Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga: Blūmam svarīgs mačs pret Kantu, Bertāns - starta piecniekā Gdiņā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eirolīga: Blūmam svarīgs mačs pret Kantu, Bertāns - starta piecniekā Gdiņā
Jānis Blūms
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar notiks "Turkish Airlines" Eirolīgas astotās kārtas pirmās sešas spēles. Jānis Blūms un "Gescrap" A grupas mājas spēlē plkst. 21:30 sacentīsies ar Itālijas vicečempioniem "Bennet Cantu". Dāvis Bertāns un "Union Olimpija" D grupas izbraukuma cīņā Gdiņā tiksies ar Polijas čempioniem "Asseco Prokom". Slovēnijas vicečempionu sastāvs pēdējās dienās cietis pamatīgus zaudējumus.

Top 16 kārtai ir kvalificējušies seši klubi – no B grupas Maskavas CSKA un Atēnu “Panathinaikos”, no C grupas Martina Pocjus pārstāvētais klubs “Real Madrid”, no D grupas “FC Barcelona Regal”, savainojumu vajātā “Montepaschi Siena” un turnīra debitanti Kazaņas “Unics”. Šonedēļ to var paveikt vēl piecas komandas. “Anadolu Efes” uzvara pār “EA7 Milano” ļaus kvalificēties gan pašiem, gan “Maccabi Tel Aviv”. Izredzes jau šonedēļ nokļūt tālāk ir arī “Unicaja”, “Galatasaray” un “Partizan”, tikai nepieciešami labvēlīgi iznākumi citās spēlēs.

19:45 Žalgiris (2-5) – Panathinaikos (5-2)

Lietuvas čempioni pret Eirolīgas čempioniem – tāds pieteikums sola fantastisku atmosfēru Kauņas arēnā. Atēnieši jau garantējuši vietu nākamajā kārtā, savukārt “Žalgiris” tās nav zaudējis. Lietuvieši centīsies panākt perfektu bilanci nedēļas Eirokausu spēlēs, jo otrdien pie uzvarām tika gan “Lietuvos Rytas” (mājās sagrāva Francijas “Le Mans”), gan “Rūdupis” (viesos uzvarēja Čehijas čempionus “Nymburk”).

Savstarpējās cīņās bilance ir 1-12 “Panathinaikos” labā. “Žalgiris” pirmo un vienīgo reizi uzvarējis 2004. gada sezonā, kad regulārās sezonas mājas spēlē pārspēja atēniešus ar 80:74. Pēdējās sešās spēlēs pārāki bijuši Žeļko Obradoviča vīri, kuri var lepoties ar labāko tālmetienu precizitāti Eirolīgā 44,3%. Vēl iespaidīgāks rādītājs ir Dimitrim Diamantidim, kurš šosezon iemetis 58,1% metienu perimetrā.

Vēl viena intriga – Kauņā viesosies Šarūns Jasikēvičs, kurš kādreiz trenējies “Žalgira” jauniešu komandās, bet nekad nav pārstāvējis pieaugušo klubu. Savulaik, pārstāvot Telavivas komandu, “Šaras” pret Kauņu ir iemetis 37 punktus.

21:30 Gescrap Bilbao (3-4) – Bennet Cantu (4-3)

Spānijas vicečempioni pret Itālijas vicečempioniem. A grupā neviena komanda vēl nav kvalificējusies nākamajai kārtai un neviena nav zaudējusi cerības. Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Desio itālieši bija pārāki ar 78:69, tādējādi Basku zemes klubs centīsies uzvarēt un izdarīt to ar desmit punktu pārsvaru.

Bilbao centra spēlētājs D`Ors Fišers karjeras laikā ir bloķējis 99 pretinieku metienus un šovakar var to paveikt simto reizi. Jāatzīmē, ka “Gescrap Bilbao” vīri ar 60,4% precizitāti divpunktu metienos ir labākie visā Eirolīgā. Pēdējās spēlēs viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem komandā ir Jānis Blūms.

Kantu izredzes pastiprina līdzvērtīgais sastāvs. Deviņi (!) kluba spēlētāji vidēji sacensībā guvuši 7,0 un vairāk punktus, turklāt rezultatīvākais no viņiem Giorgi Šermadīni vidēji iekrājis 9,7 punktus. Džanluka Bazile karjeras laikā ir iemetis 395 tālmetienus un decembrī var kļūt par pirmo Eirolīgas spēlētāju, kurš to paveicis 400 reižu. Kantu komanda ir uzvarējusi visās četrās mājas cīņās un zaudējusi visās izbraukuma spēlēs.

