Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"TonyBet" uzvar arī atbildes spēlē - BBL būs Lietuvas fināls

"TonyBet" uzvar arī atbildes spēlē - BBL būs Lietuvas fināls
Žigimants Janavičs šodien guva 15 punktus
Foto: T.Lukšis/Fotodiena.lt

Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālā šogad spēkosies Lietuvas komandas – tas kļuva skaidrs šovakar pēc atlikušās pusfināla spēles starp Prienu "TonyBet" un Tartu "Rock", kurā ar 82:71 pārāki bija lietuvieši.

Jau marta beigās tika noskaidrots pirmais BBL finālists – pirmo reizi kluba vēsturē Baltijas finālu sasniedza "Šiauliai" basketbolisti, kas pusfinālā uzveica Tamperes "Pyrinto". Otrais finālists tika noskaidrots šodien Prienu "TonyBet" un Tartu "Rock" duelī – pirmajā spēlē Igaunijā lietuvieši bija pārāki ar 68:66.

Jau pēc pirmās ceturtdaļas "TonyBet" ieguva 11 punktu pārsvaru (25:14), bet atlikušajā laikā Tartu basketbolisti nespēja pietuvoties tuvāk par sešiem punktiem. Noslēgumā Prienu komanda uzvarēja ar 82:71, droši uzvarot arī summā 150:137.

Pa 15 punktiem uzvarētāju rindās šovakar guva četri dažādi basketbolisti, savukārt Tartu vienības sastāvā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Vilmants Dilis.

Līdz ar to skaidrs, ka finālā sacentīsies divas Lietuvas komandas – "Šiauliai" un "TonyBet", savukārt igauņu "Rock" un somu "Pyrinto" spēkosies par trešo vietu. Abos dueļos uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā. Mači tiks aizvadīti no 10. līdz 13.aprīlim.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League