Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Grabuste: "Diemžēl dzīvē gadās visādi..."

Grabuste: "Diemžēl dzīvē gadās visādi..."
Septiņcīņniece Aiga Grabuste - izstāties nepatīk nevienam... Foto: REUTERS/Scanpix

Vilšanās! Ko gan citu par savu dalību Londonas olimpiskajās spēlēs varētu sacīt vieglatlēte Aiga Grabuste, kurai trauma liedza cīnīties līdz galam septiņcīņas sacensībās. Izšķirošos notikumus viņai nācās skatīties TV.

"Neteikšu, ka vilšanās ir milzīga, bet, protams, ka gribējās labāk. Gatavojāmies 6500 punktiem, šai olimpiādei tika pakārtoti visi četri gadi...'' Grabuste stāstīja dažiem Latvijas žurnālistiem, kas sestdien bija aicinājuši sportisti uz sarunu blakus olimpiskajam ciematam. "Diemžēl dzīvē gadās visādi - negaidītas traumas un pārsteigumi. Tas man liedza dalību pašās svarīgākajās sacensībās sportistes karjerā."

Aiga Londonā paguva veikt vien trīs disciplīnas. Izstāšanās iemesls bija sāpes papēdī. "Tas viss sākās pēc Eiropas čempionāta. Laikam nevajadzēja pēc tā braukt startēt uz Vīlandi, bet tobrīd jau vairāk nostrādāja emocijas (Eiropas čempionātā Aigai pavisam nedaudz pietrūka līdz bronzas medaļai - aut.). Visticamāk, tur pārpūlēju kāju, un tāpēc rezultāts tagad ir tāds, kāds ir. Augstlēkšanā sanāca papēdi paraustīt, un saraustīju tiktāl, ka pēc tam vairs neko nevarēju izdarīt. Arī pretsāpju līdzekļi vairs nelīdzēja."

Par traumas nopietnību sportiste vēl nemācēja teikt. ''Aizbraukšu uz Latviju un konsultēšos ar ārstiem. Tagad atpūtīšos, pēc iespējas mazāk kustināšu sāpīgo kāju," Grabuste norādīja, ka, jo ilgāka būšot atpūta, jo labāk. "Kādas vairs sacensības! Galvenās sacensības bija šeit, un es darīju visu, kas bija manos spēkos. Es esmu cīnītājs, vienmēr no nekā izvelku kaut ko. Šoreiz sanāca tā, ka sāpes bija lielākas nekā mana vēlēšanās startēt."

Runājot par tām disciplīnām, ko Aiga Londonā paspēja veikt, viņa pauda pozitīvu vērtējumu. "Par barjerām esmu apmierināta - tas man bija sezonas labākais rezultāts. Taču īpaši apmierināta esmu tādēļ, ka pēdējās divās nedēļās barjeras nemaz neaiztikām, lai nekairinātu kāju. Arī augstlēkšanā izdevās sezonas labākais rezultāts. Sākums tiešām bija labs," rezumēja Grabuste. Viņa neslēpa, ka šī esot lielākā vilšanās karjerā. "Tā bija pirmā reize, kad septiņcīņā izstājos. Šobrīd gribu domāt, kā pēc iespējas ātrāk atjaunoties - ne tik daudz fiziski kā emocionāli un morāli. Nezinu, cik daudz laika tas man prasīs - trīs dienas, nedēļu vai mēnesi. Bet viennozīmīgi gribu atpūsties un pienācīgi sākt jauno ciklu."

24 gadus vecā Grabuste slavēja otru Latvijas septiņcīņnieci Londonā Lauru Ikaunieci. "Man par viņu ir ļoti liels prieks. Malacis! Pēc Eiropas čempionāta nesanāca viņu satikt un apsveikt, jo uzreiz braucām prom. Šoreiz satiku un apsveicu. Tagad varu apsveikt vēlreiz - malacis! Viņa ir jauna, talantīga un perspektīva. Prieks, ka esam no vienas valsts un startējam zem viena karoga."

Aigai nekremt, ka Ikauniece atkārtojusi viņai piederošo Latvijas rekordu. "Tāpēc jau tie rekordi ir, lai kristu. Varbūt tas mani stimulēs pacelt latiņu vēl augstāk. Ceru, ka konkurence palīdzēs mums abām," viņa sacīja.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-08-05 05:42, pirms 12 gadiem
Kārtējā dziesma

 +16 [+] [-]

, 2012-08-05 06:51, pirms 12 gadiem
Novēlēsim ātrāk savest kārtībā veselību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 07:09, pirms 12 gadiem
Istabas karavīri atkal izsaka savus murgus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jigsaw

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 09:48, pirms 12 gadiem
elvels rakstīja: cocui?
Nav viņa caca!

  -1 [+] [-]

, 2012-08-05 09:48, pirms 12 gadiem
smits61 rakstīja: Kārtējā dziesma
Un nedzied viņa!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-05 09:49, pirms 12 gadiem
SKALS rakstīja: Visas traumas sākas galvā, negatīvas domas, nenovīdība.
Tāpēc to bieži pārbaudi!

  -3 [+] [-]

, 2012-08-05 09:50, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Grabustes sniegumā, izteikumos utt ar vien vairāk parādās tūrisma iezīmes
Iezīmes? Kāds vārds?Pēdējo reizi man to teica trešajā klasē

  +7 [+] [-]

, 2012-08-05 09:51, pirms 12 gadiem
Jigsaw rakstīja: Es arī gribu būt tūrists!
Ūzliec plecā mugursomu un mežā iekšā!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-08-05 09:58, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Grabustes sniegumā, izteikumos utt ar vien vairāk parādās tūrisma iezīmes
tad jau visi 70% kas olimpiade ir aiz trinieka svitras ir turisti?! doma ko runaa nedajobak!!!

  +6 [+] [-]

, 2012-08-05 10:44, pirms 12 gadiem
Vakar lasīju daudz negatīvos komentārus par Aigu, vienkārši slikti palika. Arvien vairāk saprotu, cik ļoti cilvēki ir riebīgi, nenovīdīgi un skaudīgi. Tiem, kas paši nav sportā, daudzas lietas ir grūti saprast, tomēr vienu vajadzētu saprast arī jums - viņi dzīvo sportam, sports ir viņi, viņi ir sports, tāpēc nav jāņirgājas + domāju, ka paši esat daudz lasījuši un dzirdējuši par to, ko nozīmē Ahilleja traumas (nesenākais notikums ir Arājs), tāpēc baudiet un priecājieties par tiem, kuri atdod savu dzīvi tam visam.

  +5 [+] [-]

, 2012-08-05 10:45, pirms 12 gadiem
Aigai- viss būs kārtībā! Turies! Ir labi, ja ir kāds, kas dzen tevi uz priekšu (Laura), tā kā progresam jābūt, ja nebūs, tad....

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 10:45, pirms 12 gadiem
dzīvē gadās visādi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-08-05 13:33, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: jumtalapa visu laiku kultivēja savu dzelteno ziņu par meiteņu kašķi
Tik slikts es nebiju.
Devu nelielu ieguldījumu, lai meitenes beidzot atrastu saskarsmes punktu!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 13:41, pirms 12 gadiem
Turists komandā ir tikai viens - R.Arājs. Jo viņu paņema tikai. lai būtu vairāk vietu delegācijā arī funkcionāriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja