Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Lina: ''Finišēju ļoti skaisti!"

Lina: ''Finišēju ļoti skaisti!"
Maratona skrējēja Dace Lina distancē Londonas olimpiskajās spēlēs
Foto: Romāns Kokšarovs, "f64 photo agency"/"Sporta Avīze"

Vienīgais, kas svētdien Londonā pēc maratona sarūgtināja Daci Linu, bija tas, ka finišs nebija olimpiskajā stadionā. Viss pārējais sniedzis neaizmirstamas emocijas un gandarījumu.

"Gāja, protams, diezgan pagrūti," uzreiz pēc finiša sacīja 30 gadus vecā skrējēja, bet laikam būtu grūti iedomāties kādu, kuram pēc vairāk nekā 40 veiktiem kilometriem būtu viegli... ''Skrienot olimpiskos normatīvus Hannoverē un Frankfurtē, bija vieglāk, arī rezultāti bija krietni labāki. Tur es jutos fiziski labāk. Šeit kaut kā tiešām gāja grūti. Pirms starta visas bijām nosalušas. Neesmu vēl redzējusi rezultātus, bet domāju, ka reti kurai šeit bija personīgais rekords."

Lina pastāstīja, ka atšķirībā no citiem maratoniem, šeit jau 10 minūtes pirms starta bijis jānovelk virsdrēbes, kas dalībniecēm bijis pamatīgs pārbaudījums vēl pirms atbildīgā starta. Tas lai paliek uz organizatoru sirdsapziņas...

Dace neslēpa, ka arī šoreiz visgrūtākais bijis brīdis ap 30 kilometru. "Tur jau sākas interesanti, tad ir jācīnās," Lina izstāstīja, ka grūtākos brīžus distancē centusies pārvarēt ar dažādām domām. "Citādāk nevar. Palīdzēja, ka līdzi bija atnākusi daktere Valda Kuģe, treneris (Igors Kazakevičs - aut.) un Edvīns Krūms. Pie sevis domāju - viņi te stāv un nīkst, man ir jāfinišē!"

Lai arī vieta ir pirmā simtnieka beigās, Lina ar paveikto bija apmierināta. "Protams, man nav personiskais rekords, un daudzi komentētāji teiks - slikti, slikti, bet es jūtos ļoti labi par to, ko paveicu. Es uzskatu, ka finišēju ļoti skaisti. Piepildīju savu sapni. Neviens no manis negaidīja medaļu."

Uz starta Dace gāja ar domu, ka galvenais ir finišēt, tāpēc distanci sākusi ļoti piesardzīgi. "Treneris Igors man vairākas reizes piekodināja, ka jāiesāk ir lēnāk - tā, lai skrienot varu parunāt. Tā es skrēju pirmos 15 kilometrus. Vismaz domās centos saprast, vai spētu tagad parunāt. Kad gāju uz starta, pirmais mērķis bija noskriet līdz galam - tad es būšu uzvarētāja. Jau iepriekš, kad ieraudzīju trases shēmu, sapratu, ka personiskā rekorda nebūs. Es tos izskrēju jau Hannoverē un Frankfurtē - tur trases ir citādākas, turklāt rudenī un pavasarī ir pavisam citi laika apstākļi. Ja ziniet to kāpumu, kas ir Valmieras maratonā, tad šeit - Londonā - tāds bija katrā aplī."

Sportiste izteicās, ka sarūgtinājis fakts, ka finišs neesot bijis olimpiskajā stadionā. ''Žēl, tā bija vilšanās. To uzzināju tad, kad ierados Londonā. Kad skatījos Pekinas olimpiskās spēles, no kurām es iedvesmojos un sāku vispār skriet, redzēju, kā tur finišē. Tās emocijas! Šeit emocijas bija līdzīgas parastiem maratoniem. Atšķīrās vienīgi tas, ka visur bija līdzjutēji. Visas ausis ir piebļautas. Gandrīz vairs nedzirdu, ko runā. Tas bija fantastiski, kā viņi kliedza, sita bungas, taču tas arī traucēja, jo ausis krita ciet. Taču labāk tā, nekā, ka līdzjutēju nav un skrien viens kā pret sienu."

Daci iepriecinājis, ka trasē vairākās vietās redzējusi Latvijas karogu. "Redzēju trijās vietās, bet es viņus nepazinu - droši vien vietējie latvieši," viņa piebilda.

Par nākotnes plāniem Lina sacīja šādi: "Startēt Londonā - tas bija mans sapnis. Ceru, ka vēl kāds iedvesmosies. Piedalīties - tas noteikti ir tā vērts. Kā es tagad saku - ir vērts skatīties TV, jo es iedvesmojos tieši no TV redzētā. Riodežaneiro? Nezinu, kādi būs normatīvi. Varbūt paaugstinās."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-08-05 17:53, pirms 12 gadiem
Nu nebija jau gluži tā, ka nebūtu labi rezultāti. Tomēr 7 nacionālie rekordi un arī olimpiskais rekords uzstādīts. Kaut gan, ja salīdzina ar ātrajām trasēm, piemēram, Dubaju, kur 5 skrēja zem 1:21h, rezultāti nav tik augsti

     [+] [-]

, 2012-08-05 18:01, pirms 12 gadiem
paga paga. viņa tiešām tikai 4 gadus trenējas sportā kā tādā? Jebšu 4 gadus tieši maratonā?

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 18:05, pirms 12 gadiem
Bravo! Tiešām iedvesomojoši.
Tas ir paraugs, ko var panākt mazāk kā četros gados ar mērķtiecību un spēcīgu raksturu.

     [+] [-]

, 2012-08-05 18:15, pirms 12 gadiem
Ja. Finisu jau nu gan vajadzeja stadiona. Dace malacis!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-05 18:16, pirms 12 gadiem
Timofejs rakstīja: paga paga. viņa tiešām tikai 4 gadus trenējas sportā kā tādā? Jebšu 4 gadus tieši maratonā?
Nav trenējusies citos sporta veidos. Un vispār jau viņa trenējas 3 gadus un 7 mēnešus. Vismaz oficiāli rakstīts, ka sāka trenēties 2009. gada 1. janvārī.

  +6 [+] [-]

, 2012-08-05 18:18, pirms 12 gadiem
Lina: ''Finišēju ļoti skaisti!" & Lins atkārto Pekinas triumfu. 2 rakstini par liniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-08-05 18:41, pirms 12 gadiem
Mana prognoze par laikapstākļiem, zinot Britu salu īpatnības, piepildījās... Zinot Jeļenas Prokopčukas bailes no karstuma, šādā laikā viņai būtu bijuši piemēroti apstākļi skriešanai. Nevajadzēja atteikties tik ātri, jo Londonā bieži dienas vidū ir tikpat "silts", kā agrā rītā citur...
Ja, protams, tas bija galvenais iemesls...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-08-05 18:44, pirms 12 gadiem
sportists32 rakstīja: Super,apsveicu DACI
ar ko tad?

  +8 [+] [-]

, 2012-08-05 19:00, pirms 12 gadiem
AlexUSA!! Bet tu pat to nespej!!!

Kad saksies pasaules cempionats anonimo komentaru rakstisana?? Varetu aizsutit tik daudz turistu par valsts naudu. Smiekli nak par jums

Katram ir savi merki, bet, lai nonaktu taja vieta kur vina vai citi sportisti nosprauz savu merki, ir jaiegulda liels darbs un gribas speks. Apsveicu!

Un apsveicu ari jus komentetajus ka joprojam nekur neesat tikusi! Citiem dzive vieglaka un te ir par ko palasit un pasmieties. J)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-08-05 19:33, pirms 12 gadiem
Tvaika ielas doktorants rakstīja: Tūriste!
Tu laikam esi kads deputats. Neciet konkurenci. Redzi, ir cilveki, kas ar savu darbu tiek uz Olimpiadi, nevis ka tu laizot kada pakalu un cerot tikt arzemju komandejuma "nahalavu".

  +2 [+] [-]

, 2012-08-05 19:34, pirms 12 gadiem
Tvaika ielas doktorants rakstīja: Tūriste!
tu esi gatavs atklāt savu personību un uzskriet krosu nu kādus 5 km piemēram tā lai citi arī redz ka tu nepavisam neesi tūrists jeb slēpsies aiz izcili tizla nika un parādīsi citiem ka tev smadzenes ir.... vai piedod tev jau viņu nav......
Slēpts komentārs: aizermans

  +7 [+] [-]

, 2012-08-05 19:39, pirms 12 gadiem
Ka turists aizbrauca Dombrovskis un Co par musu naudu, a visi sportisti dalibu Olimpiade ir nopelnijusi. Aicinu jus noskriet kadu maratonu, tad man liekas noteikti pec tam rakstisiet citus komentarus. Tapec Dace ir malacis jau tapec ka izpildijusi normativu un tikusi uz Olimpiadi, un ka sportiste, nevis ka turiste.. Ta ka sitie aspratigie komentari ir galigi nevieta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 21:23, pirms 12 gadiem
ir jau ok..bet nu skaisti manā izpratnē finišēja vakar ikauniece pirmajā 10 niekā ..maratoniste vnk finišēja..un nav ko viņai attaisnoties ,bet mums pārmest..

  +2 [+] [-]

, 2012-08-05 21:30, pirms 12 gadiem
makaka-2 rakstīja: domā ka tvaika ielā visi ir deputāti?
Nezinu, vai Tvaika iela visi ir deputati, bet daudziem deputatiem tur butu vieta.

  +4 [+] [-]

, 2012-08-05 21:36, pirms 12 gadiem
Saakuma visi ap..eeji izpildiet pashi to olimpisko. kaut arii B normatiivu un tad mutes plaatiet par turistiem u,ttt/ DACE.MALACIS!!!! Protams ka gribas jau vienmer labak bet ir kaa ir !! un no cik tur miljardiem uz paukles vinja ir pirmaja simtniekaa pasaulee!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-08-05 23:32, pirms 12 gadiem
Turista!!! Un punkts. Haljavnā biļete, haļavnā paika utt. Tad jau Ušaks ar varētu skriet, tik iepriekš šmigoni jāizdzen

  +4 [+] [-]

, 2012-08-05 23:49, pirms 12 gadiem
AlexUSA rakstīja: Tádu skraidítáju ká vinja, Áfriká un visá pasaulé ir túkstoshiem un tikai sportistu skaita ierobezhojuma délj, kuri dríkst párstávét valsti OS, Dace-túriste vai vienkárshi, sieviete ar spécígáku gribasspéku ká citiem Latvijas ciematá, ierindojás pirmajá 100-nieká OS. Neviens nenoliedz, ka vinja ir malacis, bet, ja tavs mérkis ir párstávét savu valsti un cíníties par augstám vietám, tádéjádi nesot savas valsts várdu pasaulé, tad arí téré valsts naudu, bet, ja tu brauc uz OS tápéc lai uzskrietu maratonu, uzmestu veseri, pagrústu lodi, papeldét utt. bez mérkja cíníties par augstám vietám,tad, atgriezhoties atpakalj Latvijá, proties atgriezt atpakalj nodoklju maksátáju naudu. Nu nesanáca nostartét teicami, nu ko darít? - esam jums palikushi parádá un lídz tekoshá gada beigám parádu atgriezísim. Tas arí viss! Un jautájums par sportistiem - túristiem atkristu uz visiem laikiem.
Ja reiz esi tik ļoti ļoti norūpējies par "savu nodokļu maksātāja naudu", varbūt tad sastādi rēķinus, cik konkrēti TEV parādā ir Dace Lina un pārējie Latvijas olimpieši un dodies ar rēķiniem uz lidostu sagaidīt visus viņus? Izdarīsi tā? Un tikai neaizmirsti vēl soda procentus par kavējumu ierēķināt!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-06 11:16, pirms 12 gadiem
AlexUSA rakstīja: Tádu skraidítáju ká vinja, Áfriká un visá pasaulé ir túkstoshiem un tikai sportistu skaita ierobezhojuma délj, kuri dríkst párstávét valsti OS, Dace-túriste vai vienkárshi, sieviete ar spécígáku gribasspéku ká citiem Latvijas ciematá, ierindojás pirmajá 100-nieká OS. Neviens nenoliedz, ka vinja ir malacis, bet, ja tavs mérkis ir párstávét savu valsti un cíníties par augstám vietám, tádéjádi nesot savas valsts várdu pasaulé, tad arí téré valsts naudu, bet, ja tu brauc uz OS tápéc lai uzskrietu maratonu, uzmestu veseri, pagrústu lodi, papeldét utt. bez mérkja cíníties par augstám vietám,tad, atgriezhoties atpakalj Latvijá, proties atgriezt atpakalj nodoklju maksátáju naudu. Nu nesanáca nostartét teicami, nu ko darít? - esam jums palikushi parádá un lídz tekoshá gada beigám parádu atgriezísim. Tas arí viss! Un jautájums par sportistiem - túristiem atkristu uz visiem laikiem.
Nu tad brauc atpakaļ uz savu iecienīto Āfrikas čempionātu un sajūsminies tur! Tad jau pēc Tavām domām, maratonā vajadzēja startē tikai 3 dalībniecēm, kas izcīnīja medaļas? Kāpēc tā? Tāpēc, ka vispirms atmetam pēdējās 20 vietas, tad vēl 4 reizes pa kādām 20, jo tās jau tad vairs necīnās par augstām vietām, tad atmetam tās, kas kaut kādu iemeslu dēļ izstājās un iegūstam atlikušās 3, kuras ierindojās pirmajās 3 vietās - tātad tikai tām bija jāatrodas uz starta līnijas. Tad atmetam 99% skatītāju trasē un televīzijā, kas bija ar mieru skatīties to tūristu balagānu.
Paga, paga, vai tad 3. vieta no 3 dalībniecēm ir augsta vieta? Atmetam vēl divas dalībnieces...