21:45 Asseco Prokom (0-7) – Union Olimpija (1-6)

Polijas čempioni pret Slovēnijas vicečempioniem. Neskaitot dueli Gdiņā, “Union Olimpija” izbraukumā Stambulā jāspēlē ar “Galatasaray” un savā laukumā jāuzņem Kazaņas “Unics”, savukārt “Prokom” jābrauc uz Krieviju un mājās jātiekas ar Itālijas čempioniem “Montepaschi Siena”. Abu klubu izredzes iekļūt Top 16 kārtā ir tikai teorētiskas, jo jāuzvar savās spēlēs un jācer uz “Galatasaray” zaudējumiem.

Ļubļanas klubs palicis bez uzbrucēja Denija Grīna, aizsarga Bena Vudsaida un centra spēlētājiem Ratko Vardas un Damira Markotas. Turklāt šobrīd savainoti uzbrucēji Dino Muričs un pieredzējušais Gorans Jagodņiks. Vietā piesaistīti vairāki jaunatnes komandas spēlētāji. Gaidāms, ka vieta starta sastāvā un liels spēles laiks Gdiņā būs Dāvim Bertānam.

Savstarpējās spēlēs bilance ir 2-1 Ļubļanas labā, taču viesos uzvarēt vēl nav izdevies.

Ceturtdien 20:00 Unicaja (3-4) – Brose Baskets (2-5)

CSKA un “Panathinaikos” uzvaru gadījumā Malagas klubs jau ceturtdien var nodrošināt vietu Top 16 kārtā. Iespējams, ka “Unicaja” sastāvā laukumā atgriezīsies Kristaps Valters. Latviešu aizsargs katrā no pirmajām septiņām Eirolīgas spēlēm ir realizējis vismaz vienu tālmetienu.

Savstarpējās spēlēs bilance ir 2-1 “Unicaja” labā, taču abas uzvaras izcīnītas izbraukumā. Pirmajā aplī Malagas klubs Vācijā uzvarēja ar 79:78. Savā laukumā uzvarēt vēl nav izdevies. Pērn vācieši Andalūzijā svinēja panākumu ar 72:70.

”Turkish Airlines” Eirolīga 2012, situācija grupās

A grupaB grupaC grupaD grupa
Fenerbahce 4-3CSKA 7-0Real 5-2Barcelona 7-0
Caja Laboral 4-3Panathinaikos 5-2Maccabi 5-2Montepaschi 5-2
NGC Cantu 4-3Unicaja 3-4Anadolu EFES 4-3Unics 5-2
Bilbao 3-4Brose Baskets 2-5Partizan 4-3Galatasaray 3-4
Olympiacos 3-4Žalgiris 2-5Emporio Armani 2-5Union Olimpija 1-6
Nancy 3-4KK Zagreb 2-5Spirou Charleroi 1-6Asseco Prokom 0-7

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-07 15:16, pirms 12 gadiem
cerams ka kristaps būs uz strīpas!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-07 23:01, pirms 12 gadiem
sandis444 rakstīja: Kur Tu Novik izrāvi ka Bertans būs strata 5niekā? Eiroligas majas lapā? Tie ir provizoriskie starta sastāvi!! Arī Blūms ir ielikts savas komandas starta 5niekā!!
Nu bertāns arī ir starta pieciniekā un spēlē daudz vienīgi komanda viņam bumbu nedo, jo katrs spēlē pats par sevi

     [+] [-]

, 2011-12-07 23:07, pirms 12 gadiem
sandis444 rakstīja: Kur Tu Novik izrāvi ka Bertans būs strata 5niekā? Eiroligas majas lapā? Tie ir provizoriskie starta sastāvi!! Arī Blūms ir ielikts savas komandas starta 5niekā!!
90% gadījumos tie ''provizoriskajiem'' starta piecinieki ir nosaukti pareizi , kā arī šajā reizē 9/10 tika nosaukti pareizi! Kā jau tika minēts ''gaidāms, ka būs sākuma sastāvā'' , nevis teikts , ka 100% Dāvis ies starta pieciniekā.