Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Flū: "Fani vēlas, lai di Mateo paliek "Chelsea" trenera amatā"

Andrejs Siliņš

Flū: "Fani vēlas, lai di Mateo paliek "Chelsea" trenera amatā"
Džons Terijs un Roberto di Mateo
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģu veterāns Tūre Andre Flū, kurš savulaik spēlēja Anglijas Premjerlīgas futbola kluba Londonas "Chelsea" rindās, uzskata, ka pašreizējais pagaidu komandas galvenais treneris Roberto di Mateo būtu pareizā izvēle darba turpināšanai arī ilgtermiņā.

Pēc tam, kad "Chelsea" no galvenā trenera amata atbrīvoja portugāļu speciālistu Andrē Vilašu-Boašu, pienākumus pārņēma līdzšinējais asistents Roberto di Mateo. Kluba vadība jaunu galveno treneri joprojām nav atradusi, un komandu turpina vadīt pagaidu aizvietotājs di Mateo. Tas darīts teicami - komanda izcīnījusi septiņas uzvaras deviņos mačos.

Norvēģu uzbrucējs Tūre Andre Flū, kurš 38 gadu vecumā turpina karjeru dzimtenē, uzskata, ka līdzjutēji noteikti vēlētos redzēt di Mateo vadām komandu arī turpmāk. "Domāju, ka viņš arī pieņemtu šo darbu. Daudzi gribētu, lai viņš tā dara. Līdzjutēji to ļoti atbalstītu," uzskata Flū, kurš di Mateo vadībā savulaik spēlēja "Milton Keynes Dons" vienībā. "Tai pašā laikā tas nav viegls darbs. "Chelsea" ir klubs, kas rezultātus prasa nekavējoties. Visi spēlētāji klubā ir superzvaigznes. Tomēr, ja kāds ir šim darbam piemērots, domāju, ka Roberto tāds ir."

Šveicē dzimušais 41 gadu vecais itālietis di Mateo savulaik spēlēja kopa ar Flū "Chelsea" rindās, palīdzot komandai izcīnīt vairākus kausus. 2008. gadā, uzsācis trenera gaitas "Milton Keynes Dons" klubā, di Mateo uzaicināja pieredzējušo Flū palīdzet komandai. 2009. gadā norvēģu uzbrucējs tika atlaists, un Flū nolema likt punktu karjerai, taču pagājušajā pavasarī mainīja lēmumu. Šobrīd Flū pārstāv norvēģu vienību "Sogndal", kas cīnās par palikšanu Norvēģijas elitē.

"Viņam ir labas trenera kvalitātes," di Mateo iespējas kļūt par trenri Flū ievērojis jau itālieša spēlētāja karjeras laikā. "Viņš nav treneris, kurš bļaustās, viņš ir diezgan mierīgs. Tā kā pats bija ļoti labs spēlētājs, viņš zina, kā spēlētāji domā. Viņš zina, ko pateikt spēlētājiem, lai no viņiem dabūtu ārā labāko." Flū uzskata, ka di Mateo arī ir iemantojis pietiekamu cieņu spēlētāju acīs: "Viņi respektēs Roberto. Džons Terijs bija jaunais spēlētājs tad, kad mēs [ar di Mateo] spēlējām "Chelsea". Viņš zina, cik daudz Roberto zina par futbolu. Roberto ir gudrs puisis. Viņš ir patīkams cilvēkiem, kuri atrodas ap viņu."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +2 [+] [-]

, 2012-04-06 18:03, pirms 12 gadiem
Pilnībā piekrītu! Turklāt viņš nav iedomīgais Mourinju!

  +3 [+] [-]

, 2012-04-06 18:03, pirms 12 gadiem
Drošvien arī neprasa tādus ciparus līgumā kā citi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-06 22:40, pirms 12 gadiem
Di Mateo priekš "Chelsea" trenera amatā varētu kļūt par ko līdzīgu Kontem pie "Juventus" stūres. Di Mateo jāļauj strādāt.