Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Giants" turpina tērēt – noslēdz līgumu ar Spanu un pārsniedz 325 miljonu robežu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Giants" turpina tērēt – noslēdz līgumu ar Spanu un pārsniedz 325 miljonu robežu
Denārds Spans
Foto: MLB.com

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Sanfrancisko "Giants" turpina lielapjoma iepirkšanos brīvo aģentu tirgū un ir paziņojuši, ka viņu jaunākais pirkums par 31 miljonu ASV dolāru ir Denārds Spans.

Sanfancisko komanda, kurai šajā sezonā jau ir bijuši nolīgti vairāki augsta līmeņa beisbolisti, šonakt pēc Latvijas laika paziņoja, ka viņi ir vienojušies par sadarbību ar ārējā laukuma spēlētāju Denārdu Spanu. Līgums ir noslēgts uz trim sezonām un tā kopējā summa ir 31 miljons ASV dolāru.

Tiesa, šajā līgumā ir paredzēti arī vairāki bonusi, starp kuriem ir arī miljons ASV dolāru liela piemaksa, ja spēlētājs 525 reizes sezonā izies uz atsišanu. Jāsaka, ka kopumā šis uzdevums ne tuvu nav neizpildāms, taču iepriekšējā sezonā, savainojumu dēļ, 32 gadus vecais Spans piedalījās vien 61 spēlē, kā arī, šo pašu savainojumu dēļ, pēdējos 10 mēnešos viņam tika veiktas trīs operācijas.

Jāpiebilst, ka, tā kā šajā starpsezonā ārējā laukuma spēlētāju tirgus ir visnotaļ "biezs", komandas nesteidzas ar spēlētāju nolīgšanu, tādējādi mēģinot samazināt to prasības. Arī Spans, saprotot, ka par viņu ir lielas šaubas savainojumu dēļ, nesen Internetā bija izlicis video, kur bija redzams kā beisbolists veic lēkšanu pār barjerām, tādējādi parādot, ka viņš ir pilnīgi atlabis pēc operācijas.

Uz šo brīdi ārējo aizsargu tirgū vēl aizvien ir palikuši gan Joeniss Cespadess, gan Džastins Aptons, gan Deksters Faulers, kā arī citi.

Sanfrancisko "Giants" komanda, pēc neiekļūšanas izslēgšanas mačos, šajā starpsezonā ir veikusi vērienīgu iepirkšanās tūri un kopumā ir noslēgusi līgumus uz 326 miljoniem ASV dolāru. Skaļākie vārdi, kas nākamsezon pārstāvēs Kalifornijas komandu ir Džonijs Kueto un Džefs Samardzija.

Interesanti, ka Sanfrancisko komanda pagājušajā sezonā neiekļuva izslēgšanas mačos, taču, kā rāda pēdējo piecu sezonu statistika, "Giants" pēc katras sezonas, kurā viņi nav iekļuvuši "play-off", nākamajā gadā izcīna čempionu titulus.

Izmantotie resursi:
Sports - CBSSports.com Sports News, Fantasy...