Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Džerelss atgriežas Milānā, kļūst par Bertāna komandas biedru

Andrejs Siliņš

Džerelss atgriežas Milānā, kļūst par Bertāna komandas biedru
Kērtiss Džerelss
Foto: Sputnik / Scanpix

Daira Bertāna pārstāvētais Itālijas basketbola superklubs Milānas "Olimpia" vienojies par līgumu līdz sezonas beigām ar pieredzējušo amerikāņu aizsargu Kērtisu Džerelsu.

Milānas klubs parakstījis līgumu ar 30 gadus veco Džerelsu līdz šīs sezonas beigām. "Olimpia" galvenajam trenerim Simonem Pjanidžāni patīk spēlēt ar trim mazajiem spēlētājiem vienlaicīgi laukumā, līdz ar to daudz minūšu kopa pavada trīs pirmās un otrās pozīcijas spēlētāji vienlaikus.

Vietējie talanti Avudu Abass un Simone Fontekjo nav izkarojuši vietu rotācijā, līdz ar to stabils klasiskais trešais numurs komandā ir serbs Vladimirs Micovs un daudz nosacīti trešā numura pozīcijā spēlē Dairis Bertāns. Līdz ar to klubs meklēja papildinājumu pirmā un otrā numura pozīcijās un atrada to Kērtisa Džerelsa personā.

185 centimetrus garais Džerelss var spēlēt kā vienā, tā otrā pozīcijā un dalīs spēles laiku ar Džordanu Teodoru, Mantu Kalnieti, Andrea Činčarīni un Endrjū Gaudloku.

Karjeras laikā Džerelss pārstāvējis Belgradas "Partizan", Stambulas "Fenerbahce", spāņu "Murcia", Stambulas "Bešiktaš", Milānas "Olimpia", Kazaņas "Unics", Stambulas "Galatasaray" un Jeruzalemes "Hapoel", kā arī īsu brīdi spēlējis NBA Attīstības līgā.

Ar Milānu iepriekšējā piegājienā Džerelss izcīnīja Itālijas čempiontitulu. Vēlāk "Galatasaray" rindās Džerelss kļuva par ULEB Eiropas kausa ieguvēju.

Pjanidžāni vadībā Džerelss pagājušajā sezonā triumfēja Izraēlas čempionātā, pats tika iekļauts simboliskajā pieciniekā, bet pirms tam aizveda "Hapoel" līdz Izraēlas kausam, pats kļūstot par kausa MVP.

Izmantotie resursi:
Olimpia Milano