Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Blackpool" cīņu par atgriešanos Premjerlīgā sāk ar uzvaru

Andrejs Siliņš

"Blackpool" cīņu par atgriešanos Premjerlīgā sāk ar uzvaru
Pec Tomasa Insa (attēlā) sitiena "Birmingham" ieraidīja bumbu savos vārtos
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam piederošā futbola kluba "Blackpool" komanda sestdien ar minimālu uzvaru 1:0 pār "Birmingham" sāka Anglijas Čempionāta izslēgšanas spēles, kur galvenā balva ir iespēja nākamsezon spēlēt Premjerlīgā.

Uzvaru Čempionāta izcīnīja Kaspars Gorkšs un "Reading", bet bez papildu spēlēm uz Premjerlīgu tika arī bijušais Mariana Pahara klubs "Southampton", kas sezonu noslēdza otrajā vietā. Komandas, kas ieņēma trešo līdz sesto vietu, izslēgšanas turnīrā noskaidros trešo laimīgo, kas nākamsezon spēlēs Premjerlīgā.

Bijušais Gorkša klubs "Blackpool", kas joprojām pieder Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam, sezonu noslēdza piektajā vietā. Tas nozīmēja, ka pusfinālā jātiekas ar ceturtajā vietā esošo "Birmingham". Jāpiebilst gan, ka trim komandām - "Birmingham", "Blackpool" un "Cardiff" - bija teju vienāds punktu skaits. Pirmajai no šīm 76 punkti, bet Blekpūles un Kārdifas komandām pa 75.

Pirmais dueļa mačs norisinājās "Blackpool" mājvietā "Bloomfield Road" stadionā. Teritoriālais pārsvars piederēja mājiniecei, kas ari krietni biežāk apdraudēja vārtus. Ironiski gan, ka bumba vienīgo reizi ielidoja vārtos, nevis pēc pašu sitiena, bet neveiksmīgas epizodes "Birmingham" aizsarga Kērtisa Deivija izpildījumā pirmā puslaika izskaņā. Atbildes spēle Birmingemā notiks nākamās trešdienas vakarā.

Interesanti, ka pagājušogad ap šo laiku gan "Birmingham", gan "Blackpool" izkrita no Premjerlīgas. Abām bija vienāds punktu skaits - 39. Ar šādu punktu skaitu šosezon būtu izdevies saglabāt vietu Premjerlīgā.

"Blackpool" prezidents Valērijs Belokoņs kluba 20% daļas iegādājās 2006. gadā, bet pēc komandas iekļūšanas Čempionātā palielināja sev piederošās akcijas līdz 50%. Belokoņs, tāpat kā biedrības "Latvijas futbola Virslīga" izpilddirektors Normunds Malnačs, kluba mājaslapā minēts arī kā kluba direktors.

Vakar pirmajā "play-off" spēlē "West Ham" viesos ar 2:0 uzveica "Cardiff". Atbildes spēle šai duelī paredzēta pirmdienas pēcpusdienā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-05-05 15:32, pirms 12 gadiem
man vismaz personīgi playoff uzvarētājs jauir skaidrs , un tā ir West Ham , biju pat nedaudz pārsteigts ka viņi netika pa taisno EPL , jo šosezon izskatījas ļoti parliecinoši (arī labāk par Reading) bet nu sezonas beigās viņiem kkā nenoveicās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja