-]

, 2012-04-09 18:23, pirms 12 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Tu laikam futbolu ļoti reti skaties
Jā es skatos maz, bet Tu skaties daudz! Tapēc gaidu piemērus, kad tiesneši aiz vārtiem ir reāli palīdzējuši galvenajam tiesnesim pieņemt pareizu lēmumu, kad galvenais ir lēmumu pieņēmis nepareizi...

     [+] [-]

, 2012-04-09 18:34, pirms 12 gadiem
[quote lukstins88]
Tad skaidroju tev. Tiesnešu brigādei ir slēptie žesti un komunikācija sistēmas, un visi tiesneši pieņem tik daudz lēmumus vienas spēles laikā, cik iespējams parastas cilvēks nepieņem ilgā periodā( ieskaitot Tiesneša assitenus, 4th official, tiesnešus aiz vārtiem.) Un jā tiesneši aiz vārtiem ir pieņēmuši ļoti daudz svarīgus lēmumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: es_esmu_dzidra

     [+] [-]

, 2012-04-09 18:42, pirms 12 gadiem
es_esmu_dzidra rakstīja: Tad skaidroju tev. Tiesnešu brigādei ir slēptie žesti un komunikācija sistēmas, un visi tiesneši pieņem tik daudz lēmumus vienas spēles laikā, cik iespējams parastas cilvēks nepieņem ilgā periodā( ieskaitot Tiesneša assitenus, 4th official, tiesnešus aiz vārtiem.) Un jā tiesneši aiz vārtiem ir pieņēmuši ļoti daudz svarīgus lēmumus.
Nu protams, laikam dēļ tā, ka ir traki aizņemti ar slēpto žestu rādīšanu, ik pa laikam nepamana kā bumba ir šķērsojusi vārtu līniju, kā viņu priekšā tiek pārkāpti noteikumi, rekur Anglijā divi tiesneši nepamana metrīgas aizmugures utt. Es vel saprastu ja tas notiktu tikai Anglijā, bet tamlīdzīgas kļūdas taču notiek visur! Ieskaitot pasaules čempionātu.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-09 19:33, pirms 12 gadiem
Lukstins88 rakstīja: 2 laukuma tiesnešus + uz vartu līnijām tiesnešus
Moš 4 laukuma un 8 vārtos?

     [+] [-]

, 2012-04-09 19:45, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Nu protams, laikam dēļ tā, ka ir traki aizņemti ar slēpto žestu rādīšanu, ik pa laikam nepamana kā bumba ir šķērsojusi vārtu līniju, kā viņu priekšā tiek pārkāpti noteikumi, rekur Anglijā divi tiesneši nepamana metrīgas aizmugures utt. Es vel saprastu ja tas notiktu tikai Anglijā, bet tamlīdzīgas kļūdas taču notiek visur! Ieskaitot pasaules čempionātu.
Pastāv tāda lieta kā cilvēcīgs faktors. es domāju ka Tu arī kādreiz esi aizmīzis garām podam, itkā jau nekas grūts, bet gadās.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-09 19:53, pirms 12 gadiem
es_esmu_dzidra rakstīja: Pastāv tāda lieta kā cilvēcīgs faktors. es domāju ka Tu arī kādreiz esi aizmīzis garām podam, itkā jau nekas grūts, bet gadās.
Jā es zinu ka pastāv arī cilvēciskais faktors! Tāpat kā viņš pastāv gandrīz visos citos sporta veidos, kuros federācijas ir izdarījušas visu, lai savu sporta veidu tiesnešiem dzīvi atvieglotu! Basketbols, volejbols, teniss, hokejs, arī vieglatlētika un noteikti vel daudzi sporta veidi, kur videoatkārtojumi ir veiksmīgi ieviesti bez jebkādām blakus problēmām. Tad kur tieši ir tā lielā problēma lai to izdarītu arī futbolā - kur naudas ir lielākas nekā citur un lielās TV kompānijas ar lielāko prieku pāris sekunžu laikā papildus tiesnesim piegādās atkārtojuma bildīti no jebkura skatupunkta!
Bet Tev acīmredzot vieglākais variants ir salīdzināt tiesneša darbu ar čurāšanu podā, un stāstīt pasakas par to, ka viss ir ļoti jauki!

  -3 [+] [-]

, 2012-04-09 19:59, pirms 12 gadiem
Lukstins88 rakstīja: 2 laukuma tiesnešus + uz vartu līnijām tiesnešus
+tiesnesi katram speletajam atseviskji!
smiekligi tas nav teniss, kur katru liniju verot nepiecieshams!
Manupraat ir ok, jo ja bus vairaki tiesneshi, kljuudas vinji pieljaus tik un taa, tapec nav jeegas no vairakiem tiesneshiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-10 12:31, pirms 12 gadiem
interesanta doma, vēl varētu papildināt, ka, ja apstrīdētajā epizodē būtu taisnība tam, kas to apstrīd, apstrīdēšanas iespēja nezūd, līdzīgi kā ir tenisā ar chalangiem par autiem...
Romis555 rakstīja: kamēr futbolā neieviesies tādu pašu fīču kāda ir ameriķāņu futbolā kurā katrā no puslaikiem trenerim ir dota viena iespēja apstrīdēt tiesneša lēmumu izmetot uz laukuma sarkano karogu, tiesnesim šī epizode obligāti ir jānoskatās atkārtojumā un tad jāpieņem vai maina savu lēmumu vai nē. Šāda iespēja puslaiku paildzinātu par maksimums 2-3minūtēm, jau tagad tiesnešiem austiņās ir mikrofoni, tāpēc ceturtajam tiesnesim noskatīties atkārtojumu un paziņot par lēmumu nebūtu problēmu.... Sarkanos karogus laukumā varētu mest tikai par aizmugures stāvokļiem pēc kuriem ir gūti vārti, par piešķirtiem vai nepiešķirtiem 11m soda sitieniem... Tas būtu tik elementāri, jo tā pat, visās top līgu spēles tiek filmētas un nekādas dārgas izmaksas šīs jaunieviesums neprasītu... Tieši šīs fīčas dēļ ir interesanti skatīties amerikāņu futbolu, jo tiesnesis noskatoties atkārtojumu diezgan bieži maina savu lēmumu