Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Čempione viesosies Jēkabpilī, Valgā cīņa par play-off pozīciju

Emils Ozerinskis

Čempione viesosies Jēkabpilī, Valgā cīņa par play-off pozīciju
Kristaps Kanbergs
Foto: Lāsma Irša

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā trešdien, 8. novembrī tiks aizvadītas divas spēles. BK "Jēkabpils" savu skatītāju priekšā uzņems Rīgas VEF, savukārt Valgā savstarpējo cīņu aizvadīs "Valka/Valga" un "Latvijas Universitāte".

18:30 Jēkabpils - VEF Rīga
Pirms spēles ar valsts čempioniem "Jēkabpils" sastāvam pievienojusi amerikāņu basketbolistu Deriku Rolendu, kurš trenerim Rūdolfam Rozītim pazīstams kopš 2015. gada, kad uzbrucējs pārstāvēja "Barons/LDz" vienību, kurā Rozītis bija galvenā trenera asistents. Tomēr nav tā, ka tas ļāvis paplašināt komandas rotāciju, jo jēkabpiliešu iepriekšējā cīņā savainojumā iedzīvojās Renārs Magone, kuram laukumu nācās pamest ar komandas biedru palīdzību, kas neliecina neko labu par potenciālās traumas smagumu.

Turnīra tabulā "Jēkabpils" ar divām uzvarām sešās spēlēs ieņem piekto vietu uzreiz aiz četrām šosezon izteikti spēcīgākām vienībām. "Jēkabpils" sastāvā labākos statistikas rādītājus sakrājis Jurijs Aleksejevs, tiekot pie 11,3 punktiem un 9,3 atlēkušajām bumbām. Ārējā līnijā Kristapam Kanbergam vidēji 10,5 punkti un 3,5 rezultatīvas piespēles. Potenciāli no sastāva izkrītot Magonem, lielāku lomu būs jāuzņemas Artūram Vītiņam, kuram vidēji 7,7 punkti un 4,2 atlēkušās bumbas.

Rīgas VEF četrās LBL cīņās līdz šim tikusi pie trīs panākumiem, kas komandai dod trešo vietu turnīra tabulā. Objektīvi spēlēs pret komandām ārpus LBL labāko četrinieka, vefiešiem nebūtu jābūt problēmām tikt pie uzvarām. Tomēr nekoncentrējoties spēlei arī VEF var ciest kādu negaidītu zaudējumu, tādēļ komandai nepieciešams pret katru pretinieku pieiet nopietni. Šosezon rīdzinieku sastāvā ir vairāki samērā mazpieredzējuši spēlētāji, kuriem arī LBL līmenī sevi vēl ir jāapliecina.

Rīdzinieku līderis Latvijas čempionāta spēlēs bijis komandas debitants Andris Misters, kurš izcēlies ar 13 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm. Lietuvietis Arns Labucks līdz šim atzīmējies ar 10,5 punktiem un septiņām bumbām zem groza. Tikmēr Marekam Mejerim 10,3 punkti un 5,8 bumbas. Komandas sastāvu šobrīd atstājuši trīs spēlētāji Entvons Skots, Rolands Freimanis un Dāvis Rozītis.

Spēles tiešraide "Best4Sport TV".

19:00 Valka/Valga - Latvijas Universitāte
Pagājušajā sezonā "Valka/Valga" un "Latvijas Universitāte" savstarpēji cīnījās par to, lai nepaliktu pēdējās čempionāta noslēguma tabulā. Studentiem pietrūka viena uzvara, lai izbēgtu no pēdējās vietas un apsteigtu robežpilsētas komandu. Tomēr šobrīd abas komandas ir pozīcijās, lai cīnītos par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Studenti šobrīd ar diviem panākumiem pār valmieriešiem iekārtojušies tieši virs play-off zonas svītras. Savukārt Kristapa Zeida padotie atrodas uzreiz aiz šīs zonas.

"Valkas/Valgas" līderis Roberts Freimanis ar vidēji 16,3 punktiem ir visas līgas labākais punktu guvējs, savukārt 8,8 atlēkušās bumbas Freimanim dot trešo vietu šajā rādītājā. Tikmēr Edgars Lasenbergs izcēlies ar 11,5 punktiem un 3,8 rezultatīvām piespēlēm. Nevar nepieminēt komandas lielisko sniegumu Igaunijas čempionātā. "Valka/Valga" ar piecām uzvarām sešos mačos atpaliek tikai no Tallinas "Kalev/Cramo".

"Latvijas Universitātei" pietiekami līdzvērtīgi līderu lomu sadalījuši trīs basketbolisti: Jānis Eiduks (14,8 punkti, 4,5 bumbas), Linards Jaunzems (14,2 punkti, 5,3 bumbas) un Renārs Birkāns (14,2 punkti, 6,2 piespēles). Par nozīmīgu papildinājumu LU vienībai var kļūt Roberts Krūmiņš, kurš vakardien parādījies "Latvijas Universitātes" komandas pieteikumā.

Olybet LBL kopvērtējums, 4. novembris

VKomandaUZ%
1.Ventspils80100.0%
2.Ogre5183.7%
3.VEF Rīga3175.0%
4.Jūrmala5362.6%
5.Jēkabpils2433.3%
6.Latvijas Universitāte2433.3%
7.Valka/Valga1325.0%
8.Betsafe/Liepāja1420.0%
9.Valmiera/Ordo1811.1%

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2017-11-08 17:15, pirms 6 gadiem
LBL interesantas spēles.