Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Kotdivuāras treneris aizliedz brāļiem Turē dalību Mančestras derbijā

Andrejs Siliņš

Kotdivuāras treneris aizliedz brāļiem Turē dalību Mančestras derbijā
Kolo Turē un Jaja Turē, mēģinot apturēt pretinieku
Foto: AFP/Scanpix

Kotdivuāras izlases galvenais treneris Francis Zahū nav atļāvis "Manchester City" svētdien paredzētajā Anglijas kausa izcīņas spēlē pret "Manchester United" izmantot brāļus Jaja un Kolo Turē.

21. janvārī sākas Āfrikas Nāciju kausa izcīņa un pēc FIFA noteikumiem izlases uz šo turnīru drīkst izsaukt spēlētājus divas nedēļas pirms tā sākuma. "Klubi zina noteikumus. Gaidu viņus abus līdz FIFA noteiktajam termiņam," izteicies treneris. Pēc BBC informācijas "City" esot vēlējusies abus futbolistus redzēt laukumā komandas spēlē Mančestras derbijā.

"Nacionālo izlasi Kotdivuārā vada izglītoti cilvēki un biju pārsteigts, ka Anglijā uzskata, ka nezinām FIFA noteiktos termiņus," izbrīnīts bija Zahū. "Kad izsaucam spēlētājus, viņiem pie mums jāierodas laikus. Tāpēc zinām, ka klubiem spēlētāji ir jāatlaiž."

Lai diskutētu par spēlētāju izsaukšanu, Zahū esot pats devies uz Angliju, lai tiktos gan ar "City" galveno treneri Roberto Mančini, gan "Arsenal" vadītāju Arsēnu Vengeru (londoniešiem uz Āfrikas Nāciju kausu jāatlaiž Gervinjo). Zahū abus speciālistus brīdinājis, lai tie nenostāda savus klubus pret valstīm. "Ar Arsēnu Vengeru man ir tuvas attiecības, jo viņš bija mans treneris, bet es viņam tik un tā teicu, ka Ziloņkaula krasta federācija nemuļķosies."

"Teicu, ka mums ir lieli mērķi, mums ir desmit dienu treniņnometne, lai spēlētāji sajustu viens otru un izveidotu komandas garu." Zahū striktās nostājas dēļ arī citām komandām nāksies iztikt bez saviem līderiem - "Newcastle United" nebūs pussarga Čeika Tiote, savukārt "Chelsea" - Didjē Drogbā un Salomons Kalū.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

Slēpts komentārs: strops
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-01-06 10:07, pirms 12 gadiem
Āfrikas kausu datumus jau nenosaka mēnesi iepriekš - pirms sezonas uzzinot kalendāru jau bija skaidrs, ka āfrikāņi šajā laikā būs mājās.

     [+] [-]

, 2012-01-06 10:13, pirms 12 gadiem
Iespējams pēdējais Drogbas lielais turnīrs izlasē. GO IVORY ! ! !

  +5 [+] [-]

, 2012-01-06 12:09, pirms 12 gadiem
Izskatās, ka Kotdivuārai laba izlase sanāks.

  +5 [+] [-]

, 2012-01-06 12:39, pirms 12 gadiem
Freedooom rakstīja: Izskatās, ka Kotdivuārai laba izlase sanāks.
viniem ari pedejos gados ir laba izlase tik pasaules kausa vienmer kka sanak ka tiek ielozeti neves grupa no kuras izklut ir loti gruti.nu pedejos 2 turnirus domaju.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-06 13:36, pirms 12 gadiem
Viss loģiski, ja reiz ir tāds noteikums, ka klubiem spēlētāji jāatlaiž uz turnīru. Vienalga, vai tas būtu Mančestras vai kāds cits derbijs.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-06 19:35, pirms 12 gadiem
Īstenībā Zahū ir United fanāts.

     [+] [-]

, 2012-01-06 23:47, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Viss loģiski, ja reiz ir tāds noteikums, ka klubiem spēlētāji jāatlaiž uz turnīru. Vienalga, vai tas būtu Mančestras vai kāds cits derbijs.
nu tik stingrs jau tas noteikums nav,ja klubi ar federāciju sarunā,tad var ierasties kaut spēles dienas rītā,nav jau pirmā reize,kad kāds pievienojas vēlāk