Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Čempiones gatavas turpināt uzvaru sēriju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempiones gatavas turpināt uzvaru sēriju
"Ķekavas Bulldogs" šosezon nav varējušas līdzvērtīgi spēkoties ar "Rubeni"
Foto: PPB Media

Elvi sieviešu florbola līgā šodien tiks izspēlēta viena cīņa, kurā sacentīsies turnīra tabulas līdervienība un komanda, kas atrodas pēdējā vietā jeb "Rubene" savās mājās uzņems "Ķekavas Bulldogs".

Kocēnu komanda uzvarējusi pēdējās četras spēles, pēdējo zaudējumu piedzīvojot 1. janvārī, kad sanāca paklupt izbraukuma spēlē pret FK "Ķekava". Ar izcīnītajiem 34 punktiem 13 mačos "Rubene" atrodas pārliecinošās līderpozīcijās, Ķekavas vienību apsteidzot par trīs uzvaru tiesu, turklāt čempiones nospēlējušas par divām spēlēm mazāk. Savu pēdējo maču "Rubene" aizvadīja 18.janvārī, kad izbraukumā spēkojās ar savām šodienas pretiniecēm, uzvarot ar 15:2, pirmos vārtus ielaižot otrā perioda vidū, kad rezultātu bija pieaudzējušas jau līdz 10:0. Tradicionāli rezultatīva tajā spēlē bija Laura Gaugere, kurai trīs vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles. Par labāko spēlētāju gan atzina Martu Lību Zamecu, kurai divi vārtu guvumi un tikpat rezultatīvas piespēles. Viena no izlases līderēm Gaugere iekrājusi 52 (20+32) punktus, esot vienības pārliecinoši rezultatīvākā spēlētāja. Konkurentes Grāpēna un Rozīte savākušas attiecīgi 35 un 30 punktus.

Pretēji "Rubenei", Ķekavas vienība zaudējusi jau 12 spēles pēc kārtas, sezonas vienīgo uzvaru izcīnot pērnā gada 10. oktobrī, kad izdevās pieveikt otru Ķekavas vienību. Tabulā "Ķekavas Bulldogs" ar četriem punktiem 16 spēlēs atrodas pārliecinoši pēdējā pozīcijā, par pieciem punktiem atpaliekot arī no Latvijas U-19 izlases, kas aizvadījusi par desmit mačiem mazāk. Tieši pret juniorēm "Bulldogs" spēlējis savu pēdējo maču, 25.janvārī Kocēnos piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 5:15. Trīs punktus tajā mačā iekrāja Anna Mūrniece, bet par labāko tika atzīta vārtsardze Dana Gulbe, bet atvairīja 17 no 32 pretinieku metieniem.

ŠĪ būs piektā no sešām savstarpējām spēlēm šajā regulārajā sezonā. Pirmajās četrās nopietna spēkošanās nav sanākusi, "Rubenei" uzvarot ar rezultātiem 12:5, 14:5, 11:2 un 15:2. Vēl vienu spēli komandas aizvadīs 7. martā, bet šodien spēle Kocēnos tiks uzsākta pulksten 12:00.