Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Hovards un Zimermans par apvainojumiem dopinga lietošanā iesūdz tiesā "Al Jazeera"

Juris Miņins
Juris Miņins

Hovards un Zimermans par apvainojumiem dopinga lietošanā iesūdz tiesā "Al Jazeera"
Raiens Hovards
Foto: AFP/Scanpix

Divi Augstāko beisbola līgu (MLB) spēlētāji, Raiens Hovards un Haiens Zimermans, ir iesnieguši prasību tiesā pret telekanālu "Al Jazeera", jo uzskata, ka viņi ir nepatiesi apvainoti dopinga lietošanā.

Iepriekš jau ziņojām, ka arābu telekanāls "Al Jazeera", veicot savu izmeklēšanu, nāca klajā ar paziņojumu, ka kādas ASV klīnikas pārstāvji ir izsnieguši dažādus recepšu medikamentus, tajā skaitā dopinga sarakstos iekļautos, sportistiem, kuriem nav bijuši nepieciešamie dokumenti.

Ziņojumā tika minēti vairāki sportisti, tajā skaitā gan bijušais bokseris Maiks Taisons, gan viens no visu laiku labākajiem NFL saspēles vadītājiem Peitons Menings, gan arī citi, viņu vidū arī beisbolisti Raiens Hovards un Raiens Zimermans.

Pašlaik abi divi Raieni ir apvienojuši savus spēkus cīņā pret, viņuprāt, nepatiesajiem apvainojumiem un iesūdzējuši telekanālu tiesā, jo uzskata, ka apgalvojumi, kuros teikts, ka viņi ir lietojuši dopingu ir absolūts safabricējums, tie ir kaitnieciski un grauj viņu labo slavu. Pašlaik vēl nav zināms, vai beisbolistiem pievienosies kāds cits no raidījumā minētajiem atlētiem, bet jau tagad ir zināms, ka sportisti no arābu medija vēlas saņemt vairākus miljonus ASV dolāru.

Interesanti, ka sākotnēji "Al Jazeera" atsaucās uz "Guyer Institute" darbinieku Čārliju Sleju, kurš esot pats iesaistījies sportistu apgādāšanā ar aizliegtajām vielām, taču vēlāk, kad šos apvainojumus par safabricējumu nosauca lielākā daļa no sportistiem un sākās nopietnāka mediju interese, pats telekanāls mainīja savu pozīciju, sakot, ka viņi nav ziņojuši par kāda konkrēta atlēta dopinga lietošanas gadījumiem, betikai par nelikumīgu zāļu apriti. Savukārt pats Slejs norādīja, ka viņam ir "pierakstīti" vārdi, ko viņš pats nemaz nebija sacījis.

Raiens Zimermans pašlaik pārstāv Vašingtonas "Nationals" komandu un ir viens no šīs vienības līderiem (2009. gadā iebalsots "All Star" mačā), bet Raiens Hovards pārstāv Filadelfijas "Phillies", ir 2009. gada līgas čempions, 2005. gada labākais debitants, kā arī trīskārtējs "All Star" mača dalībnieks un daudzu citu individuālu apbalvojumu īpašnieks.

Izmantotie resursi
ESPN: The Worldwide Leader in Sports