Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Telpu futbola izlase neizmanto momentus, zaudē Lietuvai un nenosargā kausu

Krišs Upenieks

Telpu futbola izlase neizmanto momentus, zaudē Lietuvai un nenosargā kausu
Latvijas telpu futbola izlase
Foto: LFF

Latvijas telpu futbola izlase šovakar Lietuvas pilsētā Šauļos ar 2:3 piekāpās Lietuvas izlasei, kas tādējādi kļuva par Baltijas kausa trofejas ieguvēju.

Baltijas kausa ievadā Latvijas telpu futbola izlase vakar ar 3:2 pārspēja Igauniju, divus vārtus gūstot uzbrukuma līderim Artūram Jerofejevam un reizi izceļoties kapteinim Andrejam Aleksejevam. Lietuva sacensību pirmajā dienā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Igauniju.

Latvijai šīvakara spēlē pietiktu ar neizšķirtu, bet jau ievadā Aigaru Bondaru pārspēja Justins Zagursks. Pirmā puslaika turpinājumā Latvija daudz spēlēja ar bumbu, izveidoja neskaitāmus momentus no standartsituācijām, taču lietuvieši ar pašaizliedzīgu spēli allaž sarežģīja situācijas. Pēdējā minūtē no teicamas pozīcijas pa vārtu pārliktni sita Oskars Ikstens, tādējādi pēc 20 minūtēm mūsējie bija iedzinējos ar 0:1.

Otrā puslaika sākumā Latvija izdarīja spiedienu uz pretinieku vārtiem, kas beidzot arī deva rezultātu. 22. minūtē no sāna auta Germans Matjušenko paripināja bumbu Jānim Pastaram, kas spēcīgi pa zemi raidīja bumbu vārtu virzienā, un tā nonāca līdz Artūram Jerofejevam, kuram atlika to iebakstīt tukšā vārtu stūrī (1:1).

Dažas minūtes vēlāk lietuvieši atguva divu vārtu pārsvaru, kad Zagursks pēc auta izspēles spēra dažus soļus uz laukuma vidu un mirkli vēlāk sita vārtu tuvajā stūrī (1:2). 33. minūtē lietuvieši filigrāni guva arī trešos vārtus, un situācija kļuva pavisam nepatīkama - 1:3. Lai arī Oskars Ikstens vienus vārtus atguva (2:3) un beigās arī bija spiediens uz lietuviešu vārtiem, vēlamo neizšķirtu Latvijai izraut nespēja.

Zaudējums ar 2:3 nozīmēja otrās vietas izcīnīšanu turnīrā, kamēr galveno trofeju ieguva mājiniece Lietuva, trešajā vietā paliekot igauņiem.

Līdz ar Baltijas kausa izcīņu Latvijas telpu futbola izlase noslēdz kalendāro 2017. gadu, kurā spēja iekļūt arī aktuālā UEFA Eiropas čempionāta pamatturnīrā. Par valstsvienības kalendāro pasākumu plānu tiks paziņots pēc Baltijas kausa noslēguma.