Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Artūrs Šēnhofs: "Žalgiris" Rīgā – zvaigžņu viesizrāde?

Andris Liepa
Andris Liepa

Artūrs Šēnhofs: "Žalgiris" Rīgā – zvaigžņu viesizrāde?
"Žalgiris" fani Rīgā. Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

7.novembrī plkst.19.00 uz Arēnas Rīga grīdas mums pretī stāsies viens no gaidītākajiem pretiniekiem, kas vien var ierasties ciemos. Latviešu līdzjutējiem jau no laika gala vissaldākās uzvaras bijušas tieši pret tuvākajiem kaimiņiem, vai tas būtu hokejā pret Krievijas izlasi, vai basketbolā pret Lietuvas valstsvienību. Klubu basketbolā gardākais kumosiņš ir Kauņas “Žalgiris”. Krietni biežāk gan šajos kaimiņu dueļos pārāki izrādās mūsu oponenti, bet tas uzvaras garšu padara jo saldāku, kad to izdodas izcīnīt.

Vai pirmdien mums izdosies uzvarēt? Es nezinu! Kauņas klubs pagaidām sagādā vairāk jautājumus nekā atbildes. Klubam palīdz tā īpašnieks Vladimirs Romanovs.
.
Šis 64 gadus vecais kungs ir ļoti interesanta un pretrunīgi vērtēta personība Eiropas sportā. Veiksmīgs biznesmenis, Ukio bankas izveidotājs, Lietuvas “Dejo ar zvaigzni” uzvarētājs, vairāku profesionālo komandu īpašnieks, cilvēks, kas 2009. gadā glāba „Žalgiri” no bankrota. Iegādājies zemūdeni K-19, uz kuras pats vairākus gadus dienējis. Romānova kunga dzīvesstāsts varētu būt par pamatu izcilai Holivudas filmai, ja tas nonāktu talantīga scenārista rokās, bet kā jau jebkurai medaļai, tai ir divas puses. Man labāk zināma šā kunga darbošanās sporta jomā, kas raksturīga ar nemītīgām treneru nomaiņām visās komandās, kas viņam pieder.

Pazīstamākās no tām ir „Žalgiris” un Skotijas premjerlīgas klubs „Hearts”. Ar visām viņam piederošām komandām ir notikuša brīnumu lietas, bet šodien centīšos fokusēties uz Kauņas „Žalgiri”.
Kopš 2009.gada septembra, Lietuvas superklubu cīņās ir veduši astoņi treneri. “Žalgiris” pieredzējis galvenais trenera atlaišanu LKL finālsērijas vidū! Ja skaita, ka to sēriju līdz galam novadīja Markus Brauns (kurš bija spēlētājs), tad mans treneru aprēķins pēdējos gados var būt arī nepareizs. Šovakar Rīgā komandu cīņā vedīs Aleksandrs Trifunovičs, kurš šosezon jau būs trešais vīrs, kas no malas diriģēs zaļi baltos.

Komandas sastāvs šogad savākts tiešām zvaigžņots – Taijs Lousons un Sonijs Vīms no NBA, Roberts Javtoks, Milovans Rakovičs un, protams, Marko Popoviča atgriešanās “Žalgirī”. Sastāvs nokomplektēts ļoti spēcīgs, izņemot ceturtā numura pozīcijā - Jankuns un Klimāvičus nepavelk Eiropas top līmeni (tas, protams, mans subjektīvais viedoklis). Taču neskatoties uz to, sezona iesākta neveiksmīgi, vissāpīgāk noteikti tiek uztverts 0-3 starts Eirolīgā. Vasarā, vācot šo zvaigžņu sastāvu, bija cerēts uz ko labāku. Vai tāpēc ir jāmaina treneris pēc pirmā mēneša? (Treneris Iliass Zouross tika nomainīts jau pēc pirmā Eirolīgas zaudējuma.

Neskatoties uz pretinieku neveiksmēm sezonas sākumā un visnotaļ īpatnējo vadības stilu, pirmdien 19.00 rezultāts uz tablo rādīs 0:0. Mans novēlējums VEFam spēlēt tā, lai spēles beigās būtu par vienu punktu vairāk VEF pusē un treneru maiņas šovs pretinieku nometnē varētu turpināties. Kas zin varbūt Trifunoviču var atlaist jau pēc divām spēlēm.

P.S. Pēdējā Eirolīgas spēlē pret „Panathinaikos” 75-92, pirmajā puslaikā „Žalgiris” rādīja ļoti kvalitatīvu basketbolu. Tas bija Trifunoviča debijas mačs pie Žalgira stūres.

P.P.S. Kā jau visi zināt, Lietuvas superklubu savulaik vadījis mūsu Ainars Bagatskis, bet vai zinājāt, ka 1993./94.gada sezonā „Žalgiris” kluba galvenais treneris bija igaunis Jāks Salumets?

Artūrs Šēnhofs

  +3 [+] [-]

, 2011-11-07 12:17, pirms 13 gadiem
Es tiešām nezināju, ka 1993./94.gada sezonā „Žalgiris” kluba galvenais treneris bija igaunis Jāks Salumets.

Jāiet šodien uz Arēnu, jo katru dienu nenākas redzēt tādus puikas, kā Popovičs, Javtoks, Lousons un Vīms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-07 15:40, pirms 13 gadiem
Nedžeks uzdarbojas Uzsvars uz katra teikuma pēdējo vārdu... nedaudz besī klausīties viņa izrunu. Pie tam, kopē Buļu, kas krīt nervā. Nedžeks paliek nedžeks...