Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Jeļizarovas treneris: "Ja noskries, kā spējīga - var notikt lielas lietas"

Jeļizarovas treneris: "Ja noskries, kā spējīga - var notikt lielas lietas"
Poļina Jeļizarova un Viktors Lācis Londonā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Šovakar 23.05 pēc Latvijas laika uz starta Olimpiskajā stadionā dosies 3000 metru šķēršļu skrējiena dalībnieces, kuru vidū - arī mūsu Poļina Jeļizarova. Sportistes treneris Viktors Lācis pirms brīža pastāstīja, ka Poļina tikusi galā ar slimību un gatava nopietnai cīņai par... Teiksim - visaugstākajām vietām.

Pēc priekšsacīkstēm, kurās Jeļizarova piekto reizi šogad laboja valsts rekordu, sportiste pastāstīja, ka uz starta devusies nevesela - ar paaugstinātu (37,2) temperatūru. Par spīti tam viņai izdevās iekļūt finālā, kas Olimpiskajā stadionā risināsies šovakar. "Ceru, ka atjaunošos un pa divām dienām atgūšu spēkus," pirms divām dienām izteicās Jeļizarova. Vai tas izdevies - interesējāmies pie viņas trenera Viktora Lāča. "Ar veselību viss kārtībā - paaugstinātā temperatūra bija pazudusi jau vakar, un šodien viņa jūtas labi," apliecināja Lācis. Nelaikā saķertais vīruss sašķobījis pārliecību par pozitīvu iznākumu, tomēr Poļina priekšacīkstēs pārsteigusi arī viņu. "Tas, ka viņa izrādījās gatava tādam rezultātam, pat neskatoties uz temperatūru - tas man bija pat ne pārsteigums, bet šoks," atzīst treneris.

Pirms divām dienām, komentējot savu pašreizējo gatavību, Poļina ierunājās par rezultātu 9:10 - treniņi rādot, ka viņa šobrīd tādam esot gatava, un tāds, ja vien viss izdosies, arī esot mērķis finālā. Jāpiebilst - šāds rezultāts būtu 17 sekundes ātrāks par rekordu, kuru 23 gadus vecā sportiste uzrādīja priekšsacīkstēs! Lācis apstiprina - nekādas kļūdas te nav: "Tā patiešām ir - tāda šobrīd ir realitāte. Treniņos viņa to apliecina." IAAF sezonas labāko rezultātu saraksts rāda, ka 9:10.00 robežās šogad pasaulē skrējušas vien četras sportistes (sezonas līdere ir kenijiete Čeiva - 9:07.14), un visas četras (bez kenijietes vēl arī divas etiopietes un krieviete Zaripova) šovakar būs Latvijas sportistes pretinieces.

No 15 šā vakara fināla dalībniecēm sliktāks personiskais rekords nekā Poļinai ir tikai divām, sezonas labākais rezultāts - trijām. Neskatoties uz to, mūsu skrējējas ambīcijas ir augstas. "Negribu teikt nekādus skaļus vārdus - piemēram, par trijnieku, taču pašai ļoti gribas tikt sešniekā," viņa izteicās aizvakar. Jautāts, vai uz to pašu cer arī treneris, Viktors Lācis vairās no tiešas atbildes - jūtams, ka nevēlas piesaukt nelaimi. Tajā pašā laikā starp rindām šo to var izlasīt. "Neceru ne uz ko. Negribu pareģot nekādus rezultātus vai vietas, jo šobrīd vēl daudz nezināmā - kā izvērtīsies skrējiens, kāda taktika būs pārējām, vai nekādas negatīvas sekas nebūs atstājusi slimība. Tā tomēr vienmēr mazliet ir laimes spēle. Taču mums ir skrējiena plāns, un līdz šim Poļina tikusi galā lieliski - ar katrām sacensībām rezultāts uzlabojas. Arī priekšsacīkstēs viņa veica ideālu skrējienu, kā no grāmatas. Ja šovakar noskries tā, kā spējīga - var notikt lielas lietas."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2012-08-06 19:23, pirms 12 gadiem
Prieks būs par jeb kādu rezultātu, jo viņau ir izdarijusi patiešām daudz. Lai tikai kāds pamēģina pateikt ko sliktu pat tad ja paliks pēdējā. Mēs ticam ka būs labi un mēs ticam, ka var būt trīnieks. Bet lai vai kā Poļina ir izdarijusi daudz

  +7 [+] [-]

, 2012-08-06 19:26, pirms 12 gadiem
Turam īkšķus!!!

  +9 [+] [-]

, 2012-08-06 19:27, pirms 12 gadiem
anduha rakstīja: Da bullshit,paliks kāda 7 vai 8 !
arī tas būtu labi! Lai vai kā jānovēl veiksme un veselība!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-06 19:31, pirms 12 gadiem
anduha rakstīja: Da bullshit,paliks kāda 7 vai 8 !
tadus ka tewi vispaar uz sibiiriju vajadzetu aizuutiit...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-06 19:50, pirms 12 gadiem
īsts sportisks gars, iet uz pašu galveno, Poļina nav ar pliku roku ņemama.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-06 20:06, pirms 12 gadiem
tad arī novēlam top 6

  +4 [+] [-]

, 2012-08-06 20:06, pirms 12 gadiem
Nu, Polina, bliez cik speeka! Visa Latvija par tevi.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-06 22:44, pirms 12 gadiem
Poļina, ja dabūsi zeltu - es Tevi precēšu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja