Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF par vietu divniekā, Jūrmala par nostiprināšanos play-off zonā

Andrejs Siliņš

VEF par vietu divniekā, Jūrmala par nostiprināšanos play-off zonā
Endrū Šmits un Arnis Vecvagars
Foto: bkvalmiera.lv

Šovakar “Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) norisināsies divas spēles: Latvijas Universitāte (LU) “Elektrum” olimpiskajā centrā tiksies ar Rīgas VEF, savukārt “Barons/LDz” savā laukumā uzņems “Jūrmalas/Fēnikss”. Abas spēles sāksies 19:30 un tās būs iespējams vērot interneta tiešraidēs.

“Elektrum” olimpiskajā centrā šovakar LU mājas spēlē uzņems Latvijas čempioni VEF, lai gan patiesībā tā krietni vairāk uzskatāma tieši par VEF mājvietu. LU šajā zālē aizvada tikai spēles, kamēr VEF tur strādā ikdienā, gan trenējoties, gan spēlējot. Abu komandu pirmajā cīņā 4. novembrī turpat olimpiskajā centrā, kas gan skaitījās VEF mājas spēle, aktuālie čempioni pamazām pieaudzējot pārsvaru, izcīnīja drošu uzvaru ar rezultātu 87:73.

LBL turnīrā VEF spēlējusi kā pa viļņiem - nav izdevies nospēlēt atbilstoši statusam, par ko liecina jau četri piedzīvotie zaudējumi. Pēdējā mačā gan uzveikta Jūrmalas komanda, bet Krievijas čempionātā cienīgā cīņā zaudēts "Khimki". VEF jaunpienācējs Gregs Smits, kurš drīkst spēlēt tikai LBL turnīrā, pagaidām aizvadījis vienu spēli, pret Jūrmalu 21 minūtē gūstot astoņus punktus un izcīnot sešas atlēkušās bumbas. Jādomā, ka komandas vadība izmantos katru LBL spēli kā iespēju iespēlēt Smitu pirms pavasara izšķirošajām kaujām, jo VTB līgā šis spēlētājs šosezon vairs nedrīkst spēlēt.

LU, kas 23. martā izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru Ogrē, pēdējā cīņā piekāpās jūrmalniekiem, bet pagājušajā nedēļā cīnījās ar vīrusu - vairāki spēlētāji un arī treneris bija sasirguši, kas traucēja aizvadīt ierasto treniņprocesu. Tiesa, mēdz būt reizes, kad tieši "uz svaigumu" izdodas aizvadīt labu spēli. Tā studentiem būs nepieciešama, lai izrādītu pretestību VEF. Maču video translācijā būs iespējams vērot LU mājaslapā.

Vienlaicīgi ar spēli olimpiskajā centrā sāksies mačs arī Daugavas Sporta namā, kur "Barons/LDz" uzņems "Jūrmalas/Fēnikss" komandu. Jūrmalnieki pēc zaudējuma VEF pagājušajā nedēļā pieveica "Jelgavu" un ārpus "play-off" zonas izbīdīja pēdējo divu gadu bronzas medaļnieci "Jēkabpili". Vēl gan cīņa par sešinieku nav beigusies un šī vakara spēlē jūrmalniekiem ar uzvaru būs iespēja nostiprināties izslēgšanas turnīra zonā. Panākuma gadījumā "Jūŗmala/Fēnikss" pacelsies uz piekto pozīciju, vietu zemāk nobīdot Valkas/Valgas vienību.

"Baroniem", skaitot šī vakara cīņu, atlikušas piecas spēles un pirmās trīs no tām jāaizvada mājās. Pēc darba attiecību pārtraukšanas ar Agri Galvanovski kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis atzina, ka galvenais uzdevums atlikušajā sezonā to noslēgt ar pozitīvu noskaņu, bet pagaidām to atrast varētu būt bijis grūti, ja skatāmies rezultātus. Četrās cīņās pēc Gunta Endzela stāšanās pie stūres "baroni" izcīnījusi tikai vienu uzvaru, tiesa, samērā līdzīgi spēlēts ar spēcīgo "Valmieru/Ordo" un tikai pašā izskaņā zaudēts "Jēkabpilij". Mača pret "Jēkabpili" sastāva pieteikumā bija atgriezies Dāvis Zonne, taču jau nākamajā spēlē pret valmieriešiem ceļgala savainojumu ārstējošais spēlētājs atkal nebija pieteikumā.

Abas komandas šosezon tikušās trīs reizes un tikai pirmajā, 7. novembrī, uzvaru svinējuši rīdzinieki (79:76 pagarinājumā). Abos pārējos mačos panākumi Jūrmalas komandai (87:77 un 98:91). Abu komandu pēdējo savstarpējo spēli šosezon tiešraidē translēs LMT Straume un tiešraidē to būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com TV!

Aldaris LBL

VKomandaUZ%
1.Valmiera/Ordo25680.6
2.Ventspils27776.7
3.VEF Rīga13476.5
4.Liepāja/Triobet211067.7
5.Valka/Valga11955.0
6.Jūrmala/Fēnikss181554.5
7.Jēkabpils161551.6
8.Barons/LDz112035.5
9.Jelgava92328.1
10.Ogre/Kumho Tyre72521.9
11.Latvijas Universitāte52516.7

  +1 [+] [-]

, 2016-04-06 11:03, pirms 8 gadiem
Par Jūrmalu un LU!!! Šām abām komandām objektīvi vajadzētu vinnēt.

     [+] [-]

, 2016-04-06 11:05, pirms 8 gadiem
Ar Jūrmalas uzvaru šodien nepietiks, lai finišētu 6.vietā, ja atlikušajās 2 spēlēs piedzīvos zaudējumus un Jēkabpils nepaklups pret tabulā zemāk esošajām komandām. Joprojām pastāv dažādi Play-Off varianti, labāka situācija, gan ir Jēkabpilij.
Jūrmala un Jēkabpils jau ir sākušas Play-Off spēles: Būt vai nebūt!

     [+] [-]

, 2016-04-06 11:06, pirms 8 gadiem
Gan jau ka Jūrmala nostiprināsies

     [+] [-]

, 2016-04-06 12:48, pirms 8 gadiem
Tabula nepareiza. Ventspilij 23 uzvaras. ';