Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskis un Bamberga Čempionu līgā pārtrauc AEK uzvaru sēriju

Rolands Eliņš

Bagatskis un Bamberga Čempionu līgā pārtrauc AEK uzvaru sēriju
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgā šodien spēles ar dažādiem panākumiem aizvadīja Latvijas treneru Ainara Bagatska un Sanda Buškevica komandas.

FIBA Čempionu līgas C grupā „Lietkabelis” ar latviešu speciālistu Sandi Buškevicu treneru kolektīvā cieta neveiksmi viesos pie čehu „Nymburk”, zaudējot ar 71:78. Dāvja Lejasmeiera pārstāvētā komanda (viņš pats ČL pieteikumā nav iekļauts) saglabā piekto vietu grupā, taču ar bilanci 3-7 ir ar visnotaļ mazām izredzēm uz tikšanu nākamajā ČL kārtā.

Citā šīs grupas spēlē Ainara Bagatska vadītā „Brose Bamberg” ar 77:73 savā laukumā pieveica grieķu AEK, sarūpējot grupas līdervienībai otro zaudējumu. Bagatska komanda savu bilanci uzlabojusi līdz 7-3 un ieņem stabilu trešo vietu grupā, praktiski garantējot vietu nākamajā kārtā. AEK šajā spēlē aprāvās astoņu uzvaru sērija, taču "Lietkabeļa" zaudējums nozīmēja, ka AEK tāpat garantējusi izkļūšanu no grupas.

Viena spēle šodien aizvadīta arī „Ventspils” pārstāvētajā A grupā, kur poļu „Anwil” uzņēma Itālijas „Avellino” un zaudēja ar 62:72, trešajā ceturtdaļā iemetot tikai deviņus punktus. Līdz ar to „Ventspils” uzvaras gadījumā rītdien pret „Banvit” varēs panākt grupas piektajā vietā esošo poļu klubu.

Trīs spēles šodien aizvadītas arī ULEB Eiropas kausā. „Krasnodar-Kuban” viesos ar 92L69 sakāva „Frankfurt”, 19 punktus iemetot Džamelam Maklīnam. Spānijas „Unicaja” ar 79:74 apspēlēja „Crvena Zvezda”, un abām komandām G grupā tagad ir bilance 1-1. Savukārt „Lyon” rezultatīvā mačā ar 93:89 pārspēja „Ulm” un guva savu otro uzvaru divās spēlēs Eiropas kausa TOP16 fāzē.

FIBA Čempionu līgas spēles, 8. janvāris

KomandasRez.KomandasRez.
Anwil-Avellino62:72Nymburk-Lietkabelis78:71
PAOK-Hapoel Holon92:77Brose Bamberg – AEK77:73
Fribourg – Tenerife66:72Fuenlabrada – Dijon59:73
Strasbourg – Besiktas64:69Venezia – Opava102:81

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League 2018-19
7DAYS EuroCup - Welcome to 7DAYS EuroCup