Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līga: Uzvaras tiek CSKA un "Budivelnik"

Andrejs Siliņš

VTB līga: Uzvaras tiek CSKA un "Budivelnik"
Jevgēņijs Koļesņikovs vēl VEF formastērpā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sestdien VTB Vienotajā līgā basketbolā Maskavas CSKA vienība ar rezultātu 72:45 savā laukumā sakāva ukraiņu "Azovmash", savukārt A grupā, kurā spēlē arī Rīgas VEF, uzvaru izcīnīja cita Ukrainas komanda - Kijevas "Budivelnik", kas mājās ar 80:72 apspēlēja "Krasnie Krilya".

Maskavā "armijnieki" jau spēles sākumā izvirzījās drošā vadībā un ar katru ceturtdaļu arvien palielināja pārsvaru. Serbu centrs Nenads Krstičs iemeta 18 punktus, un CSKA svinēja uzvaru ar rezultātu 72:45. Andrejam Kiriļenko vajadzēja doties laukumā vien nedaudz ilgāk par 12 minūtēm. "Azovmash" rindās Hasans Rizvičs bija vienīgais, kurš guva vismaz desmit punktus.

Kijevā "Budivelnik" sāka spēli ar 23:12 pirmajā ceturksnī, bet līdz puslaika pārtraukumam "sarkanie spārni" pietuvojās. Tiesa, mājinieki uzvaru no rokām neizlaida un, 26 punktus gūstot, septiņas bumbas izcīnot un sešas piezīmes izprovocējot Džekam Maklintokam, izcīnīja otro uzvaru četros mačos - 80:72. "Krasnie Krilya", kuriem ir tāda pati bilance un vieta (5.) virs Rīgas VEF, rindās bijušais vefietis Jevgēņijs Koļesņikovs guva 14 punktus.

Rītdien VTB līga turpināsies ar cīņu Viļņā, kur "Lietuvos Rytas" uzņems "CEZ Nymburk".